lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Investoinnit lapsiin

Korvataan hyvätuloisten lapsilisät tuloverovähennyksellä

Suomessa lapsiperheet jakautuvat yhä voimakkaammin hyvä- ja huono-osaisiin. En ole varmasti ainoa, joka on huomannut, että yhä useampi pitkäaikaistyötön, työkyvytön ja/tai kouluttamaton pariskunta lisääntyy ilman vakavaa ja asianmukaista harkintaa elääksen tuilla samalla, kun lapsettomat uraihmiset polttavat itsensä loppuun toimeentulopelon ja biologisen kellon kanssa. Lastenteolle pitäisikin löytää tasapaino kotimaisen lapsiluvun kasvattamiseksi ja lapsiköyhyyden vähentämiseksi.

Alhainen syntyvyys uhkaa suomalaisten tulevaisuutta

“Rajoitetaanko Suomessa lasten hankkimista lailla?”

Olin eräässä tilaisuudessa esittelemässä maahanmuuttajille PS-Nuorten paikallistoimintaa ja Suomen poliittista järjestelmää yhdessä muutaman muun poliittisen nuorisojärjestön edustajan kanssa. Eräs hiljattain Suomeen muuttanut maahanmuuttaja esitti ylläolevan kysymyksen. Kysymys on pysäyttävä ja ansaitsee laajempaa käsittelyä, sillä suuret ikäluokat ovat siirtyneet eläkkeelle ja suomalaisten syntyvyys ei ole maailmanlaajuisesti katsottuna kummoinen.

Syntyvyys alle minimitason

Päihdeperheet tarvitsevat kuntoutusta - Rahoitus on turvattava

Päihdeperhetyö on lapsen kengissä. Päihteitä käyttävien, raskaana olevien äitien ja vauvaperheiden kuntoutuksen on saatava valtion pysyvä rahoitus. Nyt päihdeperhetyön rahoituksesta on päätetty vuosi kerrallaan, vaikka pysyvän rajoituksen järjestäminen on ollut poliittisena tavoitteena vuosia. 

Odotus- ja vauva-aika on tärkeä vaihe, jolloin luodaan toimiva ja kehitystä tukeva vuorovaikutus vauvan ja äidin ja vauvan ja isän välille. Tuolloin rakentuva perusturvallisuus on perusta tulevalle tasapainoiselle kehitykselle.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä