lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Elämäntarkoitus

Elämisen taistelua

Kasvua, tulosta, tehokkuutta, kilpailua. Nykyihminen on jatkuvan tehostamisen ja kilpailun orja. Jos yksi päämäärä on saavutettu, on aloitettava uusi ponnistus. Elämä on tauotonta kamppailua oikeudesta hyvinvointiin ja osallisuuteen. Aina on pyrittävä parhaimpaansa.

Sitä ei uskoisi, ellei itse näkisi: huimasti kehittyneen tiedon ja tekniikan tuloksena vaatimukset vain kovenevat, eivät vähene. Elintasovatsa pinkeästi pullollaankin ihmisen on jatkettava elämisen taisteluaan; mitä rikkaampi yhteiskunta, sitä enemmän on taisteltava.

Äiti Maaseutu

1. Sanomalehtiä savottaan?

Maaseutu on kaupungin äiti. Kaupunkilaisyhteiskunta tiheine asutuksineen on syntynyt maalaisyhteiskunnan rakenteiden päälle. Uskollinen äiti on tehnyt kaikkensa lapsensa eteen, ja makaa nyt väsyneenä, kuolemansairaana, lapsensa elättinä. 

Onko suomalaisten elämän tarkoitus hukassa?

Äskettäin eläkkeelle jäänyt pohjanmaalaisen maakuntalehden päätoimittajan jäähyväiskirjoitus "Elämän tarkoitus on yhä salaisuus" saattoi järkyttää  lukijoita (Pohjalainen 30.1.2014): "Aivan lopuksi. Elämän tarkoitusta olisi hyvä pohdiskella. Siihen liittyy yhden ystävän toivomus kertoa lopulta totuus. Kun vain tietäisi, mistä."

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä