lindapelkonen

Tämä kysymykseni aiheutti vihaa ja huorittelua

  • Tämä kysymykseni aiheutti vihaa ja huorittelua

Sain viime keskiviikkona puhelun, jossa kerrottiin, että Suomen turvallisuustilanne ja erityisesti minun turvallisuustilanteeni on heikentynyt. Samalla soittaja uhkasi, että minut raiskataan.

Kaikkiaan sain keskiviikon ja torstain aikana vihaisia, solvaavia ja osin uhkailevilta tuntuvia tekstiviestejä 18 puhelinnumerosta.  Julkisilla verkkosivuilla on myös julkaistu tekstejä, jotka todennäköisesti täyttävät kunnianloukkauksen tunnusmerkit. Lisäksi sain läjän raivoa tihkuvaa viestejä sähköpostin, Twitterin ja Facebookin kautta.

Olen työni takia joutunut tottumaan hyvinkin ikävään kielenkäyttöön palautteissa. Osa tällä kertaa saamistani tekstiviesteistä ja saamani puhelu olivat kuitenkin ihan omaa luokkaansa, ja tein niistä rikosilmoituksen poliisille. Asiaa tutkitaan nyt nimikkeellä laiton uhkaus.

Kaikki tämä tapahtui vain koska kysyin haastattelemaltani poliisilta yhden kysymyksen, jota yhdessä toimituksessa päätimme kysyä: miksi raiskauksesta epäillyn maahanmuuttajataustaisuus piti tällä kertaa mainita tiedotteessa. En missään vaiheessa väittänyt, että sitä ei olisi saanut kertoa, mutta monet lukijat halusivat sen näin tulkita.

Lue koko juttu täältä.

On pelottavaa, että moni ihminen raivostuu näin hurjalla tavalla ainoastaan asian kysymisestä. Mitä olisi tapahtunut, jos olisin jopa ottanut jollain tavalla kantaa asiaan?

On pelottavaa, miten jotkut ihmiset haluavat rajoittaa lehdistön oikeutta kysyä asioita ja kertoa ihmisille tietoa. On käsittämätöntä, miksi osa ihmisistä kokee, että on oikeus hyökätä, huoritella ja uhkailla yksittäistä ihmistä vain sen takia, että herää epäily siitä, että hän saattaa olla eri mieltä.

Ymmärrän, että turvapaikanhakijoiden lisääntynyt määrä huolestuttaa ihmisiä. Kotouttamiseen on panostettava. Kaikki ihmiset, niin Suomeen muualta tulleet kuin täällä syntyneetkin, olisi hyvä saada ymmärtämään, että naisilla ja miehillä on oikeus itse määrätä kehostaan. Naisen aseman puolustaminen ja raiskausten vastustaminen ovat tärkeitä asioita, mutta niitä ei viedä eteenpäin uhkaamalla itse raiskata toimittaja tai tytöttelemällä, raivoamalla ja huorittelemalla "väärän kysymyksen" kysymisestä. Asioista voi keskustella myös rakentavaan sävyyn, vaikka aihe herättäisi pahaa mieltä.

Raiskaus on järkyttävä asia. Toivoisin, että peloistaan ja vihastaan huolimatta ihmiset eivät käyttäisi hyväkseen tällaisia ikäviä tapahtumia omien poliittisten intohimojensa viemiseksi eteenpäin. Toivon myös, että nimeltä mainitsemattomat disinformaatiosivustot eivät levittäisi väärää tietoa aiheesta, lietsoisi vihaa ja usuttaisi lukijoitaan yksittäisten ihmisten kimppuun.

Kokemani viharyöppy ei ole ainutlaatuinen Suomessa. Otaksun, että sen taustalla on pieni porukka, joka saa itsensä näyttämään todellista suuremmalta pitämällä kovaa meteliä. Suurin osa suomalaisista ei halua viedä yhteiskuntaa siihen suuntaan, että yksinkertaista kysymystä ei uskaltaisi esittää.

Aion jatkossakin kysyä kiinnostavia kysymyksiä ja kirjoittaa myös suuria tunteita herättävistä aiheista.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

44Suosittele

44 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (176 kommenttia)

Käyttäjän AnttiKarvola kuva
Antti Karvola

Hyvä ettet anna törkeyksien lannistaa. Nykyinen maahanmuutto on tosiaan aihe joka herättää voimakkaita tunteita etenkin ääripäiden ihmisissä, ja nimettömyyden turvin uskalletaan suoltaa ihan käsittämätöntä tekstiä. Jos tulee selvästi uhkailevia viestejä niin ilman muuta kannattaa ottaa yhteyttä viranomaisiin, ei niiden lähettäjän selvittäminen ole loppupelissä edes vaikeaa.

Tsemppiä työhösi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Sinun täytyy nyt ryhtyä toimiin muuallakin kuin täällä kuniasi palauttamiseksi, opetettavaa riittää.

Käyttäjän lindapelkonen kuva
Linda Pelkonen Vastaus kommenttiin #52

En nyt ihan ymmärtänyt mitä tarkoitat. Missä muualla?

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

Komppaan väkevästi. Tämä uhkailukulttuuri on räjähtänyt käsiin, eikä se rajoitu tietyn mielipiteen omaaviin. Uhkailua tehdään ihan joka puolelta, koska aivan liian moni ihminen kuvittelee olevansa oikeassa. Sain itse tämän kokea viime viikolla, lievemmässä määrin mutta liikaa silti.

Se on meinaan niin että vaikka on miten paksu nahka, miten paljon vattuilua kestää, uhkailu menee rajan yli. Se rikkoo ihmisen. Se muuttaa maailman ympärillä. Se vaatii aikaa toipua, eikä siitä välttämättä pääse yli pitkässäkään ajassa. 90-luvulla sattunut rankempi uhkailutapaus kohdallani herättää vieläkin ajoin keskellä yötä, eikä sen jälkeen enää nukuta.

Uhkailulle pitää pistää stoppi. Ei oikeistolaiselle uhkailulle, ei vasemmistolaiselle uhkailulle, ei suomalaiselle tai ulkomaalaiselle uhkailulle, ei journalistien uhkailulle eikä naapurien uhkailulle vaan uhkailulle kaiken kaikkiaan. Se on väärin. Se on typerää. Se on tavoitteelle täysin tehotonta. Se kääntyy itseään vastaan. Sen on loputtava.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Mielipideilmasto on tällä hetkellä aika pelottava. Kaikkien "maahanmuuttokriitikoita" kritisoivien tai yleensä asiasta humanistisesta lähtäkohdasta keskustelevien vainoaminen on yksi asia, maahanmuuttajien demonisointi sitten toinen. Tällä hetkellä annetaan jo suoria ohjeita siitä kuinka maahanmuuttajia tehokkaimmin kiusataan.

http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen...

Käyttäjän lindapelkonen kuva
Linda Pelkonen

On huolestuttavaa, että tällaisten viharyöppyjen tekijät tuntuvat toimivat yhdessä ja ryhmänä, antavan ohjeita toisilleen ja suunnittelevan asiaa.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Niinpä.

Tämä pakolaiskriisi on sinällään käymässä hyvin vaikeaksi, eikä vähiten sen vuoksi, että osa tulevasta porukasta on kulttuurisesti, asenteellisesti ja ideologisesti erittäin ongelmaista.

Pakolaiset eivät nyt kuitenkaan ole uhkailemassa toimittajia, heittelemässä polttopulloja tai pitämässä mielenosoituksia ketään vastaan. Ruskeapaidat eivät onneksi vielä partioi kaduilla, mutta kotoperäisen ongelmaporukan aktivoituminen näyttää nyt käytännön tasolla pahemmalta uhalta ja näitä "finslamisteja" on Suomessa kaikkiaan varmasti monin verroin enemmän kuin ongelmaporukkaa pakolaisissa.

Käyttäjän lindapelkonen kuva
Linda Pelkonen

Tältä se tosiaan alkaa näyttää.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Eihän pakolaisten tarvitse heidän kavereitaan kiusata. Sama kuin kyseiset rasistit alkaisi heitellä polttopulloja MV-lehden toimittajien selkään.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Linda toimi tuossa haastattelutilanteessa aivan oikein, mikä on sanomattakin selvää.

Näin kommentoin asiaa uutisjutussa: "Ei rikoksesta epäillyistä aina kerrota tämäntyyppistä tietoa. Siksi toimittaja kysyi. Jos minä olisin soittanut tuon puhelun, olisin kysynyt saman kysymyksen. Perustoimintaa."

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Iso peukku kysymyksestä ja tästä ulostulosta kummastakin. Ei ole todellakaan helppoa olla ihminen, joka tekee työtään tässä ilmapiirissä.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

On erittäin outoa, että maahanmuuttajataustaisten tekemistä raiskauksista "huolestuneet" uhkaavat suomalaisia naisia raiskauksella jos nämä uskaltavat ajatella toisin kuin he haluavat. Suoraan sanottuna moinen toiminta muistuttaa melkoisesti noiden ääri-islamilaisten toimia. Luulen, että nämä piirit eivät välitä pätkääkään suomalaisten naisten turvallisuudesta tai itsemääräämisoikeudesta. Heille suomalaiset naiset taitavat sittenkin olla vain omaisuutta jolla ei saa olla omia ajatuksia.

Käyttäjän lindapelkonen kuva
Linda Pelkonen

Tuntuu tosiaan aika ristiriitaiselta itse uhata raiskauksella jos yrittää vastustaa raiskauksia.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Kysymykset kuuluvat toimittajan työvälineisiin. Mainittu kysymys oli paikallaan myös siinä mielessä, että viranomaisten tiedotuslinja ei ole ollut yhtenäinen.

Nämä valitettavat henkilöön kohdistuvat hyökkäykset kertovat omalla kieroutuneella tavallaan miten tärkeää ja vaikuttavaa työtä toimittajat tekevät. Voimia työhösi.

Käyttäjän lindapelkonen kuva
Linda Pelkonen

Kiitos.

Poliisi ei tosiaan aiemmin ole maininnut epäiltyjen maahanmuuttajataustaisuutta. Lisäksi asia on herättänyt keskustelua sosiaalisessa mediassa. Nämä huomioon ottaen on ihan perusteltua kysyä asiasta.

Täytyy lisäksi muistaa, että epäillyt ovat aina epäiltyjä eivät syyllisiä. Kun poliisi vasta tutkii asiaa ja siitä ei ole annettu tuomioita, on yleensä oltu aika varovaisia siitä, mitä asioita epäillyistä kerrotaan julkisuuteen.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Ihmisten päähän pitäisi raskaalla lakikirjalla taputella, että syytön kunnes toisin todistetaan. Suomessa on aika paljon erilaisia ihmisiä, ketkä ajattelevat heti tätä: syyllinen kunnes toisin todistetaan, tässä vaiheessa hautaan pääni facepalmiksi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kuitenkin kun jotakin rikoksetehnyttä etsitään ei intimiteetisuojaa ole, vaan julkaistaan jopa kuvakin.

Käyttäjän lindapelkonen kuva
Linda Pelkonen Vastaus kommenttiin #57

Kyllä. Ja esimerkiksi Hyvinkään ammuskelun jälkeen epäillyn kasvot olivat seuraavana päivänä isolla lööpeissä. Tätä keskustelua on hyvä käydä, että missä vaiheessa ja kuinka paljon epäillyistä missäkin tilanteissa voi kertoa. Täytyy muistaa, että osa epäillyistä ei ole syyllisiä.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Pieni, mutta äänekäs osa kansasta on nyt suggestoitunut sellaiseen tilaan, että kaikki ovat vihollisia, jotka jollain tavoin ajatusmaailmaltaan poikkeavat heidän omistaan. Uhkaukset, solvaukset ja jopa suora toiminta saa kasvualustaa heidän poliittisten idoliensa blokkauksista. Pahoin pelkään, että näiden jäljiltä palopillit ujeltavat vielä monta kertaa.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Ei kysymyksenasettelu tuonut minulle mieleen, että olisit toimittajana ihmetellyt ja ajatellut päässäsi, ettei näin saisi sanoa. Minulla kun on ennestäänkin tietoja saatuna ja ihmettelen joidenkin voimakkaita reaktioita sinua kohtaan.

Veikkaan, että nämä huutelijat eivät ehkä tienneet sisäministeriön ohjeistuksesta poliisille, ettei rikoksien kohdalla saisi puhua tp-hakijoista yms. ja sitten tapahtuukin reagointi näin.

Ihan hyvä, että ilmoitit laittomista uhkauksista poliisille. Asiallisia keskusteluita pitää olla.

Käyttäjän soppakour kuva
Antti Kettunen

"Aion jatkossakin kysyä kiinnostavia kysymyksiä ja kirjoittaa myös suuria tunteita herättävistä aiheista."

Oletan siis etteivät kiukkuiset puhelut tai viestit ole aiheuttaneet hallitsemattomia pelkotiloja? Itseasiassa menisin jopa niin pitkälle että väitän että teit rikosilmoituksen ihan turhaan: et koe henkilökohtaisen turvallisuustilanteesi heikentyneen millään tavalla.

Myös minä tulkitsen saamasi viestit joidenkin hörhöjen hetken mielijohteesta lähetettynä sontana. Ei aiheuta toimenpiteitä. Käsitelty asia nyt on vaan sellainen että se näyttää vetoavan tiettyihin henkilöihin hyvinkin voimakkaasti.

Toisaalta myös minun mielestäsi kysymys on hyvinkin asiallinen: miksi juuri tässä tapauksessa se tausta kerrottiin kun yleensä jää käsitys että varsinkin ulkomaalaistaustasta mieluiten vaietaan? En sitten tiedä miten paljon pidän vastauksesta: "nokun se oli jo yleisesti tiedossa"...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ihme päällepäsmäystä. #13 alkuosa

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kettuselta outoa kelailua. Ei rikosilmoituksia siksi tehdä, että oltaisiin peloissaan. Nuo ovat kokonaan eri asioita.

Käyttäjän soppakour kuva
Antti Kettunen Vastaus kommenttiin #26

Mä en varsinaisesti näe pointtia rikosilmoituksen tekemisessä jos kohde ei oikeasti pelkää sen puolesta että uhkauksia tullaan toteuttamaan. Kai poliisilla on parempaakin tekemistä? Toisinsanoen: on minuakin uhkailtu vaikka millä pahuudella, en ole asiasta olankohautusta enempää välittänyt.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #27

On aika ilmeistä, että nämä uhkaajat eivät ole poimineet toimittaja Pelkosta ainoaksi esimerkiksi. Jonkun täytyy aloittaa heidän pysäyttämisensä. Oikein toimittu, Linda.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #26

No ei outoa vaan alistustekniikkaa. Ja lisäksi vielä vedoten sisäpiirin tietoon. Tässä vallankumouksen vaiheessa uhkailut eivät vielä johda automaattiseen toteutumiseen.

Käyttäjän lindapelkonen kuva
Linda Pelkonen

Mielestäni ei ole turhaa tehdä rikosilmoitus uhkailuista. Ja kyllä, pidän pelottavana tätä pommitusta, mitä olen saanut.

Käyttäjän soppakour kuva
Antti Kettunen

No ei näytä ihan hirveästi pelottavan kun aiot kuitenkin jatkaa aloitetulla linjalla?

Ja kun tää nyt näyttää just tältä itseltään niin selvennetään vielä: ei, uhkailu tuon kysymyksen perusteella ei todellakaan ole oikein, järkevää tai muutenkaan mitenkään hyväksyttävää. Siltikin joku uhkailusähköposti (tai edes puhelinsoitto) ei minulle (huom, MINULLE) näyttäydy niin isona asiana että jaksaisin asialle korvaani lotkauttaa. Karavaani kulkee, koirat räkyttää. Haen lähinnä tässä takaa sitä että jos Lindaa pelottaa, ei näytä pelottavan kovin paljoa kun ei muuta toimintaansa. Ja jos ei pelota, en näe oikeastaan syytä vaivata poliisia mitättömällä (huom, MIELESTÄNI MITÄTTÖMÄLLÄ) pikkuseikalla.

Jos mä juoksisin poliisille joka kerta kun mua uhataan väkivallalla ne laittaisivat mut putkaan virkavallan toiminnan häiritsemisestä.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #87

Antti Kettunen ei näytä ymmärtävän että Linda Pelkosta yritetään estää tekemästä työtään uhkaamalla väkivallalla eri muodoissa. Mitä muita lakeja saa mielestäsi sitten rikkoa kun joku asia ei miellytä? Järjestäytyneen yhteiskunnan ensimmäinen tehtävä on suojata kansalaisiaan ja sen takia meillä on lait ja poliisit jotka valvovat ja ylläpitävät lakia. Jos joku rikkoo niitä on aivan selvää että asiasta voi ja pitää ilmoittaa poliisille jotta kieroutunut toiminta saadaan loppumaan ja rikkojat edesvastuuseen. Jos et hyväksy uhkailua mutta et myöskään poliisin "vaivaamista mitättömällä asialla" niin mitä menetelmää ehdottaisit käytettäväksi jotta uhkailijat saataisiin lopettamaan toimintansa? Tervaa ja höyheniä?

Käyttäjän soppakour kuva
Antti Kettunen Vastaus kommenttiin #124

Ei.

Antti Kettuselle näyttää siltä että sanoja on sanottu mutta niillä ei ole ollut vaikutusta. Ja koska näköjään ajauduin tälle puolelle ei ole pitäisikään ollut. Se mitä ajan takaa on että jos sanotaan pahasti eikä sanomisen kohde tästä hätkähdä, miksi tehdä rikosilmoitus?

En ole nainen enkä osaa varsinaisesti raiskaamista pelätä. Toisaalta mun on annettu ymmärtää että se on yksi äärimmäinen vallankäyttömuoto enkä oikeastaan toivo sitä käytettävän keneenkään. Jos minua uhattaisiin raiskauksella jos jatkan nykyistä toimintaani peilaisin toimintaani oletettua uhkaa vastaan. Nyt (kai?) on peilattu ja todettu ettei uhka ole järin suuri, otan siis yhteyttä poliisiin ja jatkan toimintaani.

Mikään mitä Pelkonen on joutunut todistamaan ei ole oikein. Toisaalta samalla luen että Jaanan saamat viestit ovat humalaisten yksinäisten miesten katkeria avautumisia joista ei tarvitse olla peloissaan.

Marko Gylén Vastaus kommenttiin #134

Kirjoittajaa uhkaillaan ja siitä huolimatta hän jatkaa kirjoittamistaan. Tämän voi tulkita kahdella eri tavalla:

1. Uhkailu ei oikeastaan pelota kirjoittajaa ja siksi kirjailija jatkaa kirjoittamistaan.
2. Uhkailu pelottaa kirjoittajaa, mutta hän kokee työnsä siitä huolimatta tärkeäksi ja voittaa pelkonsa, ja jatkaa siksi rohkeasti kirjoittamistaan.

En ymmärrä, miksi Antti Kettunen tulkitsee 1-vaihtoehdon mukaan niin varmasti, että 2-vaihtoehto ei tule edes mieleen. Varsinkin kun 2-tulkintavaihteoehto sopii paremmin alkup. tekstiin. Kirjoittaja selvästi kertoo "hätkähtäneensä" saamastaan palautteesta.

Toisaalta, laiton uhkaus on kait rikos, vaikka se ei onnistuisi tavoitteessaan eli pelottaisi. Moni muukin asia on rikos, vaikkei se onnistuisi tavoitteessaan. Rikoksesta saa ihan perustellusti ilmoittaa poliisille mm. sen takia, ettei rikollinen jatka rikollista toimintaansa jotain toista kohtaan, esim. tässä tapauksessa uhkailua jotain sellaista kohtaan, joka saattaa olla herkempi pelkäämään.

Käyttäjän soppakour kuva
Antti Kettunen Vastaus kommenttiin #142

Koska toimintaa kerrotaan jatkettavan. Niinkuin sanoin, en voi antaa mitään lausuntoja kenenkään muun puolesta. Mutta jos pystyy voittamaan pelkonsa (mikä tietysti on hienoa ja kaikkea) ei se pelko silloin ole ollut mikään ylitsepääsemätön mörkö. Oikeasti mun on kovin vaikea kuvitella että Pelkonen oikeasti pelkää tulevansa raiskatuksi yhden kysymyksen takia. Ainakin toivon näin.

Kyllä kyllä, kyllä saa ilmoittaa poliisille. Itse en vaan jaksaisi vaivautua. Oletan että poliisilla on näinä aikoina tärkeämpääkin tekemistä kuin jahdata jotain netissä möykkääviä ääliöitä.

Marko Gylén Vastaus kommenttiin #144

"Koska toimintaa kerrotaan jatkettavan."

Pahoittelen, että jankkaan samaa asiaa, mutta molemmissa esittämissäni vaihtoehdoissa 1 ja 2 siis lopputuloksena on: "jatkettiin toimintaa".

Miten ihmeessä siis päädyt siihen, että koska lopputulos oli "jatkettiin toimintaa" niin siksi 1 on tosi ja 2 ei?

(Jos Matti voi ajaa Helsingistä Lappeenrantaan joko Kouvolan tai Kotkan sivuitse, niin koska Matti päätyi Lappeenrantaan, päättelet siitä, että hän ajoi Kouvolan reittiä. Niinkö?)

*

"jos pystyy voittamaan pelkonsa (mikä tietysti on hienoa ja kaikkea) ei se pelko silloin ole ollut mikään ylitsepääsemätön mörkö"

Mitätöit tässä nyt mahdollista rohkeutta nimeämällä rivien välissä todelliseksi peloksi vain sellaisen, jota ei voi voittaa rohkeudella.

Miksi pelon täytyy olla niin "ylitsepääsemätön mörkö", ettei mikään rohkeus sitä tosiaan ylitä, ollakseen todellista pelkoa eli sellaista jonka perusteella voi pitää uhkausta uhkauksena ja on suositeltavaa mm. ilmoittaa siitä poliisille? Silloinhan rohkeuden määritelmä ("voittaa pelkonsa") olisi täysin hölmö, koska mitään todellista pelkoa ei koskaan olisi ollutkaan, koska rohkeus pystyi sen voittamaan. (Pahoittelen, että väänsin tämän nyt kuivan käsiteloogisesti rautalangasta.)

*

Poliiseilla on varmaan tärkeämpääkin tekemistä, mutta eri poliisit ovat erikoistuneet eri tehtäviin, koska kaikki eivät voi keskittyä vain siihen kaikkein tärkeimpään (mikä se sitten onkaan). Niin ollen, myös "pienistä" rikoksista on ihan perusteltua ilmoittaa. Niitäkin jotkin poliisit hoitavat, ratkoen itse, mikä on tärkeää ja mikä vähemmän tärkeää, esim. seuloen esiin pahimmat nettihäiriköt saadusta ilmoitusaineistosta ja kaivaen esiin heidän henkilöllisyyttään. Siten ilmoitus uhkauksesta ei välttämättä lisää poliisin työtä tai vie resursseja, vaan saattaa jopa auttaa joidenkin muiden tapausten ratkomisessa. Ei siis ole tarvetta dissata henkilöä siitä, että hän ilmoittaa liian pienestä rikoksesta.

Käyttäjän soppakour kuva
Antti Kettunen Vastaus kommenttiin #147

En mä voi tietää mitä Pelkonen ajattelee tai tuntee. Mä voin vaan vetää johtopäätöksiä kirjoituksista. Mulle 1 näyttäytyy todennäköisempänä kuin 2, en kai missään ole väittänyt kiistattomana faktana että asia on näin?

Niinkuin olen kai jo parikin kertaa sanonut, Pelkosella on oikeus tehdä asiasta rikosilmoitus. Itse en jaksaisi enkä viitsisi koska tulkitsisin asian jonkun syrjäytyneen urpon luultavasti humalapäissään tekemänä avautumisena. Ei aiheuta toimenpiteitä. Pelkonen ilmeisesti kokee asian eri tavalla mutta aikoo silti jatkaa toimintaansa josta tämäkin avautuminen saatiin aikaiseksi. Mä en sano että tälläsen kohtelun seurauksena pitääkään muuttaa toimintaansa, en vaan oikein näe tosta ilmoituksesta saatavaa hyötyä. Mutta se onkin vaan mun näkemykseni.

Marko Gylén Vastaus kommenttiin #148

Nyt: "En mä voi tietää mitä Pelkonen ajattelee tai tuntee. Mä voin vaan vetää johtopäätöksiä kirjoituksista. Mulle 1 näyttäytyy todennäköisempänä kuin 2, en kai missään ole väittänyt kiistattomana faktana että asia on näin?"

Aiemmin: "Itseasiassa menisin jopa niin pitkälle että väitän että teit rikosilmoituksen ihan turhaan: et koe henkilökohtaisen turvallisuustilanteesi heikentyneen millään tavalla."

Ymmärrän, että näiden välisen ristiriidan voi yrittää edelleen selittää pois ("jopa niin pitkälle" kertoo että kyse on jollain tavalla kärjistetystä väitteestä), mutta kysymys kuuluukin: jos tarkoitit tuolla aiemmalla väitteelläsi tuota mitä nyt sanot, miksi sitten ylipäätään kirjoitit noin ja annoit melko vahvasti ymmärtää muuta.

(Yritit toistuvasti selittää, että koska kirjoittaja jatkaa toimintaansa, niin tämä yksistään osoittaa, että 1-vaihtoehto on oikea tulkinta. Osoitin, että näin päätteleminen on virheellistä ja sanoin, että alkup. kirjoituksesta välittyy 2-tulkintavaihtoehto selvemmin. Nyt lievennät kantaasi hieman ja sanot vain, että 1-vaihteohto on sinusta todennäköisempi tulkinta. Käytät matkan varella monia retorisia keinoja vähätelläksi 2-vaihtoehtoa ja niissä et vetoa aslkup. kirjoitukseen, vaan luot kuvan, että todellista pelkoa on muka vain sellainen, jota mikään rohkeus ei voita, tai että poliisilla on muutakin tekemistä jne. jne. Toisin sanoen, näyttää siltä, että nimenomaan et tulkitse kirjoittajan tuntoja tai arvioi hänen ratkaisuaan alkup. kirjoituksen pohjalta, vaan vain omista ennakkokäsityksistäsi ja puutteellisella tulkintalogiikalla.)

Edelleen, miksi ylipäätään kirjoitit mitään toisen ihmisen kokemuksesta ja vähätellen pelkoa, uhkailua ja rikoisilmoituksen tekemisen tarvetta, jos kyseessä onkin vain oma arvelusi, jolle et hae mitään laajempaa hyväksyntää tai samanmielisyyttä? Miksi ylipäätään kirjoittaa silloin mitään?

Toisin sanoen, "tämä onkin vain minun oma näkemykseni" ei tässä tapauksessa riitä väitteesi puolustukseksi. Sinulla oli jokin tarve lausua julkisella foorumilla oma näkemyksesi, eli hait sille laajempaa kannatusta tai halusit testata, kuinka oikea näkemyksesi on, eli pyrit sanomaan, että kirjoittaja toimii jotenkin yleiseltä kannalta katsoen omituisesti. Puolusta nyt näkemystäsi, äläkä pakene sen taakse, että se oli vain sinun "mielipiteesi". Tai sitten totea, että olit joltain osin väärässä tai ainakin, että olisit voinut kirjoittaa alunperin paremmin. Ota nyt vastuu siitä, mitä kirjoitit ja siitä, oliko julkisesti jakamasi näkemys pielessä vai ei. Argumentoi loppuun asti, kun kerran aloitit, äläkä vain relativisoi omia mielipiteitäsi merkityksettömäksi yksityisajatteluksi.

Käyttäjän soppakour kuva
Antti Kettunen Vastaus kommenttiin #149

"Väitän". Minä tulkitsen Pelkosen tilanteen noin, en voi tietää mitä se oikeasti ajattelee tai tuntee.

Mutta eiköhän tää nyt ollut tässä?

Marko Gylén Vastaus kommenttiin #151

Joo, oli varmaan tässä, koska et näköjään jaksanut vastata mun kritiikkiin, jossa jo kritisoin tämän tyyppistä vastaamista.

Jospa sitten pidät omat vähättelevät yksityisajatteluväitteesi toisen ihmisen kokemuksista jatkossa ihan omana tietonasi, jos et kerran hae niille mitään yleistä hyväksyntää etkä argumentoi niiden puolesta, vaan lopulta mitätöit ne sanoen niiden olleen vain sinun omia arvelujasi tai "väitteitäsi".

Tai sitten opettelet sanomaan esim. "Mun väite taisi olla väärä, liikaa toisen ihmisen kokemusmaailmaan tunkeutuva, huonosti perusteltu ja itsessään huono perustelu sille mitä muuten sanoin, enkä tullut ajatelleeksi kaikkia vaihtoehtoja vaan hyppäsin liian suoraan johtopäätöksiin. Pahoittelut."

Käyttäjän timohellman kuva
Timo Hellman Vastaus kommenttiin #87

Antti, oletko kuullut urheudesta? Urheus on pelkonsa voittamista ja tekemistä _oikein_ omasta pelosta huolimatta.

Viestisi vaikuttavat lähinnä holier than thou -lällättelyltä ja ne tuskin auttavat tippaakaan käsillä olevassa tilanteessa, jossa osa kansasta selkeästi koulukiusaa ja terrorisoi vapaan tiedonvälityksen toimijoita. :F

Käyttäjän soppakour kuva
Antti Kettunen Vastaus kommenttiin #155

Ja tätähän ei ole koskaan ennen tapahtunut?

Siis mun täytynee vielä kerran alleviivata tätä: mitä Pelkonen on joutunut kohtaamaan ei ole oikein eikä hyväksyttävää. Silti nykyaikana jonkun syrjäytyneen juoppohullun on naurettavan helppoa pistää vihaista sähköpostia kenelle tahansa ilman että viesti kohteella on mitään (korostan, MITÄÄN) syytä olla huolissaan turvallisuutensa puolesta. Jos Pelkonen on huolissaan turvallisuutensa puolesta hänellä on oikeus tehdä asiasta rikosilmoitus. Itseäni asia ei niin paljoa kiinnostaisi, enkä koko asiasta jaksaisi välittää.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #159

Yritätkö Suomen ennätystä siinä, kuinka kauan joku jaksaa jankuttaa asiasta, josta ei jaksa välittää?

Käyttäjän soppakour kuva
Antti Kettunen Vastaus kommenttiin #161

Mä olisin lopettanut tän jo ajat sitten mutta kun jotkut katsovat asiakseen kommentoida/kysellä tästä. Kai se on kohtuullista vastata kun kysytään?

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Tätä poliisikaan ei ota huomioon, mutta uhkailu on ahdistavaa vaikka se ei sisältäisi realistista uhkaa. Silloin kun mua aktiivisesti netissä uhkailtiin ja häirittiin niin se lamautti aika totaalisesti toimintakyvyn muutamaksi viikoksi. Kaikki resurssit meni siihen, että yritti olla ajattelematta asiaa ja pitää itsensä koossa. Lienee sanomattakin selvää, että koulujutut jäi tekemättä ja muutkin velvollisuudet hoitamatta kun en saanut nukuttua ja syötyä ja katsoin vain täristen telkkaria ja kissakuvia. Itsekin olen miettinyt jälkikäteen että miten sen kaiken kesti edes. Että olis ihan kiva saada korvauksia myös menetystä työajasta vaikkapa.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Nyt minä kyllä halaan Lindaa. Teet hyvää työtä. Sinua tarvitaan.

Käyttäjän HeikkiTunkkari kuva
Heikki Tunkkari

Ehkä olemme liian tottuneita siihen, että keskustelujen tavoitteena on edes jonkinlaisen yhteisymärryksen luominen. On vaikea tunnustaa, että joidenkin tavoite on aivan päinvastainen.
Ohessa Sakari Timosen blogi, jossa yksi maahanmuuttokriitikko kertoo oman keskustelustrategiansa, sen lukemalla yllä olevan ymmärtää paremmin.
http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/
Jaksamista työhön ja toivottavasti ei pelkotiloja tarvitse kokea.

Käyttäjän soppakour kuva
Antti Kettunen

Niin. Saku Timonenhan ei toki kärjistä tai muodosta ristiriitoja tahallaan. Muutenkin toi uuninpankko on nykyään tasoltaan lähinnä mv-lehteä, valitettavasti.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Siinä on sellainen ero näin ensialkuun että Sakari perustaa kirjoittelunsa faktoihin. MV-lehti valehtelee sen kuin kerkiää. Sakari on oikeusvaltion puolella, MV-lehti yrittää levittää vihaa ja kaaosta.

Käyttäjän HeikkiTunkkari kuva
Heikki Tunkkari

Hyvä osoitus siitä miten keskustelukulttuuri toimii: et ota mitään esiin Timosen blogista, vähättelet Timosta henkilönä etkä esitä blogiarviollesi mitään perusteita.
Arvostan Timosta siksi että hän näyttää lähteensä ja perustelee väitteensä.

Sari Haapala Vastaus kommenttiin #40

"Arvostan Timosta siksi että hän näyttää lähteensä ja perustelee väitteensä."

Näyttää silloin tällöin valikoidusti lähteitä ja perustellut väitteet ovat täysin hänen omia mielipiteitään. Ei todellakaan näytä lähteitä läheskään aina, valikoi ja muokkaa "lähdemateriaalia" ja kertoilee omia johtopäätöksiään faktoina. Timonen toimii täysin samalla tavalla kuin vaikka Halla-aho, kirjoittaa blogia jolla on agenda ja näyttää ainoastaan agendaansa tukevaa valikoivaa materiaalia.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #45

Olen kerran huomannut Saku Timosella erreyksen, mihin itsekin tuolloin sorruin. Mutta noin yleisemmin, kyllähän hänen tekstinsä on tammipuuta verrattuna mv-tason pajunköyteen. Tietysti hänellä on agendansa, mutta se ei ole rasistinen ja terroriin yllyttävä.

Sari Haapala Vastaus kommenttiin #51

"Mutta noin yleisemmin, kyllähän hänen tekstinsä on tammipuuta verrattuna mv-tason pajunköyteen."

On Timosella aina tietty pointtinsa eikä hänen kirjoituksiaan voi verrata MV-lehteen, vaan juurikin Halla-ahoon, jolla on sama tyyli mutta vastakkainen agenda. Siinä esitetään oikeita asioita, tapahtumia ja tilastoja, mutta täysin yhdestä näkökulmasta sitä tukien.

Neutraalia ja puhtaasti faktoihin perustuvaa kirjoittajaa tai uutislähdettä maahanmuuttoon liittyen ei olekaan vielä löytynyt, ja siksi yhä useamman ihmisen mielipiteet ajautuvatkin lähemmäksi äärilaitoja.

Käyttäjän HeikkiTunkkari kuva
Heikki Tunkkari Vastaus kommenttiin #45

Eikä tietenkään yhtään näyttöä tästä.
Timosen jutun otsikko oli Provokaattorin aapinen, ja se jutusta löytyi, samoin jälleen kerran nuo esimerkkitarinat maksusitoumuksista, kansanedustajatason taksikorteista jne.
Lähteet siis olivat esillä, kirjoittajien nimiä myöten.
Ja vasta sen jälkeen tulee mielipide asiasta, jonka hän on kirjoituksessaan esittänyt.

Sari Haapala Vastaus kommenttiin #64

Edeltävässä jutussa taas ei ole yhtään lähdettä. Eli lähteitä esitetään, mutta valikoivasti ja aina yhdestä näkökulmasta.

Käyttäjän soppakour kuva
Antti Kettunen Vastaus kommenttiin #40

http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen...

Tää oli vähän sellanen että luettuani totesin ettei tääkään kaveri ihan täysillä taida käydä. Kommenttiosiossa (josta on kyllä sanottava että varsin ansiokkaasti se jaksaa sitä kahlata) kaveri lytätään aika rujosti maanrakoon.

Joo mä myönnän että se mv-vertaus on aika tarkoitushakuinen mutta kyllä toi pankkopoikakin varsin tarkoitushakuisesti tekstiä lukee ja kirjoittaa.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen Vastaus kommenttiin #88

Vaikka Timonen kirjoittaa asiaa esim. työelämän orjuutusta käsittelevissä jutuissa, niin hänen suhtautuminen maahanmuuttokritiikkiin on täysin poliittinen, eikä yhtään neutraali, saati sitten faktoihin perustuva. Tuo kirjoitus nolaa hänet ottaen huomioon sen jälkeen tapahtuneen Ranskan terroriteon.

On tärkeä huomata, että muissa maissa vasemmisto on jo herännyt, mutta Suomessa nämä timoset elävät vielä jossain punakaartiunelmissaan ja luovat yhteishenkeä äärimuslimien kanssa tai ainakin niin toivovat tekevänsä.

Sinäänsä ymmärrän hänen humaanin lähetystavan, mutta se viha, jota mm. Halla-aholle syytää täyttää jo ainakin poliittisen vainoamisen merkit. Nämä ovat löytäneet vihdoin kohteen jota vastustaa ja vaikka hän puhuu totta, niin tuomio on annettu ja käskyä noudatetaan. Siinä rytäkässä uhkakuvat ja todellisuus sekoittuvat kätevästi sananmuotoja ja kirjoitusasua pyöritellessä.

Marko Gylén Vastaus kommenttiin #93

En nyt ymmärrä, miten Timosen tekstiä on luettu. Otsikkohan on "Tiedote ja uutiset" ja aiheena siis se, että media tulkitsee poliisin tiedotetta, siis viranomaisen lausuntoa jotenkin väärin. Aiheena on siis tämä väärintulkinta ja se perustellaan sanomalla suurinpiirtein, että ilmaisut kuten "saattaa olla" on tulkittu väärin ilmaisuksi "on" ja että osa tiedotteesta on jätetty vähemmälle huomiolle, eli se, mitä uhkaa tiedotteessa eniten korostetaan.

Timonen ei siten tässä tekstissä väitä mitään itse terrorismiuhkasta tms. eli onko se kuinka todellinen uhka (mistäpä hän sitä tietäisi poliisia paremmin), vaan puuttuu vain siihen, miten erään viranomaisen erästä tiedotetta on tulkittu mutkat oikoen ja siten kenties kohua ja klikkauksia tavoitellen.

Kyseessä on siis mediakritiikki, ei fiktiivinen "yhteishengen luominen äärimuslimien kanssa". Viimeksi mainitusta haluaisin nähdä kiistattomia todisteita, koska onhan se vakava asia, jos tällaista esiintyy. Kiistaton todiste ei ole oma mutu-tulkinta tai se kaksiarvologiikka, että koska Timonen kritisoi "maahanmuuttokritiikkiä" niin tottakai hänen täytyy olla vastakkaista äärimielipidettä edustava.

Käyttäjän soppakour kuva
Antti Kettunen Vastaus kommenttiin #145

Timonenhan esittää että varsinkin ministeri on hyppinyt ihan käsittämättömiin (timosen mielestä käsittämättömiin) johtopäätöksiin. Timonen ei ota mitään (tai ei ainakaan ollut ottanut kun viimeksi asiaa tarkastelin, enää en jaksa) kantaa siihen että poliisilta tuli toinenkin, huomattavasti seikkaperäisempi ilmoitus jonka perusteella nuo johtopäätökset olivat täysin kelvollisia.

Lisäksi timonen näyttää olettavan ettei ministerillä ole sen enempää tietoa kuin mitä tuo poliisin raportti sisältää? Haloo...

Marko Gylén Vastaus kommenttiin #146

Kiitos selvennyksestä.

(Olisit voinut tosin jo heti sanoa, että juuri tämä yksi tekstikohta, ministerin käytöksen arviointi, on tässä mielessä ongelmallinen, sen sijaan, että vain suoraan esität yleistä arviota Timosen sielunelämästä.)

Käyttäjän soppakour kuva
Antti Kettunen Vastaus kommenttiin #150

No siis, on siellä muitakin (en muista, en jaksa etsiä). Oon vaan jäänyt käsitykseen että alkaa Timonenkin lähestyä mv-tason uutisointia: katsotaan vaan ne omalle näkemykselle myönteiset asiat ja jätetään muu ihan surutta huomioitta.

Se on sääli koska faktoihin perustuvaa juttua olisi mukava lukea ja sille olisi jopa tilausta. Ilmeisesti Timonenkin ainakin aloitti juuri siitä, nyt on vaan tainnut vähän taso laskea. Eikä se mikään ihme oo, kaverihan tuottaa tota tekstiä ihan käsittämätöntä vauhtia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #152

Ei kai se ole "mv-tasoa" että on joku tendenssi vaan se millaisia keinoja käyttää.
Luuletko että muiden keskustelijoiden pitäisi ostaa Timosen dissauksesi koska et pidä Timosesta.

Käyttäjän soppakour kuva
Antti Kettunen Vastaus kommenttiin #165

Ai mä en pidä Timosesta henkilönä? Tää oli mulle uutta kun en koko jamppaa voi väittää edes tuntevani. Emmä ole tässä mitään myymässä, mua vaan huvittaa kun tietyt piirit näyttävät pitävän timosta jeesuksesta seuraavana totuudenpuhujana (enkä välttämättä tarkoita alaspäin) ja mun silmissä se on samanlainen sumuttaja kuin mv-lehtikin: huudetaan vaan omaa näkökantaa ja kaikki joka yhtään puhuu omaa näkemystä vastaan sivuutetaan surutta.

Ei ehkä yhtä paha mutta samalla suunnalla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #166

Eihän niillä ole mitään yhteistä. Timonen on blogisti joka kirjoittaa joistakin aihepiireistä. MV-lehti on julkaisu joka tekee monenlaisia asioita eikä ole kunnian päivää nähnyt.
Tässä ei ole edes kysymys eri kokoisista lippalakeista vaan legopalikan vertaamisesta kaupunkiin. Tai ruohonkorren vertaamisesta metsään.
Oikeasti hei!

Käyttäjän soppakour kuva
Antti Kettunen Vastaus kommenttiin #169

Lähestymistavat ovat valitettavasti varsin lähellä toisiaan: kerrotaan asiasta yksipuolisesti ja kaikki mikä on omaa näkökantaa vastaan jätetään surutta huomioitta. Jos et sitä näe, ei vika ole minussa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #171

timonen tarkistaa lähteet eikä varasta muilta eikä julkaise mitään monomaanista lehteä.
MVlehteä voi verrata vaikka johonkin puoluelehteen. Puoluelehdet tietysti vahvistavat omaa näkökantaa, se ei ole MV´n ongelma. Puoluelehdet kuitenkin pyrkivät pysymään asialinjalla.
Jos Timosta haluaa verrata johonkin toiseen blogistiin jolla on oma linjansa niin sellaisiakin löytyy. Ei oman linjan noudattaminen ole kenenkään synti. MV vaan ei ole mikään minkäänlaiseen ajatuskokonaisuuteen (kuten yksittäinen blogi aina on) edes pyskivä julkaisu vaan jonkinlainen potiitinen uutismateriaalinsyöttöautomaatti joka ei seulo mitään.

Käyttäjän soppakour kuva
Antti Kettunen Vastaus kommenttiin #173

Luitko sen linkin (ja varsinkin sen kommentit), taisi olla viesti 88? Immonen ei ole tehnyt mitään, korostan sanaa MITÄÄN, taustatyötä asian suhteen. Immonen vaan meuhkaa yhden raportin perusteella ihan käsittämätöntä sontaa ja olettaa ettei ministerillä ole tuon parempia tietolähteitä.

Just samaa mitä mv tekisi.

Ja mv seuloo "uutisensa" hyvinkin tarkalla seulalla. Sinnekin "valikoituu" vain ja ainoastaan se tavara mikä ajaa omaa asiaa. Mieluiten vielä vähän väritettynä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #174

Tarkoittanet Timonen?
Nyt huomasin että Janne Muhosellakin on jonkinlainen kampanja Timosta vastaan. MVfanit ovat iso joukko ihmisiä jotka ovat aktiivisia monella taholla itse kukin levittämässä MV´n valheita. Sitten kun MV alkaa saada (vihdoinkin on herätty) kritiikkiä niin pitää etsiä joku konkreettinen taho jota ruveta haukkumaan. Se että kyseessä on vain yksittäinen blogisti ei vauhtia vähennä.
Ja vielä kommenttisi sisällöstä. Jos Timonen sinusta meuhkaa ilman tietolähteitä niin entäs sitten. Hänhän on blogisti ja blogissa saa tuoda mielipiteitä julki, ja niitä tietolähteitä voi peräänkuuluttaa kuten sinä teet.
MV taas julkistaa huhuja uutisina sekä levittää yksityishenkilöistä perättömiä randomisti netistä ongittuja "tietoja" ottamatta esim huomioon että samannimisiä ihmisiä voi olla olemassa. Esim Petra Nykvist on kuulemma jotenkin liitetty Linköpingin yliopistoon. Ihmekkös tuo kun Nykvist on niin tavallinen nimi Ruotsin paljon Suomea isommassa populaatiossa. Tätä rataa menee MV. uuninpankkopoikaa ei voi kuuna päivänä verrata MV´n jollei halua antaa itsestään naurettavaa kuvaa.
Olet lötänyt legopalikasta ja kaupungista (vviittaan aikaisempaan kommnettiini) yhteisen nimittäjän ja sehän on helppoa monistakin toimijoista löytää. Molemmilla on tendenssi. Tendenssi vaan tuppaa olemaan melkein edellytys yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa jota molemmat edustavat. se on itsestäänselvyydestä oljenkorren rakentelua koska olet väärässä vertailussasi ja yrität löytää jonkun oljenkorren.

Käyttäjän soppakour kuva
Antti Kettunen Vastaus kommenttiin #175

"entäs sitten"

Mä luulen että meidänkin "keskustelumme" tuli tuon myötä päätökseen. Jos kerran timonen saa laukoa paskaa, miksei mv-lehti saisi? Sehän on ollut varsin virkistävää luettavaa.

En vastaa enää viesteihisi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #176

Saisi. Ainoat jotka voivat estää tai jarruttaa MV-lehden tuhotöitä ovat kaikki ne joilla on auktoriteettia kansallismielisessa oikeistossa, Halla.ahot, Turkkilat, Tynkkyset, jokainen nettikirjoittaja. Etkö ymmärrä että viattomat mutta aivan ilman valtaa olevat huolestuneet ihmiset yrittävät viestittää teille että estäkää tuollainen epäisänmaallinen toiminta. Teillä on pallo.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

18 numeroa on "moni ihminen" ja "viharyöppy". Ainakin toimittajan tulisi kyetä tasapuolisesti miettimään mitä nyt yleistää ja miten siihen ja siitä vetää jotain ihme johtopäätöksiä mv - lehteen jota ei taas viitsi ääneen edes mainita.

Mitenkään väheksymättä näitä paria kahelia ja kokemaasi uhkaa on tämä blokaisu aika omituinen.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Asia on tärkeä ja ajankohtainen, ei todellakaan omituinen blokaisu. Olen näitä hommia aika monelta kulmalta joutunut tai päässyt katsomaan, ja tämä aika on todella pelottavaa. Jos sinun mielestäsi 18 eri numeroa ei ole riittävä määrä uhkauksiksi, niin mikä mahtaisi olla sellainen määrä, joka riittäisi? Mikko Engren, itsekin ensin väheksyt ja sitten kirjoitat "mitenkäään väheksymättä". Vai että "pari kahelia". Voi hyvä tavaton.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Jari Tervokin tokaisi Uutisvuodossa oliko se Roosa Meriläiselle : "jaa oletko sääkin saanut postia samalta hullulta?". Tämän aiheen ympärillä riittää ne kahelinsa ja/tai juoppoörvelönsä mutta aika marginaalia silti on 18 soittoa.

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen Vastaus kommenttiin #36

# 36 Kyllä on maailma mallillaan, jos 18 vihayhteydenottajaa on "marginaalia".

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #38

Yksikin puhelu on uhkaus ja 18 puhelua on 18 uhkausta. Silti luku 18 ei ole kymmeniä saati satoja vaan muutama kaheli joka ilmeisesti pommittaa koko joukkoa vihaamiaan ihmisiä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #44

Mistä moinen tarve vähätellä sitä että suhteellisen pienen lehden toimittaja saa kahdentoista uhkausta? Sehän kertoo siitä että MV-lehdessä on ollut vihakirjoitus jolla on usutettu ihmisiä tuollaiseen. Sillä minäkään en epäile että Usarin vakilukijat ensimmäisenä alkaisi postata Linda Pelkoselle vihakirjeitä mutta yksi usarin vakilukija tai kävijä on vienyt jutun MV-lehteen.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #46

Kuten edellä yksikin moinen soitto on uhkaus ja poliisiasia. Ei aavistustakaan mistä vihakirjoituksesta on kyse, jos moinen jossain on ja voi osoittaa että se suorastaan yllyttää vähintään kiusaamaan Linda Pelkosta, on moinen julkaisu myös kaiketi poliisiasia. Tämän syy-seuraus -suhteen tulisi pystyä todistamaan tai ainakin tuoda se esiin. Itse en mitään mv:tä lue tai tulee googlailemaan mitä nyt rivien välissä yritetään vihjata.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #47

Sehän oli johtopäätös siitä että suhteellisen pienen lehden toimittaja ja ehkä vielä jonkin verran eksklusiivisen lehden toimittajan KYSYMYS siis pelkkä kysymys aiheuttaa kahdeksantoista henkilön uhkaukset. On sanomattakin selvää että että jossain lietsontalevityksessä se on ollut. Minä en vihjannut mitään sinusta vaan ihmettelin miksi pidät kahdeksaatoista pienenä lukuna. Se vaan on äärimmäisen outoa.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #48

http://tnsmetrix.tns-gallup.fi/public/

viikkotavoittavuusluku : 446 000

Antaa olla lukujen maailma tältä erää.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #54

Olen varmaan elänyt lintukodossa, kun pidän 18 uhkausta todella suurena ja pelottavana määränä. Pelottava se on siksi, että se kertoo jotain yhteiskuntamme asenneilmastosta. Mitä tähän blogiin tulee, ei Linda käsittääkseni kertonut uhkauksien lukumäärää, enkä edes ymmärrä miten se lukumäärä vaikuttaisi blogin viestiin?

Helena Makinen

"Kaikki tämä tapahtui vain koska kysyin haastattelemaltani poliisilta yhden kysymyksen, jota yhdessä toimituksessa päätimme kysyä: miksi raiskauksesta epäillyn maahanmuuttajataustaisuus piti tällä kertaa mainita tiedotteessa. En missään vaiheessa väittänyt, että sitä ei olisi saanut kertoa, mutta monet lukijat halusivat sen näin tulkita."

Aika selittelyä toimittajalta. Kysymyksen olisi voinut asettaa muotoon "Miksi epäillyn maahanmuuttajataustaisuus mainittiin?", niin se olisi ollut neutraali. Kun suomen kielellä kysytään miksi joku teko piti tehdä, se implisiittisesti sisältää ajatuksen että olisi ollut parempi jättää tekemättä, esim "Miksi sekin piti kertoa?" "Pitikö se kertoa kaikille?". Toimittajan luulisi sen verran ymmärtävän suomea.

Se ei silti tietenkään oikeuta törkeyksiin ja uhkailuihin onnetonta toimittajaa kohtaan. Parempaa onnea seuraavalla kerralla.

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen

#32 "Maahanmuuttokriittisten" saivartelua saamme myös lukea päivittäin, tässä yksi esimerkki. Mukavaa kuitenkin, että kysymyksen muotoilu ei sinustakaan oikeuta uhkailuun.

Helena Makinen

En ole "maahanmuuttokriittinen", vaan toimittajakriittinen. Maahanmuutto ei koske minua henkilökohtaisesti ollenkaan.
On lähinnä surullisenhupaisaa kun toimittaja yrittää selitellä ettei tarkoittanut mitä kirjoitti. Palaute oli mielestäni juuri sellaista kuin olisi voinut odottaa, jos asiaa olisi hiukankin etukäteen miettinyt. Kyynikko saattaisi jopa pohdiskella oliko se tarkoituksellista, ja saatu palaute haluttua. Varsinkin kun kysymyksen muotoilu oli toimituksen muotoilema. Mediapeli kun tuntuu kovenevan koko ajan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #130
Käyttäjän soppakour kuva
Antti Kettunen Vastaus kommenttiin #131

Aivan mahtava vasta-argumentti!

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@32.

Mielestäni pieni joukko, ketkä vihastuivat toimittajaan, eivät ehkä tienneet sisäministeriön aikaisemmista uutisista ohjeistuksesta poliisille ja olettivat heti, että itse toimittaja kysyy ihmetellen. Olipa kysymyksen asettelu miten päin vaan, niin aina väärin sen pienen joukon mielestä.

Ei siinä asettelussa ollut minusta mitään vialla?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Lindalle hatunnosto ja voimia!

Omakohtaisesti ryöpytyksen kokeneena sympatiani ovat kokonaan puolellasi. Toivottavasti jaksat jatkaa uhkailusta ja uhasta huolimatta!

Itse pelkään, että turvallisuustilanteemme heikkenee sisältä päin.

Käyttäjän lindapelkonen kuva
Linda Pelkonen

Kiitos.

Uhkailun edessä ei pidä lannistua. Teen työtäni niin kuin ennenkin.

Jyrki Koskinen

Lindalle kysymyksiä : a)seuraatko lainkaan turvapaikanhakijoiden tekoja Suomessa? Kymmenen raiskausta tullut jo ilmi (plus kuinka paljon lieneekään yrityksiä?).Muitakin "kulttuurinrikastamisia" löytyy, tuoreimpana kissanrääkkääminen Järvenpäässä. Haluaisitko sinä että kissasi/koirasi varastetaan ja siitä otettuja kuvia levitetään netissä.Omistaja teki tästä rikosilmoituksen.

b)seuraatko mitä turvapaikanhakijat tekevät ulkomailla,esim.Kreikassa ja Saksassa ? Kreikassa he ovat järjestäneet hulinoita (videoita löytyy netistä).Saksassa he eräässä pikkukaupungissa varastavat kaupoista ja tulevat ihmisten pihoille.

Kaiken em.faktojen toteamiseen EI tarvitse olla rasisti, riittää kun on realisti.Pliis,pyydän,älkää nyt puhuko että kyseessä ovat "yksittäistapaukset" tai että tekeväthän suomalaisetkin näitä ikäviä asioita.Raiskauksen uhria ei lohduta tieto että hän on joutunut "yksittäistapauksen" uhriksi.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Poliisi tutkii tuhatta raiskausta vuodessa. Kirjoittaisiko vaikka Jyrki Koskinen noista kolme pääjuttua päivässä vuoden ajan? Jos ei, millä perusteella herra Koskinen valitsisi tuhannesta kymmenen?

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Ihmiset ovat tosiaan julmia, tekevät raiskauksia, eläinrääkkäyksiä ja muita julmuuksia. Miksi nämä teot ovat jotenkin paheksuttavia vain jos tekijä on turvapaikanhakija?

Kiitokset Lindalle että toit tämän esiin. Monet vapaaehtoiset (jotka tekevät työtä turvapaikanhakijoiden kanssa) ovat myös saaneet uhkailuja. Joissain kunnissa on uhkailtu kunnanvaltuutettuja jos heillä on "vääriä" mielipiteitä.

Käyttäjän lindapelkonen kuva
Linda Pelkonen

Kyllä seuraan näitä. Se on työtäni. Enkä ole väittänyt missään vaiheessa, ettei ilmiö olisi huolestuttava.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Miksi kukaan seuraisi maahanmuuttajien tekemiä rikoksia, ellei ole poliisi?

Kulttuurinrikastaminen on terminä halventava. Vältä sitä.

Vaikka raiskaaja on ollut maahanmuuttaja, ei maahanmuuttaja ole raiskaaja. Yleistyksiä ei voi tehdä. Se on kertakaikkiaan väärin ja johtaa rasistisiin tulkintoihin.

Jokainen rikollinen on yksittäistapaus. Jokainen uhrikin on yksittäistapaus. Tuskin uhria lämmittää se, että sinä syyllistät 30 000 ihmistä. Tekijänä on kuitenkin ollut vain yksi joukkonsa mätä omena.

PS. Foto olisi kiva ylläri. Ainakin sen pitäisi olla vaatimuksena täällä kirjoitettaessa.

Eero Mattila

Aika outoa ajattelua.
- Sisäministeriö on vastuussa Suomen sisäisestä turvallisuudesta.
- Jostain syystä rajat ovat nyt auki EU-alueen ulkopuolisille ihmisille. Tällaista ei mikään sopimus meiltä edellytä. Tiedämme että tulijoiden joukossa on rikollisia, karkureita ja ex-sotilaita ja ihmisiä, joiden rikoksentekokynnys on madaltunut. Tämä ei ole yllätys kenellekään.
- Olisi yksinomaan järkevää pyrkiä ennaltaehkäisemään rikoksia ja ylläpitämään Suomen kansalaisten turvallisuuden tunnetta, se ei ole rasismia, vaan ihan vaan järkevää. Tällainen määrätietoinen toiminta myös ehkäisisi rasismia...
- Ihan sama miten tämä tavoite saavutetaan. Virkamiehet on tehtäväänsä valittu ja heille maksetaan siitä. Mutta mitenkään ei voi hyväksyä sitä, että ei tehdä mitään. Jos virkamiehet eivät ole tehtäviensä tasalla on parasta sulkea rajat, siksi aikaa, että löydetään ammattitaitoisia ihmisiä. Jos virkamiehet huolehtivat asiasta ei ongelmaa ole.
- löpinä yksittäistapauksista on vain vastuunpakoilua.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #94

Sisäministeriö on huolissaan Suomen sisäisestä turvallisuudesta myös näiden uhkailujen ja esim polttopulloiskujen vuoksi.

Määrät alkavat olla sitä luokkaa ettei vähättely tai yksittäistapauksiksi kutsuminen enää mene läpi. Vähemmästäkin tajuaa niiden olevan uhka kansalaisillemme. Niin omille kuin muualta tulleille.

Käyttäjän soppakour kuva
Antti Kettunen Vastaus kommenttiin #101

Äläkä unohda että myös suomalaiset raiskaavat!

Oikeasti kysehän on siitä ettei me tarvita tänne enempää rikollisia. Niitä on jo omasta takaa ihan tarpeeksi.

Käyttäjän 98765sp kuva
Simo Perttula

Nämä ovat sanallisia terroristejä! Yltiö liberalismi on salakavala tauti. Kaikki vika on muissa ei minussa?
Kaikki ansio on rohkeissa toimittajissa. Jatka samoin Linda!!

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"Paholaistulvakriisikeskustelun" ääliömäisesti yliampuva ja pahimmillaan rikollinen hysterisointihype on vastenmielisimpiä viime aikojen ilmiöitä erityisesti siksi, että se todellakin näyttää vain pienten aktivistiporukoiden lietsomalta. Siinä on mukana sekä kiilusilmäisiä äärikukkahattufanaatikkoja että putinistisuuntautuneiden kumousklikkien rasistihörhöjä, joiden enemmän tai vähemmän yhteinen tavoite on osallsitua Isiksenkin ajaman Euroopan perinteisesti maltillisen rauhanmonikulttuurin hajottamiskehitykseen noiden islamisti- ja venäjämielisten fasismisuuntausten leviämisalueeksi.

Kirjoitin pari päivää ennen eduskuntapuolueiden yhteistä vetoomusta maltin ja tolkun puolesta oman samanlaisen hieman taustoitetumman blogini, jonka ajatuskuviot olivat näemmä sitten kelvanneet puolueillekin: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/207353-o...

Kun joku saa uhkauksia ja törkeyksiä somen tai puhelinverkon kautta, on syytä kääntyä heti viranomaisten puoleen, josko hei voisivat resurssipulassaan olla avuksi ja ennen kaikkea valtuuksiensa puolesta - siksi toivomme varmaan yhteisesti, että verkkotiedustelulainsäädäntö saadaan pian kuntoon myös vakavien esim. terrorismi- vakoilu-, sabotaasi- ym. viestinnän paljastamiseksi.

Lindaa voinee jo nyt kehottaa varautumaan siihen, että noiden törkeyksien ja uhkausten takaa löytyy (sikäli kuin tekniset ym. resurssit ylipäätään ovat olemassa) ehkä ihan muita tahoja kuin mitä päällepäin näyttää. Joskus öykkärit tekevät rikoksensa muiden nimissäkin eli false flag, ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/207453-t...

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

On todella törkeätä uhkailla vapaassa maassa vapaata lehdistöä edustavaa toimittajaa tai ylipäätään ketään muutakaan ihmistä.
Toivottavasti voit jatkaa laadukasta työtä ja tehdä tutkivaa ja taustoittavaa journalismia vastakin ja saat kaiken tarvitsemasi tuen siihen. Ainakin lukijanasi toivon sitä!

Käyttäjän lindapelkonen kuva
Linda Pelkonen

Kiitos näistä kannustavista sanoista!

Janne Hilden

"En missään vaiheessa väittänyt, että sitä ei olisi saanut kertoa, mutta monet lukijat halusivat sen näin tulkita."

Mutta se taisi jäädä harmittamaan toimittajaa, kun ulkomaalaistaustaisuuden poliisi toi esille tiedotteessaan?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ihan epäasiallista Janne Hildén! Mutta sehän on vallankumousellisten ase- epäasiallisuus.

Janne Hilden

Mitä epäasiallista on kysyä toimittajan mielipidettä?

Mielestäni päinvastoin. Asiallista on kysyä tuota toimittajan taustalla, juttujenkin tekoon, vaikuttavaa asennoitumista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #74

se on nenälle hyppimistä että ikään kuin härnäävästi sanoo "taisi jäädä harmittamaan". Se EI ole sama kuin toimittajan mieliåiteen kysyminen. Pysy sanontojesi takana. Elämme vielä yhteiskunnassa missä sanoilla ja sanomisen tavoilla on merkitystä. Vielä ei raaka valta hallitse.

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #78

No, näköjään toimittajan oma mielipide tästä poliisin antamasta tiedosta tiedotteessaan jäi arvoitukseksi. Vaikkakin se on kyllä arvattavissa, tosin mitä väliäkään :)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #98

Ongelmahan on uhkaukset eikä toimittaja. Yrityksesi kääntää paha katse toimittajaan joka on saanut uhkauksia on sitä itseään vaikka kuinka pyörrät nyt kevytmielisesti että ei väliäkään. Asiolla on väliä. Toimittajien turvallisuudella on väliä. Sillä on väliä miten sinä kohtelet toimittajaa joka on saanut työssään uhkauksia.

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #100

En uhkauksia puolustele, ihan persiistä tuollainen.
Mietin vain toimittajan syytä uutisjutun "polttavimman" ja ensiksi mieleen tulleen kysymyksen asettamiseen poliisille.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #104

Linda Pelkonenhan kertoo että uhkaukset liittyivät siihen kysymykseen. Sinä nyt veikkaat että ne liittyivät siihen kysymykseen. Herää jo. Haastattelussa esitetään kysymyksiä. Mielellään kysymyksiä jotka kiinnostavat lukijoita ja valaisevat prosesseja.
Sinä olet siis sitä mieltä että uhkaukset ovat jotenkin selitettävissä. Tai että Linda Pelkosen ei pitäisi tehdä työtään. Ihan selväähän on että määrätyt nettipalstat yrittävät pelottaa suomalaisia ja terrorisoida meitä. Siinä ei selittämisellä ole mitään virkaa.
Jos lasta kiusataan siksi että hänellä pisamia ja joku selittelee mutta kun hänellä on pisamia niin se joku on ....

Käyttäjän lindapelkonen kuva
Linda Pelkonen

Ei jäänyt harmittamaan. Asiaa haluttiin kysyä, koska se poikkesi poliisin aiemmasta tiedotuslinjasta. Teimme aiheesta myös jatkojutun:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/146644-poliisi-ker...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Raiskaus, pahoinpitely, uhkaus, mikä tahansa rikos on rikos, ainakin minun silmissäni, riippumatta siitä onko hän kantasuomalainen tai muualta tullut.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Ylipäätään poliisin tiedottaminen on ollut aika surkeata, jonka vuoksi netin palstat täynnä erilaisia spekulointeja mahdollisista tekijöistä rikostapausten ilmitullessa.
Kun sille vaan ei tänä päivänä mahda mitään, että tieto kulkee hieman sukkelammin kuin takavuosina postiautolla, niin kannattaisi koittaa toimia sen mukaan.
Itse en siis ollenkaan ymmärrä tuota toimittajan kysymystä(tuskin yllätys minut tuntevalle), vaan olen sitä mieltä että poliisi toimi tuossa tilanteessa oikein ja asiaa ei pitäisi sen myötä ihmetellä sen enempää.
Ja vaikka miten olisi saivartelua, vai miksi tuota nyt joku nimittikään, niin omasta mielestäni kanssa jo pelkkä kysymyksen asettelu kertoi siitä että toimittajan(ja toimituksen) mielestä väärin tiedotettu.

Itselläni ei siis mitään sitä vastaan että tekijöiden taustoista tiedotetaan, riippumatta siitä onko kantaväestöä, vai hieman vähemmän aikaa maassamme olleita.

Olisiko tässä nyt sitten osalla mediaa jo jotain kääntymistä havaittavissa, koska esim. tänään päässyt eräs epäilty rötöstelijä oikein kuvan kanssa lehteä koristamaan. Rikoskin niin "vakava", kuin 11 tuhannen puhallus luottokorteilla. Ehkä se on sitten niin paljon vakavampi rikos, että oikeuttaa tuollaisen julkaisun.

Käyttäjän MarcusWestermark kuva
Marcus Westermark

Uusien uhkakuvien luominen? Tämän täsmälleen saman kansanosan, samojen julkaisujen, samojen ihmisten, samojen some-tilien oksennusta on selitetty vuoden verran "Venäjän trolleina" ja infosotana.

Nyt ääni on onneksi muuttumassa. Meillä on kyllä ihan kotikutoinen ongelma, joka ei ole pieni eikä siihen auta sotilasliitot. Ja ongelma on keskeinen osa maamme kokonaisturvallisuutta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kotikutoinen mutta synenergisessä suhteessa sekä putinismiin että euronatsismiin että white power-liikkeeseen.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Jaa...että siis ne venäjän trollit ovat nyt niitä samoja jotka ovat uhkailleet toimittajaa?

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

”Kokonaisturvallisuus”on tyypllinen normatiivisen kontrollin retorinen strategia, jolla mikä tahansa esille nostettu ongelma voidaan kääntää yleensä kaiken kontrollin lisäämiseksi ja vapauden vähentämiseksi, mikä taas kohdistuu yleensä erityisen paljon alkuperäisen ongelman kärsijöihin.
”Security is not only about this and that, but also about this and this…” Niiin ne aina sanovat mutta se “not only about” ja ”but also” juuri herättää kriitisen epäilykset, prof Ole Waever muistinvaraisesti.

Martti Lukkari

L. Pelkonen: "Aion jatkossakin kysyä kiinnostavia kysymyksiä ja kirjoittaa myös suuria tunteita herättävistä aiheista."

Tässä puheenvuorossa käsiteltiin nyt oikeastaan vain sitä, että "minuun" on kohdistunut, kun "minä" kysyin ja miksi "minuun" kohdistui.

Ehkä vähän kiinnostavampaa olisi tutkia, että miksi ihmiset reagoivat hyvin tunteellisesti turvapaikanhakijoiden tekemiksi epäiltyihin raiskauksiin? Siis ei niin, että miksi *minuun* on kohdistunut vihaista kirjoitusta, vaan että miksi ihan oikeasti sillä on ihmisten mielissä eroa, että raiskaako suomalainen, vai ulkomaalainen.

Voisi ainakin ajatella, että teoissa on aika paljonkin eroa riippuen siitä onko ne tehty lestadiolaisyhteisön sisällä, puskaraiskauksena tuntemattoman toimesta, humalahakuisen seuranhakuillan päätteeksi ja niin edelleen. Tuntuu vähän ajattelun laiskuudelta niputtaa *kaikki* tapahtuneet raiskaukset käytännössä saman rikosoikeudellisen nimikkeen alle, vaikka teko-olosuhteissa ja ennen kaikkea tekijöissä on eroja.

Ei kai kukaan todellisuudessa Pariisin terrori-iskujakaan noteeraa vain vähän tavallista useamman kerran toistuneena henkirikoksena, vaikka oikeudellisesti tarkastellen tämä voisikin olla asian laita?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ootko tosissas? Vaikka että jos isäntä raiskaa piian niin se on pienempi rikos kuin että renki raiskaa talon tyttären. Näinhän se oli joskus.
pitäisikö lestadiolaisten saada oma sharia omille raiskausille? Nyt olet ihan metsässä.

Martti Lukkari

En minä ole noin väittänyt, enkä ottanut kantaa minkä pitäisi olla pienempi tai suurempi rikos.

Rikosoikeudellisesti raiskaukset ovat raiskauksia, niillä on tietty tunnusmerkistö ja niin edelleen. Mutta minkä vuoksi käytännössä eri olosuhteissa tehdyt ja eri tekijöiden tekemät raiskaukset herättävät erilaisia reaktioita? Moni on huomauttanut, että niin-ja-niin monta raiskausta tehdään suomen kansalaisten toimesta, mutta vain ulkomaalaisten tekemät rikokset herättävät voimakkaita tunteita. Miksi näin on?

Onko mahdollista, että vaikka rikosoikeudellisessa mielessä teko täyttää tietyn tunnusmerkistön, se poikkeaa tavallisen kansan silmissä jostakin toisesta saman rikosoikeudellisen tunnusmerkistön täyttävästä teosta? Ja jos näin on, miksi ihmiset näkevät sen poikkeuksellisena? En minä ainakaan ole nähnyt tätä kysymystä käsiteltäneen tositarkoituksella missään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #86

Oikeuslaitos on olemassa että lynkkausoikeudenkäyntejä ei tarvita eikä haluta. Se että kansaa voi kiihottaa jonkun vähemmistön tekemillä raiskauksilla on historiallinen fakta eikä sen tarvitse vaikuttaa tuomiohin mutta ehkä tiedotukseen. Onhan tavallista muutenkin että yhteiskunta joutuu suojelemaan rikoksentekijöitä siis ei ainoastaan raiskaustapauksissa.
Minulle kysymys on se että MV-lehti on tullut hommaforumin kynnöksille ja käyttää ihan mitä vaan keinoja saadakseen Suomen sekaisin.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema Vastaus kommenttiin #86

Kommentti #86: On itsestään selvää, että ”vaikka rikosoikeudellisessa mielessä teko täyttää tietyn tunnusmerkistön, se poikkeaa tavallisen kansan silmissä jostakin toisesta saman rikosoikeudellisen tunnusmerkistön täyttävästä teosta”- eikä vain tavallisen kansan silmissä vaan myös jonkin toisen teoreettisen viitekehyksen kautta tulkittuna ja oikeasti todellisuudessa. Rikosoikeus on vain yksi mahdollinen tulkintakehys määritellä tekoja.

Esim. oikeuskäytännön ”törkeä liikenteen vaarantaminen” voi tarkoittaa sitä, että joku ajaa kesäaamuna yksinään moottoripyörällä tyhjällä moottoritielle 170 km/h vaarantamatta ketään, tai toisaalta sitä, että joku painelee marraskuun pimeydessä vilkkaalla kadulla kolmenkympin alueella kiertoliittymien läpi 60 km/h ympärilleen katsomatta ja näkemättä ketään, joita oikeasti vaarantaa.

Suomessa raiskauksista ja raiskausepäilyistä suurin osa koskee tapahtumia jossakin asunnoissa tuttujen kesken – näitä sitten tutkitaan ja selvitellään, ja ilmoitettu epäilty on koko ajan tiedossa. Julkisessa tilassa tapahtuva seksuaalinen väkivalta, kuten väkivaltaiset raiskaukset, on paljon harvinaisempia ja loukkaavat paljon suuremman ihmisjoukon turvallisuutta ja liikkumisvapautta. Näissä tapauksissa läntisessä Euroopassa, ei vain Suomessa vaan yleensä Italiasta Norjaan, muslimitaustaiset nuoret miehet ovat räikeästi yliedustettuja. Tästä kärsivät erityisesti etniset vähemmistöt, joiden mahdollisesti aktiiviseen seksuaalikulttuuriin ei aggressiivisuus ja raiskaus sovi missään suhteessa.

Martti Lukkari

"pitäisikö lestadiolaisten saada oma sharia omille raiskausille?"

Jatkan vielä edelliseen vastaukseeni, koskien tuota esimerkkiä lestadiolaisyhteisöissä paljastuneista hyväksikäyttötapauksista, koska nähdäkseni käsitit asiani pääsisällön väärin.

Voisi myös esittää kysymyksen, että onko tällaisen uskonnollisen yhteisön sisällä tapahtuvan hyväksikäytön nimittäminen *vain* raiskaukseksi riittävää? Kysehän on paljon vakavammasta ja laajemmasta kokonaisuudesta, josta varsinainen raiskaus on vain "jäävuoren huippu".

En tiedä ovatko kansalaiset reagoineet suomalaisissa uskonnollisissa yhteisöissä tapahtuneisiin raiskauksiin yhtä tunteella kuin näihin nyt ilmi käyneisiin tapauksiin. Nähdäänkö siis nämä ulkomaalaistenkin tekemiksi epäillyt raiskaukset jonkinlaisena pintaraapaisuna? Ja jos näin on, mikä on se kokonaisuus, josta nämä teot vain pintapuolisesti tavallisen kansalaisen mielestä kertovat?

"Minulle kysymys on se että MV-lehti on tullut hommaforumin kynnöksille ja käyttää ihan mitä vaan keinoja saadakseen Suomen sekaisin."

Edelleen minua jää tässä ainakin askarruttamaan, että miksi nämä uutiset sitten saavat ihmiset "sekaisin"? Mikä on se hermo, johon tässä osutaan?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #91

Äh tiedät ihan hyvin, huonot taloudelliset näkymät, kymmenen vuotta nuivaa agitaatiota, yleinen pahoinvointi ja näköalattomuus, vierauden pelko, sinänsä luonnollinen mutta rasistien yllyttämänä kasvanut ja laitostettu, some, työväenliikkeen umpikujat, oikeistolaistuminen, vanhan lapaulaishengen nouseminen salapoteroistaan, kaljapusseilu kolmannessa sukupolvessa, yksinäisyys, poikien kaltoinkohtelu emotionaalisesti, isovanhempien poissaolo lapsiperheistä, jne. Ei tartte olla kovin charmantti että pystyy tuohon maaperään alkaa kylvää äärioikeistolaista liikehdintää.

Martti Lukkari Vastaus kommenttiin #92

Jaa-a, enpä tiedä. Jotenkin tuntuu siltä, että asiaa ei voisi lakaista vain yleisen huono-osaisuuden ja huonon harjoitetun sosiaalipolitiikan alle, vaikka varmasti niillä jokin rooli on tässä kaikessa.

Minä lähtisin ehkä kahlaamaan syvempiin vesiin tässä asiassa, jos vain kompetenssini riittäisi. Totean vain, että ehkä joku valveutunut toimittaja joskus kartoittaa tätä tunnereaktiota muustakin näkökulmasta kuin siitä, että nyt tuli itseen kohdistuvaa vihapostia.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #96

Kysymyksesi ovat toki tärkeitä. Yhteiskuntatieteissä on kirjoitettu pilvin pimein teoksia siitä, miksi ja miten natsit ja fascistit nousivat valtaan ihan tavallisten ihmisten äänin. Erityisen suositeltava klassikko on Adornon ja kumppanien The Authoritarian Personality:

http://www.uta.fi/avoinyliopisto/arkisto/sosiaalip...

Käyttäjän ilkkatahtinen kuva
Ilkka Tähtinen Vastaus kommenttiin #92

Tai yhtä hyvin äärivasemmistolaista. Meidän pitää pystyä vastustamaan kaikkea pahaa. Myös sitä mitä löytyy meistä itsestämme.

Eri mieltä saa olla. Saa haastaa sanallisesti kynän tai sanan miekkaa heiluttamalla menemättä henkilökohtaisuuksiin.
Toimitaan oikeusvaltion periaatteiden mukaisesti. Muussa tapauksessa tien päässä on anarkia ja lopulta tuho.

Eero Mattila Vastaus kommenttiin #91

Tämä on tärkeä pontti. Pitäisi yrittää ymmärtää miksi näin tapahtuu? miksi ihmisten mielissä kouhuu.. eikä pyrkiä kieltämään tosiasioita, opettamaan tai tuomita vihapuheeksi. Parempi keskustella ja pyrkiä ymmärtämään kuin tuomita.
- Suomessa on vielä mielipiteen vapaus.
- En nyt ota ollenkaan kantaa toimittajan saamiin uhkauksiin, kun en niistä mitään tiedä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #91

Toinen vastaus on että silloin kun natsit valitsivat pakkoruotsin agitaatioaiheeksi ja oli törkeitä ylilyöntejä tultiin esittämään ihan samanlaisia kysymyksiä että eikö mansellit ymmärrä kuinka kansaa risoo. Nyt kun natsit ovat valinneet painotusalueeksi pakolaiset niin taas kansaa pitää tulkita ja ymmärtää.
Kummasti "kansa" unohti pakkoruotsikiihkon heti kun natsit yhteispohjoismaisessa taktiikassaan päättivät että se kysymys on passee ja jopa epäkorrekti. Eli natsit päättävät mitkä kansan tunnot milloinkin on ja sitten vetoavat kansan tuntoihin. Tähän temppuun he tarvitsevat koko aparaattinss magveettiv...ista erilaisiin peitejärjestöihin ja solutusorganisaatiohin. Ja kuten Saku Timonen on osoittanut ihmiset toimivat johdonmukaisesti. Heillä ei olekaan luonnehäiriö mitä voisi luulla kaikesta provosoinnista ja uhkailusta ja saivartelusta vaan he toimivat fanaattisesti ja päämäärähakuisesti tarkkojen mallien mukaan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #97

Tämä on varmasti osittain totta, mutta kyllä mukana ihan perinteisiä luonnehäiriöisiäkin on :)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Mielestäni rikoskomisario Leinosen antama vastaus oli yhteiskunnallisesti merkittävämpi kuin toimittaja Pelkosen esittämä kysymys.

Olisi mielenkiintoista tietää millaisen viharyöpytyksen ja uhkailujen kohteeksi rikoskomisario Leinonen on mahdollisesti joutunut vai onko hän saanut peräti kehuja tiedotuslinjastaan.

Toimittaja Pelkonen saa vapaasti käyttää esille nostamaani näkökulmaa seuraavassa blogissaan.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Muuan näkökulma:

Joskus mietin, mikseivät median edustajat tee kunnon kysymyksiä ja jatkokysymyksiä esim. tällaiselle valtavan suurta populaatiota ja taloutta heiluttavalle viralliselle lausunto-tsunamille, jossa niin moni asia tuntuu olevan pahasti pielessä?
http://jhuopainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/178767-...

Ymmärrän toki, että se vaatisi suurta perehtymistä ja taustatyötä, mutta eikö juuri se olisikin monen toimittajan unelma: tutkivaa journalismia ja pitempää seurantaa. Ilahduin kovasti mm. Jan Hurrin (taloustoimittaja) saamasta palkinnosta v. 2012. Hän jaksoi.

Olin jotenkin hämmentynyt, että tällaisenkin työn (osittain huumorina ja sarkasminakin tehty), jota saattaisi odottaa ammattilaiselta, olikin tehnyt ihan tavallinen US-bloggari (alunperin Ville Kauppinen).

Käyttäjän milkoaikio kuva
Milko Aikio

Tilanne on sen verran vaikea, että ihmisillä on tunteet pinnassa ja järjen valo himmenee. Ihan puoluekannasta riippumatta.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

"Tilanne on sen verran vaikea", että toimittajan uhkailua tapahtuu?

Tilanne alkaa olla todella vaikea, kun 18 ihmistä on menettänyt totaalisesti kontrollin ja antanut vihapuhefoorumien vaikuttaa niin, että toteuttaa uhkailuja jo foorumien ulkopuolellakin. Ovatko nämä kaikki niitä paljon puhuttuja yksittäistapauksia?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Hieno ja tärkeä kirjoitus, Linda! Kaikki tuki täältä!

(Myös minun haluihini kirjoittaa on yritetty vaikuttaa pelottelemalla ja keksimällä juttuja minusta vaikken ole toimittaja enkä poliitikko. Ja ihan samojen voimien toimesta)

Jyrki Koskinen

Totuus puhuu puolestaan :
www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1448946772575.html

Karua tekstiä Ruotsista.Jokainen vetäköön omat johtopäätöksensä artikkelista.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Löysit sitten oikein kaksittaistapauksen. Ei muuta kuin hakupaperit vetämään tilastotieteen laitokselle.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Suosittelin ja kannatin blogia täysin. Toivottavasti Linda jatkaa työtään. Kaikkia ei voi miellyttää. Kyllä asiattomasta uhkailusta pitää myös tulla seuraamuksia.

Keskustelussa taas useat niin sanotut suvaitsevaiset tuovat esiin melkoisen suvaitsemattomuuden. He hyökkäävät mm ihmisiä vastaan, jotka eivät näihin uhkailuihin ole millään lailla sidoksissa. Vastainastelua ja siten väkivaltaa kannattavat ihmiset jatkavat työtään, kuten tähänkin asti. Hienoa. Toivottavasti peiliin katsoessa sädekehä loistaa kirkkaammin.

Toisaalta olen minäkin kokenut uhkauksia työn menettämisestä ja väkivallasta esim niin humaaneilta vasemmistolaisilta ay-ihmisiltä. Sekä muutakin todellista haitantekoa, perättömttömiä väitteitä ja puheita. Tämä siksi, että olen itsekin toiminut ja puhunut mielipiteideni puolesta.

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

Kiitos Linda hyvästä tekstistä. Yllättävää kyllä, kirjoitettuani naisten kokemasta väkivallasta ja raiskauksista suomessa

http://anttiolavisalonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

sain myös runsaasti vihaista palautetta ja ns. piilopalautetta maahanmuuttoa kritisoivalta porukalta. Osa palautteen antajista oli mm. kaivanut esiin kotisähköpostiosoitteeni ja lähetellyt viestejä sinne.

Samainen raiskaus - ja pahoinpitelyretoriikka suunnattiin kirjoitukseni jälkeen mm. sukulaisiani vastaan.

Koen jollain tapaa asian olevan niin, että viina, terva ja väkivalta ovat vuosikausia, vuosisatoja kuuluneet suomalaiseen elämäntapaan. Nyt - maailman muututtua suomalainen mies on yrittänyt tosissaan muuttua ja nämä muutamat maahantulleiden turvapaikanhakijoiden tekemät rikokset ovat jonkinlainen moottoritie ja myyttinen hyväntahdon ele, suomalaisen miehen kilven kiillottamiseksi. Mene ja tiedä.

Huolestuttavia ovat ajat.

Käyttäjän lindapelkonen kuva
Linda Pelkonen

Mielenkiintoinen teoria. Voihan se olla, että suomalaisilla miehillä on iso tarve vakuutella olevansa jollain tavalla parempia kuin maahan muuttavat. Tuntuu aika syvällä olevan myös "ne vie meidän naiset" -tyyppinen pelko.

Tuntuu myös, että maahanmuuttokriittisyys ja tietynlainen naisviha menevät käsikädessä some-keskusteluissa ja saamissani palautteissa.

Toivoisin, että raiskauksista keskustellessa keskusteltaisiin enemmän uhrin asemasta, tuomioiden mahdollisesta kiristämisestä ja siitä, mitä voidaan tehdä, että naisviha, jonka yksi ilmentymä raiskaukset ovat, saataisiin rauhoittumaan. Poliisin tietoon tulee vuosittain noin 1000 raiskausta. Jokainen niistä on varmasti uhrin kannalta karmea tilanne riippumatta siitä mikä etninen tausta raiskaajalla on.

Helena Makinen

"Voihan se olla, että suomalaisilla miehillä on iso tarve vakuutella olevansa jollain tavalla parempia kuin maahan muuttavat. Tuntuu aika syvällä olevan myös "ne vie meidän naiset" -tyyppinen pelko."

Tällaisia ihmisiä halveksivia ja pilkkaavia kommentteja kun kirjoittelee, niin ei tarvitsisi yhtään ihmetellä jos jotkut eimaisterit vastaavat omalla karkealla tyylillään.

Onko tosiaan niin ettei sieltä akateemisen toimittajaelämän norsunluutornista todellakaan ole minkäänlaista kosketusta rahvaaseen ja siihen miten se ajattelee, vai onko kyse siitä että se rahvas on liiankin lähellä omaa juuri kaupunkilaistunutta itseä, ja siksi täytyy kaikin konstein pitää hajurakoa, samalla kun suorittaa päivittäiset kowtowt oikeasssaolevien jumalalle. Tiedä vaikka pääsisi oikeasti kurkistamaan sisälle. Nyökkäsiväthän ne Kataisellekin.

Je suis Roskaväki.

Käyttäjän lindapelkonen kuva
Linda Pelkonen Vastaus kommenttiin #132

Kuka täällä puhuu "roskaväestä", en ainakaan minä.

En ole myöskään pilkannut ketään. Olen kuitenkin pahoillani, jos olen loukannut sinua jollain tavalla.

Enkä myöskään kirjoittele täällä kuvattomuuden suojissa. Muistutan, että Uuden Suomen sääntöjen mukaan jokaisella kirjoittajalla tulee olla tunnistettava kuva.

Toivoisin, että keskustelu käytäisiin asioista ja ilmiöistä menemättä henkilökohtaisuuksiin.

Helena Makinen Vastaus kommenttiin #133

"Toivoisin, että keskustelu käytäisiin asioista ja ilmiöistä menemättä henkilökohtaisuuksiin."

Blogin otsikko alkaa: Tämä kysymykseni aiheutti....
Silloin keskustellaan mistä, johtuu moinen reaktio.

Jos toisten reaktio johonkin omaan tekemiseen kummastuttaa, niin aina on syytä ensimmäiseksi katsoa peiliin ja miettiä mitä tuli tehdyksi. Selkeästi joku on loukkaantunut kirjoituksestasi vakavasti koska palaute on ollut tuollaista. Eivat he muuten sellaisia viestejä lähettelisi.
Tietenkään väkivallalla uhkailu ei ole toivottavaa eikä hyvää käytöstä. Saattaa jopa olla rikollista, tapauksesta riippuen. Jokainen meistä kuitenkin reagoi ominaisuuksiensa ja kykyjensä mukaan.

Jos sinusta esimerkiksi edellinen kommenttisi ei ollut mielestäsi suomalaista miestä halveksivaa ja pilkkaavaa, niin yritäpä vaihtaa suomalaisen miehen tilalle vaikkapa irakilainen turvapaikanhakija, ja katso miltä lause näyttää. Vastaavasta subjektinvaihdosta on eräskin tunnettu henkilö tuomittu käräjillä.

Roskaväestä ei tarvitse puhua ääneen kuin narsististen jaritervojen, mutta se tihkuu läpi lähes kaikkien oikeassaolevien jumalaiseen asemaan päässeiden kommenteista. Me olemme niin paljon parempia ja sivistyneempiä ettemme käyttäydy tuolla tavoin. Sitten kuin joku noista poloisista yrittää sanoa jotain, niin ensiksi puututaan kielivirheisiin ja jopa karkeasti pilkataan toisten kirjoitustaidottomuutta tyyliin "Maaham muuttajat". Sitä tekee erittäin moni tänne Usariinkin kirjoittava toisten koulutusrasistien taputtaessa onnistuneista solvauksista. Tämä oman kansan heikompaa osaa syrjivä media- ja talouspolitiikka on se joka tulee rikkomaan suomalaisen yhteiskunnan ja hyvinvointivaltion, turvapaikanhakijoiden toimiessa siinä prosessissa ainoastaan katalyytteinä.

Siksi edelleen: Je suis roskaväki.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #140

#140 :...."Jos toisten reaktio johonkin omaan tekemiseen kummastuttaa, niin aina on syytä ensimmäiseksi katsoa peiliin ja miettiä mitä tuli tehdyksi. Selkeästi joku on loukkaantunut kirjoituksestasi vakavasti koska palaute on ollut tuollaista. Eivat he muuten sellaisia viestejä lähettelisi."
On kai itsestään selvää että kun ihminen saa palautetta (joka tässä tapuksessa oli uhkailun muodossa) niin hän mietii uudestaan tekoa josta saa palautetta. On sinulta "Helena Makinen" vain alistustekniikkaa rubeta sellaiseen kelaukseen kehottamaan. Miksi sorrut sellaiseen?

Helena Makinen Vastaus kommenttiin #143

Mitä hiton alistustekniikkaa. Minut on vaan kasvatettu pitämään heikompien puolta koulu- ja muita kiusaajia vastaan. Voi olla että taistelen tuulimyllyjä vastaan, sillä ihmisiin on ilmeisesti sisäänrakennettu nokkimisjärjestys.

Käyttäjän lindapelkonen kuva
Linda Pelkonen Vastaus kommenttiin #140

Uskomattomia johtopäätöksiä. Tekemäni juttu ja kysymys poliisille oli toimituksen yhdessä suunnittelema.

Enkä ymmärrä miten maalaisuuteni tai yliopistokoulutukseni liittyy tähän asiaan. Turha mennä henkilökohtaisuuksiin vaikka kirjoitukset eivät miellyttäisi.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Tänään Hesarissa eräs haastateltu naishenkilö muistutti, että suomalaismiehen tekemänä raiskaus on aivan yhtä hirvittävä kuin maahanmuuttajankin. Onko siis raiskaajia lokeroitava etnisesti, vai eikö ole?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Raiskaajat on ehdottomasti lokeroitava etnisesti. Muussa tapauksessa nykyisessä nuivassa yhteiskunnallisessa ilmapiirissä suomalaistenkin tekemät raiskaukset lasketaan maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden tekemiksi.

Uusimmat raiskauslistat olisikin syytä julkaista vähintään viikottain etnisen jaottelun mukaisesti sekä absoluuttisina lukuina että prosentuaalisina määrinä ottaen huomioon kyseisen etnisen ryhmän pääluku Suomessa.

Kantasuomalaiset muodostakoon oman etnisen ryhmänsä.

Matti Kolehmainen

Jo on aikoihin tosiaan eletty Suomessa, kun kaikissa maahanmuuttajiin liittyvissä asioissa ihmisten pitää pelätä. Ei meinaa uskoa todeksi tämän päivän Ylen juttua, jossa erityisopettajat eivät uskalla puhua omilla nimillään. Mitä hekin pelkäävät? Huorittelua vai kenties työpaikkansa menettämistä?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Työpaikkansa polttamista ehkä.

Erinomainen juttu muuten. Haastateltava tiivistää: Olisi kaikkien lasten etu, että tehtäisiin enemmän sekaryhmiä, eikä keskitettäisi samoihin kouluihin.

http://yle.fi/uutiset/erityisluokan_uupuneet_tyont...

Matti Kolehmainen

En nyt tiedä kuka tuossa jutussa tuon lauseen on sinne loppuun laittanut. Mielestäni tiivistettynä saan käsityksen, että ainakaan koulumaailmassa ei kotouttaminen näytä toimivan riittävän tehokkaasti. Jos vanhemmilla ei ole ollut viitseliäisyyttä 10 vuoteen opetella maan kieltä, niin ei se anna motivaatiota kyllä lapsillekkaan oppia. Olisiko syynä kaikkeen se, että vanhemmat kokevat pärjäävänsä ilman asuinmaansa kieltä? Tulkkeja tuntuu riittävän. Vieläkö motivaation puutteeseen lisätään häiriökäyttäytyminen luokassa, niin en yhtään ihmettele opettajien jaksamisen riittävyyttä. Mielestäni näihin ongelmiin ei mitenkään auta vaikka oppilaita kuinka sekoiteltaisiin keskenään.

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani

On ikävää joutua kiusatuksi ja uhkailluksi. Se vaikuttaa oman turvallisuudentunteen katoamiseen ja stressaa kovasti. Varsinkin jos uhkailu jatkuu vuosia. Toimittajat ovat varmaankin yksi niistä ryhmistä jotka saavat osakseen tietyn kansanosan vihat.

Itse olen joutunut erään henkilön kiusaamaksi ja saanut niskaani aika monta aiheetonta keksittyä rikosilmoitusta. Tämä henkilö hävisi kaikki tekemänsä rikosilmoitustapaukset mutta se ei estänyt häntä tekemästä aina uutta. Rahaa meni oikeudenkäynteihin aivan liikaa. Jouduin muuttamaan kodistani pois ja vaihtamaan nimeä sosiaalisessa mediassa, sulkemaan lopulta facebook-tilin sekä muuttamaan yksityisen puhelinnumeroni salaiseksi. Tällä hetkellä tilanne on parempi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Edit, tästä poistui edellinen kommentti joten: poisto.

Ilkka Huotari

"Raiskaus on järkyttävä asia. Toivoisin, että peloistaan ja vihastaan huolimatta ihmiset eivät käyttäisi hyväkseen tällaisia ikäviä tapahtumia omien poliittisten intohimojensa viemiseksi eteenpäin."

Siis mitä? Ettäkö sellaista politiikkaa ei saisi viedä eteenpäin, mikä ehkäisisi raiskauksia? Ja mitä tarkoitat "käyttää hyväkseen tällaisia tapahtumia"? Tuomalla sitä esiin?

Nythän raiskaukset ovat lisääntyneet, kuten hyvin uutisista olemme voineet lukea. Tähän syynä on ollut löysä maahanmuuttopolitiikka, ei mikään muu.

En oikein ymmärrä miksi raiskauksia ei saisi ehkäistä tiukalla maahanmuuttopolitiikalla. Voinet ehkä selventää tätä?

Käyttäjän lindapelkonen kuva
Linda Pelkonen

Mielestäni raiskauksia pitää käsitellä raiskauksina ja maahanmuuttopolitiikkaa maahanmuuttopolitiikkana.

Ilkka Huotari

Täysin käsittämätön vastaus, mutta kiitos nyt siitäkin.

Käyttäjän timohellman kuva
Timo Hellman

Linda, koeta jaksaa työssäsi ja muista, että meitä tolkun ihmisiäkin Suomessa vielä on. <3

Käyttäjän KimmoMattiAaku kuva
Kimmo Matti

Todella pelottavaa reagointia toimittajaa kohtaan moinen uhkailujen tulva. Ilmiön takana saattaa lymyillä pelko tiedonvälityksen puolueettomuudesta. Pelkoja ja ennakkoluuloja saattaisi hälventää sellainen tiedonvälityksen linjaus ,että uutisoinnissa kerrottaisiin vain tosiasiat ja kaikki tiedossa olevat tosiasiat. Ei tarvittaisi mitään " medialukutaitoa".
Truth,whole truth and nothing but the truth. Se riittää,ei näkemyksiä ,ei mielipiteitä,vain faktoja.
Sellaista toimittajaa,joka siihen kykenisi,olisi mahdollista jopa kunnioittaa. Todennäköisesti tällainenkin journalismi aiheuttaisi närästystä joissain piireissä,mutta loppupeleissä kuitenkin vähemmän....

Käyttäjän lindapelkonen kuva
Linda Pelkonen

Pelottavaa kyllä. Varsinkin kun juttu oli aika tavallinen eikä ottanut kantaa asiaan mitenkään. Mielestäni on myös rehellistä kirjoittaa juttuun auki kysytty kysymys ja haastateltavan suora vastaus kuunnellen se suoraan sanasta sanaan äänitteeltä kuten tässä tein. Mikä voisi olla sen suorempaa ja rehellisempää?

Käyttäjän KimmoMattiAaku kuva
Kimmo Matti

Niinpä,aina löytyy joku,jonka mielestä asiaan on kätketty salajuoni. Pakolaiskeskusteluun on mahdotonta osallistua saamatta lokaa niskaansa. Molemmat äärilaidat vahtivat haukan lailla keskustelua ja uutisointia ja aloittavat lokakampanjan heti kun vainuavat jossakin mahdollisuuden. Tämä tekee asiallisen keskustelun mahdottomaksi. Kuten huomasit ,jos koettaa kysyä poliisin tiedotuslinjauksista, leimaa toinen laita suvakiksi ja jos taas kysyy maahanmuuton kustannuksista tai varjopuolista,saa rasistin leiman otsaansa. Keskitietä ei ole.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #170

Ei. Asiallisia kysymyksiä maahanmuuton kustannuksista tai varjopuolista ei kukaan leimaa millään tavalla.
Turha yrittää väittää että maahanmuuttokriitikoiden päälle hyökättäisiin samalla tavalla ja yhtä karmein keinoin kuin mitä asiallisuutta keskusteluun vaativia ns suvakkeja vastaan. Katso vaikka tämän lehden palstoilla. Katso esim leegiota nimimerkkikirjoittajia jotka pommittavat erimielisiä. Ja mistä sitä moraalittomuutta opitaan. Ryhmässä opitaan.
Ja toisaalta myös ihan asiallista keskustelua käydään myös ja on käyty.
On tarkoitushakuista (minun mielestäni vallankumoukselliseen agendaan kuuluvaa) levittää dystooppisia kuvitelmia keskustelun mahdottomuudesta.

Unto Koskinen

Toisaalta tuntuu vähän hölmöltä kun ei ole oikein mitään omaa sanottavaa, mutta toisaalta taas positiivinen tuki menee harvoin hukkaan varsinkaan tällaisessa tapauksessa kun tarkoitus on osoittaa että ne huutelijat eivät ole ainoat ihmiset maailmassa enkä todellakaan halua moisten kuvittelevan puhuvansa äänelläni!

Täällä on siis ollut kommenttipalstaksi ilahduttavan viisasta tekstiä, enpä siis pysty lisäämään muuta kuin että tsemiä ja jatka työtäsi parhaaksi katsomallasi tavalla! =)

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

Hei!

Mitä mieltä olette mediasta nykyään? Onkos se täysin hallituksen vallassa vai onko kyse vaan epäpätevyydestä? Vai toimiiko se kenties hyvin? Teen blogissani aiheesta kyselyn. Tarkoitus olisi saada "kansan" ääni enemmän esiin ja varsinkin nähdä miten yhtenäinen/hajonnut ääni on. Poikkeaako ihmisten käsittelemä kuva olennaisesti siitä, minkä media meille syöttää?

Media on toiminut hieman erikoisella tavalla viime aikoina ja syy saattaa olla hallituksen ohjeistuksessa, yleisestä leimaamisesta sekä puhtaasi vaimentamisen kulttuurista. Kuitenkin juuri kriisien aikana kriisiviestintä on äärimmäisen tärkeää. Mikä on median rooli nykykriisien aikana? Mihin sen kannattaa keskittyä? Onko se vapaata tai hallittua? Luotatko siihen? Vasta näihin kysymyksiin kyselyssä:

https://sibilpolitical.wordpress.com/2015/12/10/ky...

Sibil
https://sibilpolitical.wordpress.com/
http://sibilyanev.puheenvuoro.uusisuomi.fi/
http://sibilyanev.vapaavuoro.uusisuomi.fi/

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Aloita ny ensin laittamalla oikea kuva ja nimi.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Sibilin käyttäjäprofiiissa on poikkeuksellisen tarkat tiedot ja selkeä kasvokuva.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Itse kysely on hiukan hassunkurinen, varsinkin viides kysymys. Tutkija ei ehkä ihan ole sisäistänyt hallituksen, Yleisradion ja kaupallisen median suhteita Suomen lainsäädännössä ja markkinataloudessa.

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

En tiedä miksi kuvani ei näy. Kyllä se profiilissa näkyy. "Kyselyy" siis liitty tavallaan siihen tekstiin, jonka krijoitin sen yhteydessä. Tämän takia osa kysymyksistä ovat "outoja". Mun päällimmäinen kiinostuksen kohde on siis maahanmuutto- ja kotouttamispolitiikka. Media-kyselyllä halusin kokeilla varsinaista konseptia, sillä haluaisin jatkossa liittää kysymyksiä vaikeista asioista mistä media ehkä vaikenee kuten islamusko, tiettyjen ryhmien korkea työttymyys, käänteisrasismista, vaimentamisen kulttuurista pohjoisessa jne. Tämä media "kysely" oli tavallaan lämmittely. Mutta vaikuttaa siltä, ettei ihmisiä oikein kiinostaa. Olet oikeassa, hallituksen linjaus on juuri siitä vaimentamisen kulttuuria, kun ne ohjeistaa mediaa tiedoituksessa. Maahanmuuton avulla pyritään laskemaan palkkoja ohi ay-liikkeet, mutta nyt vaikuttaisi siltä , että heijastevaikutukset hallitsemattomasta maahanmuutosta ovat jo liian suuret ja ainakin poliisihallinto on saanut tarpeekseen ministereiden tiedottamiskehotuksesta. Mutta itse en ole perehtynyt niin paljon mediaan, kun se ei ole mun ensisijainen tarkkailukohde.

Sibil
https://sibilpolitical.wordpress.com/
http://sibilyanev.puheenvuoro.uusisuomi.fi/

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Kiusaaminen, ahdistelu ja uhkailu on todella ahdistavaa, ja kenenkään ei pitäisi joutua kärsimään sitä ammattinsa vuoksi. Pelottaa Suomen nykyinen mielipide-ilmapiiri. Että on ihmisiä, jotka tuollaista tekee, ja ihmisiä jotka sitä eivät tuomitse.

Katja Planting

Järkyttävää, että olet joutunut tällaisten hyökkäysten kohteeksi! Älä koskaan muutu tai lakkaa olemasta ja kirjoittamasta sitä mitä sydämessäsi halajat. Olet vahvempi näitä sortajia, jo pelkästään siksi, että olet joutunut heidän tyhmyytensä silmätikuksi. Kaikkea hyvää sinulle, tiedä, että me hiljaiset, jotka emme uskalla puhua ääneen nyky-somessa tai ihmisten ilmoilla, tuemme sinua ja sinulla on meidän ajatuksemme puolellasi. Voimia, sinä äänitorvemme!

Käyttäjän PiviTikkanen kuva
Päivi Tikkanen

Ilman muuta kannattaa tehdä kaikista uhkauksista ja solvauksista rikosilmoitus. Pahoin kuitenkin pelkään ettei siitä ole mitään hyötyä. Oma uskoni Suomen poliisin toimintaan ja muka oikeuden toteutumiseen meni kun yritin saada oikeutta edesmenneelle isälleni. Vaikka oli kuitit tallessa millä voitiin osoittaa, että isän rahoja oli käytetty tuhansien eurojen edestä niin varojen käyttöä ei voitu katsoa tahalliseksi. Toisen omaisuutta käytettiin siis vahingossa!

Sirpa Nieminen

Jaksoin lukea ehkä 2/3 kommenteista. Valitettavan selvää on, että "maahanmuuttokriittiset, ei rasistit" ovat ottaneet asiakseen vähätellä itseään eli rasismia ja kaiken maahanmuuttujiin liittyvän kielteisen paisuttelua ja yleistämistä kaikkiin maahanmuttajiin (tai ainakin pakolaisiin).

Minusta on uskomattoman törkeää vähätellä 18 uhkailijan tekoja ja heidän edustamaansa vihajäävuoren huippua. Minusta on uskomatonta lähimmäisyyden puutetta, että joku (jopa moni täällä) voi saivarrella juttusi tai blogisi sanamuodoista ja jopa alkaa laittaa sanoja suuhusi tyyliin "toimittajaa taisi kuitenkin harmittaa".

Itse olen toimittajana olen aina uskonut totuuteen ja halunnut antaa lukijoille mahdollisuuden ymmärtää, kun faktat tarjotaan sellaisinaan ja sanoja ei laiteta kennkään suuhun = sitaatit sitaatteina, omat tulkinnat erikseen.

Hyvä sinä! Ehdottomasti rikosilmoitusten teko oli tarpeen, jotta saisimme sellaisen Suomen, jossa asioista voi puhua avoimesti ja rauhassa. Siis, keskustella oikeasti.
Olet tehnyt työtä monen lähimmäisesi puolesta!

Halaus ja voimia sinulle!

Timo Tuovinen

No rikollisten henkilöllisyyden tai kansallisuuden riepottelu mediassa on ihan turhaa. Ei niitä tarvita. Oikeudenkin ennakko päätöksissä kerrotaa henkilä a ja b jne. Ihan hyvin pitäisi riittää aina toimittajaltakin, kun riittää lain oppineillekkin.

Toimituksen poiminnat