lindapelkonen

Hänestäkö Ville Niinistön seuraaja?

  • Antero Vartia, Emma Kari ja Ozan Yanar iloitsivat vaali-iltana 2015.
    Antero Vartia, Emma Kari ja Ozan Yanar iloitsivat vaali-iltana 2015.

Vihreiden kansanedustaja Emma Kari kierteli kysymykseen, kiinnostaako häntä lähteä ehdolle puolueen puheenjohtajaksi.

–Tämä on yksi asia, jota pitää jossain vaiheessa olla pohtimassa, mutta sen aika ei ole nyt, hän sanoi, kun tapasin hänet eduskunnan kahvilassa tänään tiistaina. 

Kuitenkaan häntä ei vaikuta kiinnostavan ehdokkuus Helsingin pormestariksi, koska hän kokee paikkansa olevan eduskunnassa.

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö joutuu kesällä väistymään tehtävästään. Puolueen sääntöjen mukaan puheenjohtaja pitää vaihtaa vähintään kuuden vuoden välein. Niinistölle kuusi vuotta tulee täyteen kesällä.

Vihreiden varapuheenjohtaja, ensimmäisen kauden kansanedustaja Touko Aalto kertoi Ylelle jo toukokuussa, että harkitsee ehdolle asettumista. Aalto valittiin eduskuntaan 4326 äänellä. Aalto on aktiivinen täysistunnoilla ja sosiaalisessa mediassa, osallistuu julkiseen keskusteluun voimakkailla mielipiteillä. Keski-Suomesta tuleva Aalto voisi puheenjohtajana tuoda Helsinki-keskeiseksi syytetylle vihreille hyvää imagoa maakunnissa.

Potentiaalinen ehdokas voisi olla myös eduskuntaryhmän puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto, joka on terävä ja aktiivinen kommentoija erityisesti eduskunnan täysistunnoissa.

Alanko-Kahiluoto ja Kari ovat arvioineet, että seuraava puheenjohtaja voisi olla nainen, koska nyt keskeisen paikat puolueessa on miehillä.

Kari on ensimmäisen kauden kansanedustaja, mutta hänellä on vuosien kokemus politiikasta Helsingin kaupunginvaltuustossa, johon hänet valittiin 2008. Kari valittiin eduskuntaan 4647 äänellä. Haastattelussa Kari osoittaa olevansa sanavalmis lähes mistä tahansa aiheesta. Paitsi mahdollisesta ehdokkuudestaan puheenjohtajakisassa.

Sanavalmiita henkilöitä vihreissä kuitenkin riittää. Esimerkiksi apteekkien sääntelyn purkamisen tavoittelussa aktiivinen Löyly-yrittäjä Antero Vartia, joka keräsi vaaleissa 6859 ääntä tai Jyrki Kasvi, jolla kannatusta oli myös hyvin: 4991 äänen verran.

Mielenkiintoista on myös, mitä tekee vihreiden entinen presidenttiehdokas ja eduskuntavaalien äänikuningas Pekka Haavisto. Haavisto keräsi vaaleissa 14204 ääntä.

Voisin veikata, että vihreiden puheenjohtajan paikasta kilpailevat Kari, Alanko-Kahiluoto ja Aalto.

Alanko-Kahiluoto on Itä-Helsingissä asuva perheenäiti, jolla on vankka kokemus poliitikkona. Hän keräsi ääniä eduskuntavaaleissa selvästi enemmän kuin Aalto ja Kari: 7884 ääntä.

Alanko-Kahiluotoa voisi pitää lähes varmana voittajana, jos hän asettuisi ehdolle. Tosin vihreiden oikealle katsova yrittäjämyönteinen siipi saattaa pitää Alanko-Kahiluotoa liian vasemmistolaisena.

Karilla näyttäisi olevan hyvät mahdollisuudet puheenjohtajaksi, jos häntä tehtävä kiinnostaa, ja ehkä saammekin pian uutisia hänen suunnaltaan.

Lue myös: Emma Kari: Sokos- ja Lidl-kohut paljastavat Suomen valtavan lobbauskoneiston

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Meriittejä on toki kaikilla mainituilla, mutta Toukossa on eniten sitä ronskiutta ja raikkautta jota Vihreät tarvitsevat noustakseen kisaamaan suurimman puolueen asemasta.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Veikkaanpa, että tuttuun tapaan helsinkiläiset nimivihreät eivät malta olla öykkäröimättä kampanjan aikana ja se ylimielisyys sitten pilaa heidän ehdokkaansa mahdollisuudet, koska se ärsyttää muut piirit ja jäsenjärjestöt. Silloin pjksi valitaan puoluekokouksessa Touko Aalto.

Ja jos allakalla sukupuolten tasa-arvoa mitataan, niin ei nyt ole naispuheenjohtajan vuoro. Miehiä ja naisia on ollut puheenjohtajana kyllä yhtä monta, mutta (usein vaalitappioihin vienyttä) naisvaltaa on ollut pidempään. Eiköhän tasoiteta? No leikki leikkinä, todellisuudessa mihin tahansa muihin puolueisiin verrattuna tämän mies-nais -asian ei tarvitse olla yhtään minkään arvoinen argumentti Vihreille.

Edessä on raskas ja tärkeä kolmen vaalikampanjan ryysis vuosina 2018-2019. Ei kannata pilata valtakunnallista kannatusta ja vaalituloksia helsinkiläisellä puheenjohtajalla.

(Tämä siis puolueen maalaisjäsenen näkökulmana)

Käyttäjän miikkakeranen kuva
Miikka Keränen

Puheenjohtajan toki valitsee de facto tälläkin kertaa koko jäsenistö jäsenäänestyksessä, ja puoluekokous vain sinetöi kyseisen valinnan. Toki kaikkia ehdokkaita seurataan varmasti tarkasti, mutta käytännössä piiri- tai jäsenjärjestöjen tuntemukset ei asiaa loppupeleissä ratkaise.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Emma Karin lisäksi toista poliitikkoa joka tanssisi yhtä paljon lobbareidensa pillin mukaan on vaikea löytää. Kannatan häntä lämpimästi vihreiden puheenjohtajaksi.

http://4.bp.blogspot.com/-tB4oLcsTY2Y/ViSJJW4rrgI/...

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Vihreissä hengaava toimittaja Uudessa Suomessa.

Selittää paljon.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Linda, tiedän toki, ettei minun pitäisi kirjoittaa tätä kommenttia mutta puheenjohtajasta riippumatta minua ällöttää tämä Vihreiden kaksinaamaisuus, jota myös Emma Kari tekemässäsi jutussa korostaa.

Eli hän (ja Vihreät) ovat sitä mieltä, että näitä muslimeita pitäisi ottaa maahan lisää. Ja ilmeisesti myös heidän uskonnollisia tapojaan pitää kunnioittaa enemmän kuin suomalaisia kristillisiä tapoja.

Lisäksi hän puhuu eläinrääkkäyksestä kanaloiden ja turkistarhojen osalta ja esittää esim. turkistarhauksen kieltämistä.

Tämä muslimien maahanmuutto on joka tapauksessa tuonut maahan halal-teurastuksen, koska he eivät syö muuta kuin halal-teurastettua nautaa ja lammasta, sika on epäpyhä.

Mm. Stockmann mainostaa lihatiskeillään suurella kyltillä "tuoretta halal - lihaa!"
Ja liikkeethän menevät tähän mukaan jos arvelevat sen kannattavan. Ja mitä enemmän muslimeita tulee, sitä kannattavampaa se liikkeille on.

Ja tällaista on halal-teurastus:
http://www.youtube.com/watch?v=h_bZzxep87c
Katso jos pystyt.

Miksi kannattaa tällaista eläinrääkkäystä?

Käyttäjän miikkakeranen kuva
Miikka Keränen

Mm. Ville Niinistö vastustaa halal-teurastuksia ja sanoo selvästi, että Suomessa tulee noudattaa Suomen lainsääntöä myös esim. tasa-arvoisen avioliittolain osalta. Kannattaa siis tehä vaikka ihan pikanenkin googlaus, ennen kuin kirjoittaa perättömyyksiä.

http://www.youtube.com/watch?v=kQhuHiAXfk0

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Miikka, kommenttisi on tyypillinen Vihreiden kommentti, jossa asia ohitetaan tai ohjataan kokonaan eri asiaan, johon sitten pyritään vastaamaan.

Missä minä olen väittänyt Vihreiden kannattavan halal - teurastuksia? En missään! Etkö osaa lukea vai etkö halua ymmärtää kirjoitettua tekstiä?

Kirjoitan, että Vihreät kannattavat muslimeiden lisämuuttoa Suomeen. Ja sitähän Emma Kari juuri korostaa. Ja mitä tulee Niinistön väittämään Suomen lain kunnioituksesta, se on täyttä potaskaa halal-teurastuksien suhteen. Tasa-arvoisesta avioliitosta en ole puhunut sanaakaan. Missä halal Suomen laissa kielletään - ehdottomasti? Ja kykeneekö Niinistö ja Vihreät estämään halalin Suomessa? Ei kykene. Ja siksi suomalaisissa tavarataloissa myydään halal-lihaa,koska sillä on kysyntää, eikä sitä saada muuten kuin ko. teurastusmuodolla. Eikä sitä tuoda ulkoa.

Siis meneekö vihreään ajatusmaailmaasi yhtälö: mitä enemmän muslimeita, sitä enemmän halal-teurastuksia ja eläinrääkkäystä?

Ikävää, että aatemaailmasi sokaisee ajattelukykysi!
Tuo perättömyyksien kirjoitteluni on puoleltasi tyypillistä Vihreiden katteetonta syyttelyä toisia kohtaan.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Minusta on aivan sama kuka tulee Vihreiden puheenjohtajaksi, jos puolue jatkaa tätä Suomen ja suomalaisten vastaista politiikkaa. Mitä surkeampi, mitä enemmän saa puolueen kannatusta laskemaan, sitä enemmän se on kotimaamme etu.

En tajua miksi Suomen pitää olla kaikessa maailman edelläkävijä, Suomi ei yksin pysty maailman ongelmia ratkaisemaan. Tärkein politiikan ohje tulee on suomen etu.

Käyttäjän miikkakeranen kuva
Miikka Keränen

Kukaan ei väitäkään, että Suomen tulisi yksin ratkaista maailman ongelmat. Mutta vihreät on kyllä sitä mieltä, että Suomen pitää kantaa vastuunsa ilmastonmuutoksesta - ja se on myös taloudellisesti kannattavaa. Suomella on tarvittavaa osaamista ja tarvittavat resurssit siihen, että voimme kehittää mm. sellaisia energiaratkaisuja, joita maailman markkinoilla kaivataan. Se on paljon parempi sijoitus, kun nykyhallituksen koulutus- ja tutkimusvastainen, ympäristöä tuhoa linja.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Suomen ei tarvitse olla edelläkävijä kaikissa EU:n rajoitus. Tinkimätön säännösten noudattaminen ja aina niin, että mieluummin hieman enemmänkin, on osaltaan johtanut monen teollisuusalan loppumiseen Suomessa. Täällä ei kerta kaikkiaan kykene monilla aloilla enää toimimaan.
Kun katsotaan esimerkiksi Vihreiden toimintaa EU:ssa, niin Suomen edun ajaminen näyttää olevan toissijainen asia.
Pakko todeta, että arkirealismi näyttää Vihreille olevan vierasta, jos ei ole rahaa, niin ei ole rahaa. Mutta kun lukee puolueen ehdotuksia, niin kustannuksilla ei tunnu olevan mitään merkitystä
Esimerkkinä vaikkapa turkistarhauksen vastustamine. Vähintään 5000 työpaikan ja välillisesti paljon enemmän uhraaminen eläinsuojelun nimissä ei merkitse mitään. Realistisia ehdotuksia, miten nuo korvattaisiin en ole nähnyt. Jne

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Suomi on kyllä vastuunsa ilmastonmuutoksista ja muistakin vastaavista kantanut. Turhan usein vain suomen ja suomalaisten talouden ja menestymisen kustannuksella.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Vartia on ainoa vaarallinen puheenjohtajamahdollisuus ei-vihreälle kuetn minä. Lisäksi feministipuolue kuppaa äänimäärää Hesassa, mikä myös miellyttää. Mistä saataisiin vielä pari-kolme uutta kommunistipuoluetta rekisteriin, voisin laittaa nimeni listaan myyrämäisesti, kaikkiin kolmeen-neljään.

Toimituksen poiminnat