lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Euromaidan

The Conflict in Ukraine from a Libertarian Point of View

Introduction

 

Kirjoitan ja julkaisen tähän blogiin poikkeuksellisesti jotain englanniksi, koska tämä on kansainvälinen aihe, joka kiinnostaa myös ulkomaisia lukijoita. Tästä huolimatta katson aiheelliseksi julkaista tämän kirjoituksen suomenkielisellä sivustolla. Viime vuosina minulla ei ole ollut enää aikaa kirjoittaa tätä blogia, mutta nyt teen poikkeuksen, koska tämä on yksi suosikkiaiheistani. Mutta tästä eteenpäin jatkan tätä blogikirjoitusta siis englanniksi.

Tohtori "Maidan"

Minua jäi ”alitajuntaan askarruttamaan” lääkäri Olga Bogomolets ( доктор Ольга Богомолець) ja hänen lausuntonsa keskeneräisyys Maidadin ampumisten jälkeen.

Jotenkin sain sellaisen ”intuition”, että häneen olisi pyritty vaikuttamaan siten , ettei hän kertoisi kaikkea Maidadin aukiolla tekemistään havainnoista.

Hän ilmoitti 27.helmikuuta 2014 , että hänelle tarjottiin uudessa hallituksessa humanitääristen asioiden ministerin paikkaa mutta hän kieltäytyi. ”

Aurinkokuningas Putinin merkantilismi

 

Aurinkokuningas Putinin merkantilismi[1]

Kenraali von Clausewitz oli aikanaan sitä mieltä, että " Der Krieg ist eine bloße Fortsetzung der Politik mit anderen Mitteln".

Jos tältä pohjalta katson nykyistä riitatilannetta, tulen siihen käsitykseen, että taloudellinen kehitys Venäjällä NL:n sortumisen jälkeen on perussyy siihen, että Putinin Venäjä on nyt siirtynyt noihin "toisiin keinoihin".

Kylmää totuutta USA:n vallankäytöstä rahoitusmarkkinoilla

Haluaisin kertoa omia ajatuksia koskien viime aikaisia tapahtumia maailmalla. 

 

Aloitetaan vaikkapa ukrainan tapahtumista, ja tietysti tämä koskee myös koko

maailman tapahtumia. Kaikkia ikäviä tapahtumia yhdistää yksi tekijä, nimittäin

Bretton Woods järjestelmän kaatuminen. Järjestelmä joka on ollut pohjoisessa

osassa mapalloa vuodesta 1944-198x. 90-luvun alussa järjestelmä laajeni maailmanlaajuisesti

ja nyt sen loppu on jo lähellä. Bretton Woodsin pohjana oli rahojen jakaminen valtioden

kesken. 

 

Mielenkiintoinen Blogi Kiovassa olleelta maailmanmatkaajalta

Törmäsin blogiin jossa anonyymiksi jättäytynyt maailmanmatkaaja kertoo kekemuksistaan eripuolilla maailmaa. Kiovasta oli ihan luettavan arvoista tekstä.

http://maailmajapaikat.blogspot.fi/2014/03/venajan-hyokkays-ukrainaan.ht...

Miksi väkivalta kiihtyy Ukrainassa?

Ukraina oli tänään askeleen päässä täysmittaisesta sisällissodasta. Illalla parlamentti kielsi turvallisuuspalvelu SBU:ta aloittamasta “terrorisminvastaista operaatiota” mielenosoittajia vastaan, mutta yön aikana tulemme näkemään kuinka paljon parlamentilla on enää painoarvoa. Mikäli parlamentin päätöslauselmaa ei toimeenpanna, on vaikeaa kuvitella mikä vielä voisi estää täysmittaisen sodan. 

Haaveet aselevosta sammuivat Ukrainassa

Juuri saavutettu aselepo makaa kuolleena sotkuisella Itsenäisyysaukiolla. Uusi tuskin syntyy ilman pakotteita, sillä ensimmäisenkin aikaansaaminen oli suoranainen ihme. Tänään yltyneiden taistelujen humussa ainakin 37 mieleneosoittajaa on kuollut, tiedottavat ukrainalaislähteet. Vaikka tilanne on hieman rauhoittunut alkupäivästä, on  se yhä edelleen räjähdysherkkä.

Valikoima linkkejä Ukrainan tapahtumista

Vaikka Kiovan protestien kärjistymisestä on kulunut jo neljä viikkoa, on edelleenkin aika vähän englanninkielisiä tekstejä jotka käsittelisivät tapahtumia kahden “virallisen version” (länsimaisen ja Moskovanmielisen) ulkopuolella, suomenkielisistä puhumattakaan.

Ukrainan protesteissa on vasemmistoakin mukana

Yli kaksi kuukautta jatkuneet Euromaidan-protestit ovat pakottaneet vasemmiston tekemään vaikeita valintoja.

Presidentti Viktor Janukovytšin kansansuosio on pohjalukemissa takkuilevan talouden, korruption ja autoritaaristen otteiden vuoksi. Protesteja kuitenkin dominoivat liberaalit ja nationalistiset ryhmät, ja vastakkainasettelun kärjistyttyä kaikkein radikaaleimmat nationalistit ovat saaneet niissä yhä enemmän vaikutusvaltaa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä