Sipilän hallitus kertoi kahdesta varsin erikoisesta ratkaisusta eli irtisanomisen helpottamisesta alle 20:n hengen yrityksissä sekä mahdollisuudesta palkata alle 30-vuotias kolme kuukautta työttömänä ollut henkilö määräaikaiseen työsuhteeseen ilman perustetta. Hallitus kertoo etteivät nämä ole vastoin kansainvälisiä lakeja tahi tasa-arvoa. Työoikeuden professori Koskinen vaikuttaisi olevan vahvasti eri mieltä Ylen artikkelissa.
Irtisanomisen helpottaminen alle 20 henkilön yrityksissä
Asevelvollisuuslaki on perustuslain vastainen, sillä kukaan ei ole esittänyt perusteltua syytä, miksi se koskee vain miehiä. Tätä perustelua vaatii Perustuslain 6 §.
Tasa-arvolakikin on perustuslain vastainen, sillä siinä sanotaan, ettei asevelvollisuus ole tasa-arvolain vastaista. Mikään laki ei saa olla ristiriidassa perustuslain kanssa.
Suomi on ainoa Pohjoismaa, jossa on miesten yleinen asevelvollisuus.
Viime aikoina on puhuttu paljon lastentarhanopettajien palkoista. Ihan ministereitä myöten on aina kuultu kehoituksia kuinka tärkeää on itsensä kouluttaminen ja kuinka se avaa mahdollisuuksia itsensä työllistämiseen. Toki koulutus on aina pääomaa ja se avaa ovia työelämään paremmin kuin olla kouluttautumatta, mutta naisvaltaiselle alalle kouluttautuminen on itsensä ajamista työuraan, jolla kerryttää itsellensä surkean työeläkkeen vanhuuden päivilleen. Se on fakta.
Päivän uutiset voivat jättää meidät helposti huomioimasta, että kaikkien katastrofien ja kauhuskenaarioiden ympärille maailmaan mahtuu erityisen positiivisiakin kehityskulkuja. On helpompaa keskittyä valittamaan kuin todeta, että olemme ihmiskuntana edistyneet hyvinkin monella saralla. Väitän, että jos esimerkiksi tekisimme aikamatkan 1800-luvun Suomeen, niin vaatisimme välittömästi pääsyä takaisin pyykinpesukoneen ja internetin ääreen. Kehityksen pystymme näkemään usein vasta pitkällä aikavälillä.
Naistenpäivä on tyypillinen päivä keskustella puheenaiheista, jotka yhdistetään erityisesti naisiin. Tällaisia aiheita ovat esimerkiksi perhepolitiikka, seksuaalinen ahdistelu, hyvinpalkattujen alojen miesvaltaisuus ja palkkatasa-arvo. Eikö kuitenkin ole vähän kyseenalaista, että naiseuteen yhdistetään perhepolitiikka, kun perheessä on useimmiten kaksi vanhempaa, jotka vielä edustavat yleensä eri sukupuolia? Ahdistelukin on sukupuolineutraali juttu - esimerkiksi kouluterveyskyselyn mukaan kouluissa henkilökunta ahdistelee enemmän poikia kuin tyttöjä.
Tanskan prinssi Henrik haudattiin eilen. Hän oli kieltänyt hautaamasta itseään kuninkaallisten hautausmaahan eli Roskilden tuomiokirkkoon, jonne hänen puolisonsa haudataan sitten joskus. Näin tätä avioparia ei haudata samaan paikkaan.
Tämä siksi, että prinssi Henrik oli miesasiamies. Hän vastusti sitä, että Tanskassa mieskuninkaan puolisoa kutsutaan kuningattareksi, mutta naiskuningattaren puolisoa prinssiksi. Varsinaista epätasa-arvoa.
Tasa-arvosta puhutaan Suomessa aktiivisesti. Siitä puhuttiin presidentinvaaleissa, aktiivimallia käsittelevissä keskusteluissa ja niin edelleen, mikä on hienoa. Tasa-arvoa pitää edistää ja puolustaa, niin kansaivälisesti kuin kansallisestikkin. Sukupuoleen, seksuaaliseen suuntautumiseen, ihonväriin tai kansalaisuuteen katsomatta. Meillä kaikilla pitää olla lähtökohtaisesti oikeus ihmisarvoiseen elämään ja mahdollisuus menestyä katsomatta, mihin yhteiskuntaluokkaan ihminen kuuluu. Suomessa tämä onnistuu hyvin, kansainvälisesti katsottuna tilanne on ikävempi.
… mikäli tuo otsikko toteutuu, saa suomalaisesta erinomaisen työntekijän, uskollisen kaverin ja luotettavan kumppanin – keskimäärin. Meneillään oleva presidenttivaalit 2018 toi suuren yllätyksen äänestäjille. Toistaiseksi istuva presidentti Sauli Niinistö ei koe Suomessa olevan suuret tuloerot [1.