lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Ilmastonmuutospolitiikka

Lopetetaan ympäristöhysteria

Suomen on ihan turha lähteä intoilemaan asiassa johon tekomme ei vaikuta käytännössä ollenkaan. Intoilemalla korkeintaan rankaisisimme omia kansalaisiamme jotka eivät voi tehdä asialle paljoakaan. On asioita joita jokainen voi toki tehdä luonnon vuoksi. Jokainen voi kierrättää, Kiinasta voi olla tilaamatta muutaman euron roskia ja voimme me myös suosia kotimaisia ja lähellä tehtyjä tuotteitakin.

CO2-päästöt eivät ole ilmaston lämpenemisuhka

Olen mm. puheenvuorossani http://lauriheimonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253692-havaintoihin-perust... esittänyt, että ihmisperäisten hiilidioksidipäästöjen aiheuttamaksi uskotulle, uhkaavalle ilmaston lämpenemiselle ei ole näyttöä todellisuudesta:

 

 - Vaikka ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden nousu ilmaston lämpenemistä hallitsikin, ihmisperäistä osuutta siitä olisi uhkaavaksi vaikea todeta, kun luonnonlakien mukaan esimerkiksi viimeaikaisessa ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden nousussa ihmisperäinen osuus on ollut korkeintaan luokkaa 5 %.

Mitä perinnöksi lapsillemme?

Somero on lähes kaikkea sitä, mitä lapset ja nuoret kaupungilta tarvitsevat. Meillä on ensiluokkaista varhaiskasvatusta ja perusopetusta sekä meiltä löytyy myös kansallisesti kilpailukykyinen lukio. Somerolla voi myös harrastaa miltein mitä tahansa. Kaikki on siis hyvällä tolalla turvallisesta elinympäristöstä lähtien. Mutta entä huomenna? Entä seuraavan sukupolven lapset? Mitä meillä on heille tarjota?

Metsä sitoo hiiltä

EU-parlamentin ympäristövaliokunnan päätös Suomen metsien hiilitasetta koskien on herättänyt varsin tyypillistä parran pärinää Suomessa. Kuvaan kuuluu, ettei päätöksen taustalla olevaa ajatusta edes haluta tuoda julki. Päinvastoin, tilaisuutta käytetään hyväksi perinteiseen, läpi historian tuttuun tapaan: Yhteisen vihollisen uhka pitää omat joukot yhtenäisinä.

Ilmastotiede politiikan pakko-otteessa?

YK:n, EU:n ja Suomenkin poliitikot uskovat, että viimeaikainen ilmaston lämpeneminen johtuu kasvihuonekaasuna toimivan hiilidioksidin pitoisuuden noususta ilmakehässä. Ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden viimeaikaisen nousun taas uskotaan aiheutuneen ihmisperäisten, lähinnä fossiilisista polttoaineista peräisin olevien hiilidioksidipäästöjen kasvusta. Tämä käsistys perustuu ilmastomallilaskelmiin, joille todellisuudesta ei kuitenkaan asianmukaista näyttöä ole olemassa. Perusteena pidetään lähinnä poliittista konsensusta.


 

Prof. Roger Pielke Jr:n tapaus– korruptoitunutta ilmastonmuutospolitiikkaa

Motto: Nihil in verbis, omnia probate – Älä luota pelkkään puheeseen, testaa kaikkea

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä