lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Hallituksen pakkolait

KESKUSTA-KOKOOMUS HALLITUS JA PERHEET

" Lastensuojelun hoidollisista huostaanotoista (medical kidnappings) on tullut valtaisa bisnes ja oikeusturvaongelma kaikkialla länsimaissa. Hoidollisella huostaanotolla tarkoitetaan laitonta huostaanottoa, jossa lasta tai nuorta vaaditaan huostaanotettavaksi hoidon toteuttamiseksi tai hoidontarpeen arvioimiseksi vaikka lastensuojelulakiin kirjatut huostaanoton perusteet eivät täyty esim. vaikka vanhemmissa tai kodin olosuhteissa ei olisi huostaanottoa vaativia puutteita.

Näkökulma: Yhteiskuntasopimus kaatui nyrkkitervehdykseen

Yhä useampi ammattiliitto on ilmoittanut jättäytyvänsä yhteiskuntasopimuksen ulkopuolelle. Hallituksen mukaan yhteiskuntasopimuksen kaatuminen olisi suuri takaisku suomalaiselle sopimiselle. Pääministeri Juha Sipilä totesi tänään Ylen Ykkösaamussa, että pakkolait on toistaiseksi laitettu pysyvästi hyllylle, mutta jos sopimusta ei tule, joutuu hallitus miettimään uusia keinoja Suomen työvoimatilanteen ja töiden kulurakenteen uudistamiseksi.

Laske pakkolakien vaikutus palkkaasi!

Yle on tehnyt kätevän laskurin jolla voi laskea paljon menettää pakkolakien takia palkkaa.

http://yle.fi/uutiset/laske_paljonko_hallituksen_linjaukset_rokottavat_s...

Mutta minä teen vielä paremman laskukaavan.

kk palkka * 12 * 0 = x

Tämä kaava kertoo paljon menetät vuosipalkastasi jos työpaikka menee nurin kurjistuneen taloustilanteen ja järjettömän kulurakenteen takia.

Jokainen voi laskea tuolla kaavalla paljonko yleislakko ja kynsinhampain kiinnipitäminen saavutetuista eduista parhaillaan tuottaa.

Kutsu sopimukseen on käsky vallitsevassa tilanteessa

On helppo vihata kaikkea sitä mitä muutkin vihaavat. Yhteiskuntasopimus on inhimillisen olemisen uuden järjestelyn viimeistelyä pakolla. Senhetkisen ajan jälkeen nähdään mystinen miesjoukko mutustelemassa lihapiirakoita nakkikioskin edustalla. Välillä hahmottomat miehet tervehtivät toisiaan kohdistamalla onnistuneen kontrollin manipulaation merkiksi toistensa nyrkit vastakkain. Kansalainen on yhteiskuntansa olemuksen idean kopio. Harhojen lähteestä nousee tosioleva metafysiikka.

Hallituksen pakkolait

Sipilä antoi alkuun kuvan, että hän osaisi tehdä ja viedä asiat päätöksiksi, mutta se olikin vain harhakuva hänen johtajan taidoistaan. Sipilä toi pontevasti ns. pakkolait julkisuuteen. Näitä työelämän uudistuslakeja hän ajoi kuin taikuri käärmettä pyssyyn. Pakkolailla hallitus on kuvitellut lisäävänsä työpaikkoja työnantajamaksuja vähentämällä. En usko näiden pakkolakien lisäävän yhtään työpaikkaa, ainoastaan julkis- ja yksityissektorin lomaoikeuksien tasapuolisuuden yhtenäistämisen.

Epäonnistuvatko hallituksen pakkolait?

Jos hallitus epäonnistuu viemään läpi ns. pakkolakinsa, se tarkoittaa sitä että hallitus on epäonnistunut kaikessa.

Yhteiskuntasopimushan epäonnistui jo ja ensi syksynä on odotettavissa laaja lakkoaalto, mikäli hallitus yrittää ajaa pakkolakejaan. Tällainen lakkoaalto tietää tietenkin lisää takapakkia talouteen,  vaikka olemme jo ennestäänkin häntäpäässä kaikkiin kilpailijoihin nähden. Kreikkakin menee jo edelle.

Oikeudet ovat oikeuksia - lakimuutoksia ei voi perustella taloudella

Suomen hallitus on arvioinut, että valtiontalous on huonossa kunnossa. Väki vanhenee ja kustannukset kasvavat. Hallitus ei kuitenkaan halua nostaa veroja. Yritysten kustannuksia pitäisi myös pienentää ja kilpailukykyä lisätä.

Tästä seuraa että lakisääteisten palveluiden ja oikeuksien ylläpitämisestä tulee hankalaa kun raha ei tahdo riittää. Hallitus onkin päättänyt pitää menojen kasvun tiukasti kurissa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä