lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Elinkeinoministeri

Vastaus Keski-Pohjanmaalta ministeri Lintilälle

Elinkeinoministeri Lintilä haastattelussaan Helsingin Sanomille 8.9. kuvaili työttömiä pleikkaria pelaaviksi peräkammarin pojiksi. Hänen mukaansa myös hallituksen kaavailema irtisanomissuojan heikentäminen ei sitä kuitenkaan tee.

Näin Mika Lintilän pää kääntyi

Suomeen on saatu uusi elinkeinoministeri. Hän on tärkeä henkilö, kun Suomessa tehdään elinkeinopoliittisia päätöksiä.

Mutta mitä Mika Lintilä edustaa taloudelliselta ajattelultaan? Hän on tunnetusti nakkifirma Pouttu Oy:n entinen talouspäällikkö ja keskustan veroasiantuntija, mutta on hän paljon muutakin.

Suomesta ja maailmalta

Nimitysketju Suomessa

Eduskunnan pankkivaltuusto kokoontuu lähiviikkoina päättämään Suomen pankin kahden uuden johtokunnan jäsenen valinnasta. Olli Rehn on todennäköisesti toinen valituista, ja hänen aisaparikseen etsittäneen vahva rahapolitiikan asiantuntija.

Moni keskustassa riemuitsee jo etukäteen siitä, että Paula Lehtomäki saa Rehniltä vapautuvan paikan eduskunnassa. Veikkaan Lehtomäen voivan nousta saman tien elinkeinoministeriksikin.

Hallitus vesittämässä Fennovoiman kotimaisuusvaatimusta

Hallitus etsii kuumeisesti keinoja millä aiempi Fennovoiman kotimaista omistusta koskeva vähintään 60 %:n vaatimus voitaisiin vesittää ja sivuuttaa. Tästä osoituksena on elinkeinoministeri Olli Rehnin kannanotto televisiossa 7.7., jossa hän myönsi pehmentäneensä aiempaa kielteistä kantaansa Fennovoimaan. Samalla hän antoi ymmärtää, että Fortum hyväksytään täyttämään Fennovoiman kotimaisuusvaatimus, jos se tapahtuu ennen rakennusluvan hyväksymistä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä