lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Etninen profilointi

Kuka saa harrastaa etnistä profilointia?

Ruskeat tytöt -median päätoimittaja Koko Hubara listasi 21.3.2019 pääkirjoituksessaan eduskuntavaalien "ruskeita" ehdokkaita. Hubara kritisoi eduskunnan kokoonpanon valkoista homogeenisyyttä ja tarjoaa ratkaisuksi ”ruskeiden" kansanedustajaehdokkaiden äänestämistä.

Etninen profilointi tulee sallia!

Helsingin Uutiset toi esille jutussaan kuinka poliisi sai 10 000 euron uhkasakon liittyen etniseen profilointiin: 

Etninen profilointi on hyväksyttävää

Harry Bogomoloff lähti sohaisemaan kusiaispesää esittämällä aiheellisen huolen vieraista ihmisistä. Ja tottahan toki suvaitsevaisto ärähti kuin vegaani jauhelihaa nähdessään, jopa itse Kokoomuksen sisältä. Balkanmakkarat eivät koskaan aiheuta ongelmia ja sellainen luulo on silkkaa rasismia.

Huoli romaniväestön hyvinvoinnista – Luottamusta luovia toimia tarvittaisiin

Huoli maamme romaniväestömme hyvinvoinnista on edelleenkin ajankohtainen asia. Liian monta kertaa tämä ohitetaan olankohautuksella ja todetaan, että kyllähän asioiden täytyy jo nyt olla hyvällä tolalla.

Pidämmekö itsestäänselvyyksinä asioita, joille ei vieläkään ole pohjaa?

Mtv uutisoi eilen (17.8.) Suomen romanien kokemasta syvästä epäluottamuksesta viranomaisia kohtaan.

Etninen profilointi toimii huonommin kuin voisi luulla

Jussi Halla-aho on esittänyt EU -komissiolle ajatusta etnisen profiloinnin käyttöönotosta. Tavoitteena on ääri-islamistisen terrorismin torjunta. Olen päättänyt että tämänlainen lausunto ansaitsee sen, että ihmisiä rangaistaan matematiikalla. Tämä kirjoitus sisältää mm. tämän rangaistuksen. (Onneksi hyvin vähän. Olenhan niin lempeä!)

Etnistä profilointia vai järjen käyttöä?

Poliisin suorittama ulkomaalaisvalvonta on herättänyt äänekästä kritiikkiä. Kyse on laittoman maahantulon ja maassaoleskelun torjunnasta, johon tulee keskittyä sillä ilmiö on vääjämättäkin kasvussa.

Vastaanottojärjestelmästä on rekisteröity kadonneksi vajaa kolme tuhatta henkilöä. Oletettavasti monet heistä ovat poistuneet maasta Schengen alueen sisällä. Osa lienee nk. 'maan alla', nämä henkilöt paljastuvat ajan myötä muun muassa jouduttuaan rikoksen uhreiksi tai jäädessään itse kiinni rikoksista tai mieluiten, poliisin ulkomaalaisvalvonnassa.

Helsingin poliisi oppii hitaasti

Helsingin poliisi on pysäyttänyt muusikko ja kehonrakentaja James Nikanderin eli Mustan Barbaarin äidin ja siskon ulkomaalaisvalvonnnan aikana perjantaina. Nikanderin äitiä ja siskoa oli vaadittu esittämään passinsa. Siviiliasuiset poliisit eivät vaivautuneet kertomaan naisille mistä syystä heidät pysäytettiin. He olivat myös väittäneen naisten varastaneen yhden heidän virkamerkeistään ja olivat myös rikkoneet Nikanderin äidin tabletin. 

 

Maahanmuuttajien arvotus koituu silkaksi vahingoksi

Humanitaarisperusteisten sekä vailla työtä ja säännöllistä toimeentuloa olevien maahanmuuttajien tienestit ja tulevaisuudennäkymät herättävät aina välillä ansaittua huolta. Kehitin joutessani ja pyyteettömänä lahjana yhteiskunnalle toimeentulopoliittisen ratkaisun työttömille oleskeluluvan, turvapaikan, toissijaisen suojelun turvin ja muilla kenties unohtamillani statuksilla maassa oleilijoille.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä