lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Hallituksen kilpailukykykytoimet

Kilpailukyky puntarin alla, elämmekö harhassa?

Totuus Suomen kilapilukyvystä

 

 

(Olen tyhjentämässä vanhoja blogeja ja päätin postaa tämän kirjoituksen muutaman kk takaa tänne. Jostain syystä kuvien skaalaus ei oikein onnistunut (UusiSuomi muutti ne automaattisesti alkuperäiseen (liian isoon) kokoon. Laitoin tälläisiin kuviin linkki vaihotehtoina)

Sisältö:

Verohuojennukset

Hallituksen lupaamien verohuojennusten tarkoitus oli olla kannustin KiKy- sopimuksen aikaansaamiseksi. KiKy- sopimus, jos sellaista tulee, on tuiki tarpeellinen, työaikoja olisi vain pitänyt jatkaa enemmän, vähintään viikolla.

Hallituksen lupaamat verohuojennukset sen sijaan ovat turhia, eikä niillä paranneta kilpailukykyä.

Verohuojennuksen sijasta hallituksen olisi pitänyt päinvastoin kiristää veroja, vähintään saman verran kuin mitä ovat nykyiset veronhuojennukset.

Energia-asiat ovat maailmanlaajuisesti agendalla

[Beauly-based Lyndsey Ward, who today publishes her story online, claims youngsters have been “indoctrinated” by a host of school activities including visits to windfarms. “Tommy the Turbine” is already online and been used in schools in Ireland.

She said: “What’s been happening is similar to what fast food and fizzy drink makers did previously – sponsoring school sports equipment and leaving us with an obesity epidemic.

Hallituksen työnäyte – laahaava talouskasvu

Valtionvarainministeriö sekä Palkansaajien tutkimuslaitos (PT) ovat alentaneet ennustettaan Suomen talouskasvusta. Pääministeri Juha Sipilän mukaan heikentynyt ennuste kielii siitä, että hallitukset toimet kilpailukyvyn parantamiseksi eivät ole vielä alkaneet tehota. Mitkä toimenpiteet? Monet yrittäjyyden edistämiseksi tarkoitetut toimenpiteet ovat vielä vuosia vatulointikorissa. Ote hallituksen yrittäjyyspaketista: 

Työväki kyykkyyn! Nyt pelastetaan Suomi Oy

Hallituspuolueet ajavat isänmaan etuun vedoten työnantajien etuja yksipuolisesti siihen malliin, että enää ei puutu kuin orjuuden laillistaminen. Viennin ongelmat on selitetty työläisten syyksi, kapitalismin suhdannevaihtelut on selitetty työläisten syyksi ja yritysten kilpailukyvyn ongelmat on selitetty työläisten syyksi – erityisesti julkisen sektorin matalapalkkaisten naisten syyksi.

SSS-hallitus hajottaa ja hallitsee

Suomalainen ilmapiiri on koventunut.

Vihailmiöt saavat rauhassa rehottaa ikään kuin ne olisivat aina olleet osa suomalaista yhteiskuntaa, vaikka suomalaisten vahvuus on perinteisesti ollut maltillisuus, suvaitsevaisuus ja lainkuuliaisuus.

Susanna Kosken ja Kaisa Liskin taloususko

Taloustiede ei ollut opinnoissani koskaan ensisijainen enkä sen teorioita tunne, mutta en minä silti usko mitä vaan. En tiedä tunteeko Susanna Koski tai Kaisa Liskikään, mutta ainakin he uskovat.

Susanna Koski uskoo libertaristiseen talouspolitiikkaan ja suuriin tuloeroihin. Hänen uskoaan kirkastaa kiinteistönvälittäjä Kaisa Liski, jonka mielestä rikastumisen esteenä ovat vain tuloeroja tasoittava verottaja ja hyvinvointiyhteiskunta. Kosken ja Liskin talousopissa olennaista on usko toimeliaiden kansalaisten omalla työllä ansaitun rikastumisen myötä tapahtuvaan talouskasvuun.

Helmikuun järkiliitto?

Tammikuun kihlausta pidetään suomalaisen sopimusyhteiskunnan syntyhetkenä. Työnantajat tunnustivat ammattiliitot ja SAK:n neuvotteluosapuoliksi 76 vuotta sitten, tammikuun 23. päivänä vuonna 1940. Talvisota vaati kansallista yhtenäisyyttä ja aseveljeys tiivisti eri kansalaisryhmien yhteistyötä.

 

Syylliset ja syyttömät & hallitus

Suomen äärimmäisen kurjistuneesta taloustilanteesta olen nyt kuunnellut, lukenut ja arvioinut niin poliittisten puolueiden kuin heistä muodostetun hallintokoalition puheita, kirjoituksia ja syyttelyä puolin ja toisin.

Olen muodostanut tuosta kokonaisuudesta arvioni, joka tavallisen kansalaisen näkökulmasta on vähintäänkin arvoituksellinen.

Arvoituksellinen siksi, että hallituksen sekä siinä edustettuina olevien puolueiden hyökkäykset hillittömine syyllistämisargumentointineen heitä kohtaan, jotka uskaltavat olla eri mieltä hallituksen heikon talouden korjaamistoimenpiteistä.

Suomen kustannuskilpailukyvyn merkitystä yliarvioidaan

Nokian tutkimusjohtaja Aki Kangasharju kirjoitti HS:n Vieraskynäpalstalla 18.11.2015, että kansainvälisessä vertailussa Suomi on vielä heikommassa kunnossa kuin yleisesti uskotaan. Kirjoitus oli otsikoitu ”Suomen kilpailukyvyn puutetta aliarvioidaan.” Hänen mukaansa hallituksen esittämän 15 prosentin kustannuskilpailukyvyn parantamisen sijaan kilpailukyvyn vaje saattaa olla jopa 17 prosenttia.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä