lindapelkonen

Taas yksi poliitikasta konsultiksi – ajoitus ei liene sattuma?

SDP:n viestintävastaavan tehtävät jättävän Dimitri Qvintuksen ajoitus lähteä viestintätoimisto Tekiriin on oikein hyvä, jos häntä kiinnostaa palata politiikkaan. Eduskuntavaaleihin on kaksi vuotta aikaa, ja SDP:ssä tuntuu olevan kovaa itsevarmuutta.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne puhui Uuden Suomen haastattelussa kuin hän olisi jo pääministeri, ja mikäs siinä, jokaisen itseään ja puoluettaan kunnioittavan puoluejohtajan näin kannattaakin asennoitua. Varsinkin kun gallupit näyttävät SDP:lle ykkössijaa.

Qvintukselle onkin ehkä tarjolla paikka Rinteen esikunnassa, jos puolue on hallituksessa? Niin tai näin, 29-vuotias Qvintus ehtii itsekin vielä ehdolle joihinkin vaaleihin seuraavien parinkymmenen vuoden aikana.

Mielenkiintoista on myös niin monen politiikassa mukana olleen lähteminen viestintätoimistoihin. Politiikasta viestintäyhtiöihin on aiemmin lähteneet muiden muassa kokoomuksen entinen puoluesihteeri Taru Tujunen, Jyrki Kataisen erityisavustaja Jussi Kekkonen ja SDP:n Mikael Jungner.

Mistä tämä teidän mielestänne kertoo?

Lue lisää aiheesta: SDP:n viestintäjehu jättää tehtävänsä – taas yksi politiikasta konsultiksi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

"Mistä tämä teidän mielestänne kertoo?"

Siitä, että verkostoituneille henkilöille on kysyntää erityisesti viestintätoimistoissa maailman lobatuimmassa maassa:

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/politiikk...

Ja toisaalta sen, että viestintätoimistot eivät viestinnän akateemisen osaaminen perään juuri huutele.

Ehkäpä viestinnässäkin olisi tarvetta "uskonpuhdistukselle", vai mitä olet mieltä Linda?

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

L.P:"Mistä tämä teidän mielestänne kertoo?"

Ehkä siitä, että jos ei tuossa otsikossa ole jotain sellaista koukkua mitä en hoksaa, niin se kannattaisi korjata.
Oikeinkirjoitukseen useinkaan puutu, mutta koska toimittaja, koska otsikko jne.
Mitä sitten tulee poliitikkojen karkaamisiin, niin se kertoo korkeintaan sen, että vaikka esmes edustajana on kivaa ja hyvät edut(ainakin näin pa-työttömään verrattuna), niin aina kivempaa jos saman saa ilman sitä että pitää olla kerta neljään vuoteen nuolemassa äänestäjiä ja palella hernesoppakattilan äärellä kojulla ennen vaaleja.

Käyttäjän MiikaKautto kuva
Miika Kautto

Voin kertoa että kyllä entiset avustajtkin ovat "nuolemassa" äänestäjiä ja palelemassa hernesoppakattilan äärellä. Harvoin avustaja ei ole puolueen jäsen.

Käyttäjän MiikaKautto kuva
Miika Kautto

Avustajan työ ei ole suojatyöpaikka ja usein avustajana toimii uransa alussa oleva korkeakoulutettu. On aivan yleistä että uran aikana vaihdetaan työpaikkaa useasti ja varsinkin nuoret siirtyvät työpaikasta toiseen. Viestintätoimistot ovat poliitikkoja lähellä ja kuten usein uusi työpaikka lööytyy vanhan lähettyviltä. Usein myös viestintätoimistoilla on intressiä palkata henkilö joka on sisäpiirissä, jonka ei tarvitse aloittaa rakentamaan suhteita valtaapitäviin, se nimittäin vie aikaa ja maksaa toimistolle.

Toimituksen poiminnat