lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Hillary Clinton Wikileaks

Mitä Don Trump Juniorin sähköpostit todella kertovat?

Valtamedia jatkaa asiantuntijoidensa tukemana presidentti Donald Trumpin vastaista taisteluaan tämän vaalikampanjan väitetystä Venäjä-vehkeilystä. Presidentin vanhimman pojan Donald Trump nuoremman eilen julkaisemat sähköpostit näyttävät saaneen amerikkalaisen vasemmiston ja sen suomalaisten etäispäätteiden päät sekaisin.

Rigged!

Yhdysvaltojen presidentinvaaleja on ruodittu jo monesta näkökulmasta. Yksi kysymys on kuitenkin jäänyt avoimeksi. Kuinka paljon Demokraattisen puolueen sähköpostijärjestelmään tehty tietomurto ja sähköpostien julkaisu WikiLeaksin kautta vaikutti vaalitulokseen?

Vaalitulos oli monissa avainosavaltioissa hyvin tiukka. Vaikka Trump voitti valitsijamiesten selvän enemmistön, Clinton sai yhteensä enemmän ääniä. Pienilläkin asioilla saattoi siis olla suuri merkitys.

Hillary Clintonin tukijat saivat lahjoitukselleen vastinetta

USA:n presidentinvaalikampanjassa on viime aikoina tapahtunut  sellaisia käänteitä, että heikkopäisempää hirvittää. Liittovaltion laajuisissa gallupeissa Trump oli muutaman %-yksikön jäljessä, kunnes vanha nauha kaivettiin esiin, jossa Trump möläytti ne seksistiset itsekehunsa. Hillary lisäsi johtoaan.

No sitten astuu näyttämölle FBI:n johtaja Comey ilmoittaen jatkavansa H. Clintonin sähköpostisotkujen tutkintaa. Ja seurauksena Trump on ottanut kilpailijaansa kiinni.

5 ASIAA HILLARY CLINTONISTA

Clintonin skandaaleista on kirjoitettu Suomen medioissa aivan liian vähän. Kuten Amerikassa, Suomen valtamedia on enemmän keskittynyt Trumpin puutteisiin kuin Clintonin, jopa rikollisen toimintaan. Kaikki tietävät tähän mennessä mitä Trump on sanonut ja mitä on hän mahdollisesti tehnyt viimeisen 30 vuoden aikana. Listan seuraavaksi tämän vaalikauden vakavimmat paljastukset Clintonista ja yritän avata vähän taustoja.

 

1. CLINTONIN SÄHKÖPOSTIT

Wikileaksin livelähetys - Hillary Clinton

Wikileaks paljastaa arkaluonteisia tietoja presidenttiehdokas Hillary Clintonista. Lähetystä voi seurata livenä täältä:

https://youtu.be/y7OwzD5yxUU

 

Päivitys: Livelähetys on ohi. Tämä tiedotustilausuus koski enimmäkseen Wikileaksin 10-vuotis juhlaa sekä tietoa tulevasta toiminnasta. Seuraavien 10 viikon aikana Wikileaks julkaisee tietoja koskien mm. USA:n presidentinvaaleja. Ilmeisesti ensimmäinen tietopaketi julkaistaan tällä viikolla.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä