lindapelkonen

Kuka on perussuomalaisten seuraava puheenjohtaja?

Jyrkästä maahanmuuttokriittisyydestä tunnettu europarlamentaarikko Jussi Halla-aho (ps.) on ilmoittanut lähtevänsä todennäköisesti ehdolle perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Istuva puheenjohtaja Timo Soini sanoi ennen joulua ilmoittavansa ”kevään korvalla” lähteekö vielä ehdolle. 

–Järki ja tunne tappelevat sisälläni tässä. Järki sanoo, että jokohan olisi aika, tunne sanoo, että ei helkkari, on tää niin hienoa hommaa johtaa perussuomalaista kansanliikettä, että ei mitenkään voi luopua. Nämä nyt sitten tapelkoon siellä oikeassa ja vasemmassa aivolohkossa aikansa, Soini sanoi.

Soini ehkä katsoo kuntavaalit, ja jos tulos ei miellytä, voi into puheenjohtajuuteenkin laantua?

Haastattelin Timo Soinia perussuomalaisten puoluekokouksessa elokuussa 2015. Tuolloin vaikutti siltä, että hän jatkaa hamaan tulevaisuuteen. Silti hän mainitsi neljä mahdollista seuraajaansa.

– Uskon, että niitä [mahdollisia puheenjohtajaehdokkaita] on useita. On Sampo (Terho), Jussi (Niinistö), Maria (Lohela) ja Riikka (Slunga-Poutsalo) ja monia. Jos pääsen omin jaloin lähtemään niin en kuitenkaan ketään suosita mun jälkeen, Soini sanoi tuolloin.

Kansanedustaja Simon Elo (ps.) arvioi tänään, että puheenjohtajaehdokkaita voi tulle useitakin.

Perussuomalaiset ovat selvästi jo pitkään ollut jakautunut kahteen leiriin. Soinin kannattajille yksi tärkeimmistä kysymyksistä on ollut EU-kriittisyys. Halla-aholle ja hänen kannattajille puolestaan maahanmuuttokysymykset ovat olleet tärkeitä jo paljon ennen edellissyksynä kasvanutta maahanmuuttoa. Soinille maahanmuuttokysymys ei ole koskaan ollut kaikkein tärkein. Hän jopa kirjassaan kuittailee maahanmuuttokriittisille, että käykääpä pojat vähän ulkomailla.

Ilman Soinia perussuomalaiset olisi tuskin hallituksessa. Soini on yksi Suomen taitavimmista puhujista. Hänen sosiaaliset taitonsa ja kyky esiintyä on aivan omaa luokkaansa. Samaa ei voi sanoa Halla-ahosta. Halla-aho sai puoluekokouksessa raikuvat taputukset ja suosionsoitukset, mutta miten käy kun ei olla omien joukossa? Miten sosiaalisissa tilanteissa vaivautuneenoloinen Halla-aho pärjäisi kun pitäisi antaa haastatteluja, väitellä paneeliskeskusteluissa Suomen taitavimpien väittelijöiden kanssa, pitää puheita ja ennen kaikkea tehdä kompromisseja toisten puolueiden kanssa?

Entä miten tässä haastavassa tehtävässä pärjäisivät Soinin mainitsemat Sampo Terho, Jussi Niinistö, Maria Lohela tai Riikka Slunga-Poutsalo?

Soinin haastattelusta edellisessä puoluekokouksessa sai vaikutelman, että puheenjohtajan tehtävä on ollut raskas.

-Tämä on joka viikko vaikeaa. Tulee yllätyksiä. Tulee ikäviä yllätyksiä. Tulee hyviä yllätyksiä. Sitten yksinkertaisesti tämä klikkaus- ja nettimaailma on liian nopea, Soini sanoi.

Soittelin tänään läpi perussuomalaisten kansanedustajia ja kysyin, kannattavatko he Halla-ahoa puolueen puheenjohtajaksi. Tähän mennessä kannattajia ovat ainakin kansanedustajat Juho Eerola, Laura Huhtasaari, Olli Immonen, Sami Savio ja Teuvo Hakkarainen. Myös Pentti Oinonen totesi Halla-ahon olevan varteenotettava vaihtoehto. Lue koko juttu täältä.

Mitä kävisi perussuomalaisille, jos Jussi Halla-ahosta tulisi puolueen puheenjohtaja? Veikkaan, että jos Halla-ahon voittaisi, puolueessa kävisi iso kato EU-kriittisyyden takia puoluetta kannattavien keskuudessa.

Vaikea kuvitella, että perussuomalaisista löytyisi yhtä karismaattista johtajaa kuin Timo Soini, mutta puheenjohtajan vaihtaminen voisi kuitenkin auttaa kituvaa puoluetta. Viime aikoina Soini on tuntunut kosiskelevan erityisesti konservatiivisia äänestäjiä paheksuessaan aborttia ja ”kotiäitivihaa”.

Iso riski puheenjohtajan vaihtaminen olisi, mutta onko 8,5 prosentin kannatuksessa kituvalla hallituspuolueella paljon menetettävää? 

Puheenjohtajan vaihto voisi olla pahasti kannatustaan menettäneelle ja kahtiajakautuneelle perussuomalaisille pelastus, mutta todennäköisesti totaalinen tuho.

Oman puolueen sisällä voi syntyä hype, jossa ei ajatella, ettei muu Suomi ehkä ole siinä mukana. Kun kokoomus valitsi Alexander Stubbin puheenjohtajaksi, valittiin ehkä enemmän itselle johtajaa kuin Suomelle pääministeriä. Jälkiviisaana on helppo todeta, että ennakkosuosikkina pidetty Jan Vapaavuori olisi ehkä ollut kokoomukselle strategisesti parempi vaihtoehto, vaikka ei kannatus Stubbinkaan johdolla ihan huonoa ollut.

Valitaanko perussuomalaisissa seuraavaa ministeriä vai oppositioräyhääjää? 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (36 kommenttia)

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Kiitoksia soitosta. Itse totesin etten ota kantaa puheenjohtajaehdokkaisiin ennen kuin sellaisia varsinaisesti onkaan. Mutta että pidän puheenjohtajakisaa sinänsä puolueelle tarpeellisena.

Nyt ei oikein avaudu, mitä tarkoitat kommentilla EU-kriittisten kannattajien asennoitumisesta Halla-ahon mahdolliseen voittoon. Mikä siinä mielestäsi EU-kriitikoita häiritsisi?

Käyttäjän lindapelkonen kuva
Linda Pelkonen

Tietenkään en voi tietää tarkkaan, mitä kukin ajattelee, mutta tarkoitukseni oli ilmaista, että kaikille EU-kriittisille ei maahanmuutto ole tärkeysjärjestyksessä korkealla. Toki joillekin voi olla. Jos Halla-aho valitaan, ja joku muu puolue profiloituu EU-kriittisenä, voi Soinin kannattajat siirtyä helposti muuallekin.

Lisäksi moni keskittyy äänestämispäätöksessään ihan muihin asioihin. Melkein vuosikymmenen kestänyt talouden heikko kehitys voi esimerkiksi monen mielestä mennä EU- ja maahanmuuttokysymysten edelle.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Pidän tätä ajatusmallia kohtuullisen kaukaa haettuna.

Eihän mikään puolue voi Suomessa keskittyä yhteen tai edes kahteen asiaan, jokaisella eduskuntapuolueella on oltava jokin kanta X moneen asiaan niin sisäpolitiikassa, ulkopolitiikassa kuin talouspolitiikassakin.

En pysty mitenkään näkemään tilannetta, jossa maahanmuuttopolitiikan painottuminen olisi pois EU-kriittisyydestä. EU-han on lisäksi keskeinen tekijä maahanmuutossa ja siellä Halla-aho on vaikuttanut merkittävästi niihin asioihin jo meppikaudellaan.

Sen kuitenkaan häiritsemättä mitenkään mm. merkittävää vaikuttamistyötä valmistellun asedirektiivin Suomeen kohdistuvien haittojen poistamiseksi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Luehan PS-puolueen säännöt, niin näilläsäännöillä puolueenpuheenjohtaja on puolue yksinään.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä Vastaus kommenttiin #6

Säännöt ovat julkisesti luettavissa; https://www.perussuomalaiset.fi/tietoa-meista/peru...

Tarkennatko hieman, mihin kohtaan lähemmin viittaat?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #11

Riitäiköhän alkuun ettei puolueella laadita ainakaan puoluevaltuuston hyväksymää toiminta-ja taloussuunnitelmaa tulevalle toimintavuodelle ja Timo Soini toimii jäävittömänä puoluevaltuustonpuheenjohtajana toimielimen myöntäessä hänellekin tili-ja vastuuvapauden edelliseltävuodelta.

Puolue on yhdistys ja yhdistyslainmukaan puheenjohtajan on allekirjoitettava pöytäkirja, nämä allekirjoitukset puuttuvat puolueenjäsenten erottamispöytäkirjoista.

Voisitkohan kertoa mielipiteesi, miksi puuttuvat, vai pystytkö näyttämään väittämäni vääräksi ?

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä Vastaus kommenttiin #12

En ota muuta kantaa esittämiisi väittämiin, paitsi että tähän mennessä kaikki tällaiset väittämät jotka ovat viety eteenpäin, ovat kaatuneet. Eli osoittautuneet vääriksi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #15

Osoitappa nyt minun väittämäni vääräksi ja julkaise ainakin yksi jäsenenerottamispöytäkirja, jonka hallituksenpuheenjohtaja Soini on yhdistyslainmukaisesti allekirjoittanut, niin palataan tosiasiaan.

Jaakko Paasonen Vastaus kommenttiin #15

Älä JM Aimosta välitä. Remes on kiukutellut täällä jo vuosia, kuin pikku poika jolta paha TimoS vei tikkarin.
Ja sama homma jatkuu edelleen. ;-)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #34

Parahin Paasonen, pystytkö sinä vastaamaan tämänparemmin kuin nyt vastasit.
Tuo yksikin erottamispöytäkirja nähtäväksi, jonka Soini on yhdistyslain mukaisesti allekirjoittanut, nyt voit vastata huutoosi, mutta olen varma ettei vastaustasi tule.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Mihin perustuu Linda Pelkosen uumoilu siitä, että "joku muu puolue profiloituu EU-kriittisenä"? Onko hänellä osoittaa selkeitä merkkejä siitä, että joku muu puolue (Väyrysen keksintöä lukuunottamatta) ihan aidosti sellaiseksi muuntautuisi?
Alleviivaan sanaa aidosti.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Populismilla on p....nen loppu, tai siis näivettyminen. Soini on tosiaan itsevaltaisin ottein johtanut puoluettaan parikymmentä vuotta. Soini on aina voinut sanoa: "Puolue olemme Minä". Väistämätön siirtyminen sivuun kuivattaa koko puolueen, koska se on aatteeton ja historiaton. Abortin, eutanasian vastustus ja kotiäitien kunnian puolesta ei riitä puolueen sisällöksi. Ei myöskään show-painija Tony Halmeen valjastaminen vaalikampanjan kärkeen. Kaikkea se populismi tuottaakin?

Jussi Halla-aho on yhtä kapea-alainen poliitikkona, kuin aikoinaan tutkimansa kirkkoslaavi yleishyödyllisenä kohteena. Kun ajatellaan Halla-ahon pääinhokkeja julkisessa elämässä, voidaan havaita niiden olevan maahanmuuttajat, seksuaalivähemmistöt, ihmisoikeuksia puolustavat, demarit, jne. Jussi Halla-aho operoi hyvin pienellä sektorilla.

On havaittavissa, että sekä Timo Soini, että Jussi Halla-aho ovat maalanneet itsensä nurkkaan (persu puolueena), mistä ei ole menestyksellistä poistumista poliittiseen elämään. Itse en jää kaipaamaan, mutta aika suurta joukkoa persut ovat päässeet strittaamaan öögaan.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Onko se oluen ystävä Soini ja huumekokeijia Halla-Aho? Mielenkiintoista kerrassaan.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Miten sosiaalisissa tilanteissa vaivautuneenoloinen Halla-aho pärjäisi kun pitäisi antaa haastatteluja, _väitellä paneeliskeskusteluissa Suomen taitavimpien väittelijöiden_ kanssa"

Tähän mennessä Halla-aho on väitellyt nuo taitavimmat väittelijät maanrakoon. En olisi yhtä huolissani Halla-ahon puolesta kuin toimittaja.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Herättää ounastelemaan, onko PS-puolue saanut uuden jäsenen US:n toimittajasta, kun noin on huolestunut Halla-Ahon esiintymis- ja väittelytaidoista.

Peliteorian perusteisiin kuuluu se, että vastustajaa pyritään heikentämään. Eikö PS:n opponenteille olisi eduksi se, että puolueen johtoon valitaan henkilö, jolla väittämän mukaan on handicappia esiintymis- ja väittelytaidoissa?

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Yleiskuva kuitenkin on, että Perussuomalaiset ovat kutistumassa luonnolliseen kokoonsa takiasipuolueeksi. Sen jälken ei ole niin väliä, kuka puoluetta johtaa. Onhan Perussuomalaiset sen jälkeen oloihinsa katkeroituneille ihmisille hyvä purkautumiskanava, jota kautta saa myötätuntoa. Aito vaikuttaminen on ihan jotain muuta.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Kun yleensä Halla-ahon facebook - päivityksiä luetaan kuin piru raamattua, Iltalehden Kreeta Karvala innostui tekemään blogin JHA:n profiilikuvan päivytyksestäkin nimellä Jumala ja tukkajumala, niin miksi se tällä kertaa puuttuu?

Jussi Halla-aho
4. tammikuuta kello 14:42 ·
Yle Uutiset
·
Se, että useampi kuin yksi ehdokas puheenjohtajavaalissa tai jäsenten asettuminen eri ehdokkaiden taakse nähdään ongelmana ja vahingollisena asiana, on merkki hyvin epäterveestä ilmapiiristä. Ja siitä, että on korkea aika saada vaaleihin enemmän kuin yksi ehdokas.
Jos katselen oikealle ja vasemmalle, havaitsen, että kokoomus, keskusta ja demarit ovat lähimenneisyydessä äänestäneet istuvan puheenjohtajansa katsomoon varsin repivän kampanjan jälkeen. Kokoomus, keskusta ja demarit ovat selvinneet tästä koettelemuksesta hajoamatta, eikä kukaan edes ennustanut niiden hajoavan.
On kummallista, jos perussuomalaiset eivät selviydy samasta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Persut on persut, siitä se näkökulma johtuu.

Jos demareissa tai kokoomuksessa tapellaan verissäpäin puheenjohtajuudesta ja os siirretään julmasti sivuraiteelle, niin se on vain sellaista normaalia politiikkaa.

Jos persujen puheenjohtaja haastetaan vaaleissa, kyseessä on persujen loppu, Soininn kuolema ja puolueen tuhoutuminen.

Joskus olisi ihan mielenkiintoista lukea niitä järkeviäkin analyysejä eri vaihtoehdoista, mutta yleensähän se on juuri tätä kauheaa lopun ajan maalailua.

Monet kommentoijat täälläkin tietävät persujen tulevaisuuden selkeästi :) tällainen kaukokatseisuus on kadehdittavaa.

Käyttäjän lindapelkonen kuva
Linda Pelkonen

Kyllä kaikkia puolueita ja niiden puheenjohtajakisoja pohditaan kriittisesti. Muiden puolueiden kannattajat eivät vain uhriudu ja loukkaannu yhtä herkästi kritiikistä kuin perussuomalaisten. Jos puolueen kannatus laskee kuin lehmän häntä ja puheenjohtajan paikkaa havittelee kiihottamisesta kansanryhmää vastaan tuomittu ääriajattelija, voi olla, että tästä kirjoitetaan jotain eikä vaieta, kuten tässä nyt näytetään toivottavan.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

"kokoomus, keskusta ja demarit ovat lähimenneisyydessä äänestäneet istuvan puheenjohtajansa katsomoon varsin repivän kampanjan jälkeen"

Sinänsä pieni yksityiskohta, mutta Mari Kiviniemeä ei äänestetty istuvana puheenjohtajana katsomoon. Tosin häneen kohdistunut kritiikki oli osin repivää ja ehkä osaltaan johti itse valittuun luopumiseen.

Sinänsä jälkikäteen taitavaksi osoittautunut veto, koska ilman sitä Sipilä ei olisi lähtenyt ehdokkaaksi. Hän olisi siis ollut solidaarinen vain yhden kauden toimineelle puheenjohtajalle. Ei yrityselämästä tulleen näkökulmasta yhden taistelun isokaan tappio tarkoita lopullista epäonnistumista.

Vai tarkoititko jotain toista kuin Kiviniemeä. Ei tule äkkiä mieleen.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Halla-Ahosta on annettu kuva lähes ihmisperkeleestä. Ylen toimittajat oikein puhkuvat vihaa kaikissa asenteissaan. Ruumiin kielikin kertoo vihasta.

https://www.youtube.com/watch?v=nF4kGgH5C5s

Minusta hän on erittäin kriittinen maahanmuuttoon. Mutta ei hän ole natsi tai ihmisperkele. Asiallisesti hän ainakin pystyy kantansa perustelemaan. Mielenkiintoista on nähdä miten hän sitten tulisi vaikuttamaan suomalaiseen politiikkaan.

En ole persuja äänestänyt. Mutta vastaääni demareille, vihreille ja vasemmistoliitolle on haussa.

Voidaan huutaa populismista ja repiä paitaa. Omaa sädekehää voidaan kiillottaa ja olla, niin perkeleen hyviä ihmisiä ja pahoja vastaan. Vähän kuten tämä uuden suomen toimitus. Tosiasia perussuomalaisten jytkyn takana on, että vanhat puolueet eivät vastaa äänestäjien toiveisiin ja tahtoon. Ehkäpä perussuomalaiset katoavat. Missään ei näy muutosta kansalaisten tyytymättömyyteen erilaisten asioiden hoitoon. Esim eu politiikkaan. Joten tilalle syntyy vain jokin toinen liike. Tämä on pelkästää myönteistä ja demokratiaa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Nämä tällaiset puheet persuista saavat vain puolueen kannatuksen nousuun, sillä ihminen on perusluonteeltaan sellainen ettei hyväksy vääristelevää ja toisia vähättelevää puhetta. Näin ainakin itse koen tällaisen "puheensorinan" ja luulenpa etten ole ainoa. Taidat Jp Lehto kuulua itsekin tähän seuraan?

Ketkä ovat tahot jotka tätä puhetta sitten suoltavat PS:n eduksi? Jotenkin on tullut sellainen kuva seuratessani näitä keskusteluja, jotta vasemmistolaiset ja vihreät (ovat vasemmistoa mutta sanon erikseen). istä johtuu noiden puolueiden vastahanka? Ettei vain olisi syy hyvin yksinkertainen eli maahanmuuttokysymykset ensisijaisesti?

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Mutu tuntuma on, että seuraava puheenjohtaja, Timo Soinin jälkeen, on Sampo Terho.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kerrankin Leskiseltä asiallinen kommentti, kun ei keskustella tuulituista.
Tietääkseni samanyhdistyksenjäsen johon nykyään kuulut, Raimo Rautiola on ilmoittautunut puheenjohtajaehdokkaaksi.
Nyt on varmistettava esittäjä puoluekokoukseen, ettei käy kuten Ahti Moilaselle, kun hänellä oli tarkoitus Seinäjoenpuoluekokouksessa pyrkiä puolueenpuheenjohtajaksi, niin esittäjäksi lupautunut Liminkalainen ei uskaltanut edes esittää, vai oliko Leskinen edes mukana Seinäjoen puoluekokouksessa ?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Naurettavinta tässä on tämä spekulointi. Jussi eikä Timo ole ilmoittaunut vielä mitään varmaa. Miksi siis arvailla yhtään mitään?

Arvaillaan sitten kun ehdokkaat ovat tiedossa. Ja joka tapauksessa asian päättävät perussuomalaiset itse.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Outi, saahan sitä ennakoida, kun siltä tuntuu ja näyttää monille tuntuvan. :D

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Olipa muuten epämiellyttävä ja jankkaava toimittaja ( Atten leiristä? ) tuon Lehdon //#14 laittaman linkin takana. Onko tuo täti nyt sitten sellainen tutkiva, vai kriittinen journalisti ? Asialinjaa ei kuitenkaan löytynyt haastatelusta, eikä kysymyksistä.
Minusta tämä verovaroilla suojatyöpaikassaan elävä toimittajatäti muistuttaa erehdyttävästi edesmenneitä räyhähenkisiä punikkitoimittajia taannoisilta takavuosilta, jolloin kaikkea piti kurkistella punaisten lasien läpi ja kaikki muut olivat sitten vaskisteja, porvareita, imperialistikoiria jne.

Halla-ahon pisteet kyllä nousivat silmissäni.

Kuka sitten on seuraava Persujen vetäjä. Jää nähtäväksi. Soini on jo päässyt hillotolpalle, joten ei taida olla enää hinkua jatkaa turpaanottamista. Tulevaisuutensa ja taloutensa kun on kunnossa. Tulee Soinista hiukan Vennamo ja SMP n uho ja tuho mieleen.

Se on kuitenkin ihan varmaa, että muutokselle on Suomessa nyt enemmän kysyntää kuin pari vuotta sitten. Paljon on ääniä jaossa. Iso osa kansasta haluaa ulos EU sta ja eurosta. Ottaako tuosta joku muukin puolue, kuin Väyrynen, kopin ?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Jouko katsoin ko. haastattelun aikanaan livenä ja samanlainen käsitys itselläni. Olen katsonut joitakin muiden puolueiden edustajien haastatteluja ja toimittajan asenne oli tuolloin toisenlainen. Myös kysymysten laatu.

Jouko kirjoitat mm. "Iso osa kansasta haluaa ulos EU sta ja eurosta."
Tuosta olen jo aiemmin todennutomana käsityksenäni, jotta vaikea on yhden tai edes kahden puolueen saada aikaan tuota. Vaatii eduskunnassa puolueelta yli 50 -ja reilusti- kannatuksen, jotta tuon voi puolue toteuttaa.

Entäpä jos kuitenkin Soini jatkaisi puolueen puheenjohtajana seuraaviin ek-vaaleihin? Eikös sattuisi hyvin yhteen puolueen pheenjohtajan vaihto ja vaalien ajankohta? Miten olisi 2019?

PS puoluen säännöissä sanotaan "Puoluekokouksessa valitaan kahdeksi (2) vuodeksi kerrallaan seuraavaan varsinaiseen puoluekokoukseen asti kestäväksi toimikaudeksi seuraavat henkilöt:
– Puolueen puheenjohtaja."

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Viittaan kommentin #14 youtube-linkkiin:
Kun toimittaja kaventaa koko kysymyspatterinsa vain yhteen teemaan, ei haastateltavakaan saa mahdollisuutta esitellä näkemyksiään laajemmista kokonaisuuksista. EU:n ja EMU:n monet ongelmalliset prosessit jätettiin pois, vaikka haastateltavana oli MEP.

Sellaisen asenteen havaitseminen ei vaadi rakettitieteilijän taustaa. Ehkä US voisi myös tiedostaa nämä riskit, jottei se sorru samankaltaiseen "pedagogiseen journalismiin". Se syö uskottavuutta.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Muuten suht'asiallinen kirjoitus mutta mutta.......

"Soini ehkä katsoo kuntavaalit, ja jos tulos ei miellytä, voi into puheenjohtajuuteenkin laantua?"

Näitä "ehkä" juttuja kannattaisi välttää. Eritoten, jos heti perään lisää "voi" alkuisen päätelmän. Ei vain toimi.

PerusSuomalaiset äänestävät puoluekokouksessa suoraan jäsen ja ääni pohjalta, ilman mitään välikäsiä ja siinä koko jutun hienous juuri onkin. Ehdokkaiden on vaikea muodostaa taustajoukoikseen "klikkejä" siinä määrin kuin esim. SDP:n porukoilla. Vastuu ja asioiden priorisointi puolueen tulevaisuudesta, linjasta astuu voimaan heti kun ehdokkaaksi julistautuu....ja tästä syystä hiukan ihmettelenkin eräiden intoa asettua Halla-Ahon kannattajaksi, koska mitään tarkempia linjajuttuja ei ole vielä kuulunut.. No ei siinä mitään, eipä tuo haittaakkaan. Kuten sanottu jäsenäänestys itse kokouksessa ratkaisee.

Otetaan esimerkiksi oma tuleva äänestyskäyttäytymiseni Jyväskylässä. Soini jatkoon on mielipiteeni ei se mikään salaisuus ole. Muut vaihtoehdot harkitsen sitten yksi kerrallaan, koska minulla on siihen oikeus. Toki soisin ehdokkaiden tarkastelevan asioita laajemmasta vinkkelistä. Yhden asian jalustalle nostaminen ei voi eikä saa olla pääasia.

Yksi asia on saletin varma. Osa mediasta tulee ottamaan "kisasta" kaiken irti ja repimään otsikoita hilseestään niin, että tukka lähtee.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ymmärtääkseni kysymyksessä on vaali eikä äänestys, suoritetaanko vaali suljettunan lippuvaalina, vai miten ?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Halla-aho yrittänee klassista järjestökaappausta masinoimalla puoluekokoukseen mahdollisimman paljon omia kannattajiaan paikalle. Jos Halla-ahosta tulee puolueen puheenjohtaja, tietää se hallituksen hajoamista ja ennenaikaisia vaaleja. Ehkä Halla-aho arvelee että oppositiossa voisi päästä ruotsidemokraattien kannnatuslukuihin. Samoilla linjoillahan se on poliittisesti, ei ruotsidemokraateillakaan muuta linjaa näy olevan kuin maahanmuuton vastustaminen.

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

Olette oikeassa siinä, että mahdollisessa puheenjohtajavaihdoksessa asuu puolueen linjanmuutos. Mutta syyt ja seuraukset ovat erilaiset kuin Pelkonen katsoo.

Kannattanee vilkaista tuota vähän:

http://hankamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/229034-p...

Käyttäjän MikaVenlinen kuva
Mika Venäläinen

Lähtökohtaisesti pidän parempana sitä, että persut otettiin hallitukseen, kuin esimerkiksi ruotsalaisten Ruotsidemokraattien eristämisysteemiä. Ulkoministeri Jussi Halla-aho...?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Joo, se oli erinomainen idea että persut otettiin hallitukseen. Hallitusvastuu on populisteille kuoleman suudelma.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Tuohon otsikossa olevaan kysymykseen saa vastauksen Jyväskylän puoluekokouksessa. Siellä me jäsenet päätetään siitä eikä esim. US:n toimittajat ym.

Ps. Alma Median tutkimuksessa PS:n kannatus oli 11,6. Eikä tässä mitään kiduta. ESS: http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2332210

Hannu Wegelius

Suomi tarvitsee muutosta. Toivottavasti Halla-aho, tai kaikki on turhaa. Terho jatkaa samalla linjoilla, petturi persujen kanssa.

Toimituksen poiminnat