lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Energiamurros

Puuvoiman nousu ykköseksi

1970-luvun energiapelillä oli tulevaisuuden perusvoimaksi tarjolla vain fossiilivoima (öljy, maakaasu, kivihiili) tai ydinvoima. Olivatko ne todellisia vaihtoehtoja? Niillä oli rasitteena ylikäymätön ympäristöongelma: fossiilivoimalla ilmastoon päätyvä hiilidioksidi, ydinvoimalla ikuiset jätteet.

Sekä fossiilivoima että ydinvoima olivat kansantaloutta velkaannuttavaa tuontitavaraa. Ydinvoimankin väitetty kotimaisuus oli samaa luokkaa kuin banaanin. Tuote kypsytetään Suomessa, mutta raaka-aine oli ostettava ulkomailta.

Miten Ruotsi pystyy tähän?

Ruotsissa hiilidioksidivapaata sähkötuotantoa on peräti 98 prosenttia tuotannosta. Miten helvetissä ruotsalaiset pystyvät tähän?

Nopea vilkaisu Ruotsin energiapolitiikkaan kertoo miksi Ruotsi tähän pystyy.

Siellä on laitettu tavoitteet oikein ja niitä viedään koko kansan voimin eteenpäin. Ruotsi lyö Saksan ja Hollannin päästöt kuin David Goljatin. Miksi Suomi ei pysty samaan?

Don Quijote- populismista kuntalaistyytyväisyyteen

Energiamarkkinat ovat murroksessa meillä ja maailmalla, ja muutosvastarinta näkyy välillä koventuneina äänenpainoina. Tuulivoimasta putkahtaakin julkisuuteen siten lähinnä populistisia mielenilmaisuja, ei niinkään faktoja.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä