lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Heikoin lenkki

Poliitikot ovat keskimääräistä älykkäämpiä

Suomessa käydään kovasti keskustelua päätösten laadukkuudesta, tai oikeastaan laadukkuuden puutteesta. Ongelma ei kuitenkaan ole poliitikkojen: keskimääräinen poliitikko on älykkäämpi ja selvästi valveutuneempi kuin keskimääräinen äänestäjä. Miksi päätökset sitten ovat huonoja? Kuka ne pölhöt julkkikset, Pekkariset tai Hakkaraiset on oikein sinne Arkadianmäelle tai valtuustoon äänestänyt? Vastaus on yksinkertainen: sinä ja muut äänestäjät.

Puu palaa ja suolahappo syövyttää - vai syövyttääkö?

Moni ammentaa tietoa televisiosta mutta ei se tieto jota tv:stä saa aina ole ihan oikeaa. Ei vaikka kyseessä olisivat tietokilpailutyyppiset vastaukset. Puhumattakaan hyvät ja huonot -uutiset tyyppisissä viihdeohjelmissa esitetyistä "faktoista".

Eilen katselin TV:stä heikoin lenkki -ohjelmaa. Se on ihan mukavaa ajankulua ja samalla saa testata omaakin tietämystään, ja ehkä oppiakin jotain. Kun kuitenkin muistaa, että ei se oppi välttämättä ole oikeaa. Eilisessä ohjelmassa kysyttiin, että miksi kutsutaan aineen yhtymistä happeen. Oikea vastaus oli palaminen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä