lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Etla

EK:n uusi propaganda-ase Ekonomistikone

ETLA ja EVA ovat perustaneet Ekonomistikone-nimisen paneelin, johon se kehuu ottaneensa mukaan merkittävimmät taloustieteilijät kertomaan näkemyksensä talouskysymyksistä. EK:n ohjaaman ETLA:n ja EVA:n paneelin kysymykset ovat huvittavan johdattelevia ja paneelin edustuksessakin on huomattava määrä ETLA:n omia taloustieteilijöitä. Ekonomistikone toimii kuin vaalikone kysymyksineen, mutta mielestäni vahvasti tarkoitushakuisesti johdatellen, jotta saataisiin haluttuja tuloksia.

Etla ehdottaa lukukausimaksuja myös suomalaisille korkeakouluopiskelijoille

Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etla:n (linkki uutiseen Ylen sivuille) mukaan suomalaisilta ja Euroopan talousalueelta (ETA) tulevilta korkeakouluopiskelijoilta voitaisiin periä lukukausimaksu. Etla:n mukaan kohtuullinen maksu olisi 2000 €/lukukausi. Uutisessa ei tosin sanota, että koska lukukausia on vuodessa kaksi, tarkoittaa se sitä että summa olisi 4000 €/lukuvuosi. Tai sitten uutisessa on virhe tuon osalta.

 

Ei lukukausimaksuille!

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etlan toimitusjohtaja Vesa Vihriälän ja tutkimusjohtaja Niku Määttäsen muistiossa esitetään lukukausimaksuja suomalaisille korkeakouluopiskelijoille sekä ETA-maista tuleville korkeakouluopiskelijoille. Lukukausimaksuilla kompensoitaisiin koulutuksesta ja tutkimuksesta tehtyjä säästöjä. Summaksi esitetään tuhatta euroa, joka äkkiseltään ei kuulosta mahdottomalta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä