lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta HS-gate

Miten oikeuspoliittinen yhdistys ja tiedustelulait juttelevat?

Tietovuodolla ja oikeusjärjestelmässämme olevilla yhteiskunnallisilla ja poliittisilla vaikuttajilla on mielenkiintoinen ideologinen yhteys.

Oikeuspoliittinen Demla ry on omien sanojensa mukaan puolueisiin sitoutumaton yhdistys, jonka tavoitteena on suomalaiseen oikeus- ja yhteiskuntapolitiikkaan vaikuttaminen. Se antoi 23.6. lausunnon tiedustelutoiminnan valvontalainsäädännöstä.

Info-operaatiolla painostetaan PV irti siviilitiedustelusta?

Tänään HS käsitteli suomalaista sotilastiedustelua ja sana "avoimuus" toistui. Parlamentaarista valvontaa ja vuosiraportteja manattiin esiin. Tässä ei ole mitään pahaa. Sotilastiedustelun päällikkö pääsi sanomaan pienen sanansa muistuttaen pienibudjettisen suorityuskyvyn säilyttämisestä. Hän kaipasi rahaa. PV:n budjettia on leikattu 10% ja Ruotsin FRA:n kaltainen PR-yksikkö maksaa. Se olisi pois muista toimintamenoista.

Epäiltyjen pieni piiri: Halonen, Alafuzoff, Kaskeala, Tuomioja, Puheloinen...?

Erittäin salaisten asiakirjojen lukuoikeus on harvoilla. Esko Ahon mukaan hän sai turvallisuuskansion luettavakseen Koivistolta, joten presidentillä lienee säilytysoikeuskin. Puolustusvoimain ex-komentaja arvioi tietovuotajan olevan valtionhallinnosta: "Piiri on pieni..."

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä