lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Jimi Karttunen

Miksi Jesse Torniaisesta tuli natsi?

Tänään alkoi sitten oikeudenkäynti Asema-aukion pahoinpitelystä. Siis tästä jutusta, jossa uusnatsi Jesse Torniainen potkaisi rintaan Jimi Karttusta, joka löi päänsä katuun ja kuoli myöhemmin.

Miksi Suomen kansalainen joutuu poliittisen väkivallan uhriksi?

Tänään julkisuuteen tuli tietoon, että syyttäjä vaatii 26-vuotiaalle Jesse Eppu Oskari Torniaiselle 5,5-6 vuoden vankeusrangaistusta törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Ulkomaalaiset tappopuuhissa ja karkotettava - uhri ei vaan kuollu

Ulkomaalaistaustaiset puukottivat hengenvaarallisesti miestä Turussa!

 

Uhri selvisi pienin vammoin, mutta poliisin mukaan puukotus olisi voinut johtaa vakaviin seurauksiin.

 

Puukottamista edelsi mitätön sanakopu.

 

Uhria puukotettiin selkään - ei siis potkaistu tylpällä kengällä.

Siis selkään - ei edes annettu mahdollisuutta kasvotusten puolustautua.

 

Vääriä lakeja: Jimi Karttunen ja SVL ja mielipiteen rajoittaminen v1.2

Jimi karttusen traaginen kuolema on nostattanut äärimmäisen suuren porun väärästä asiasta. Jos lakeja ja käytäntöjä aiotaan lähteä muuttamaan, niin aloitettaisiinko loogisesti oikeasta päästä.

 

Oikeasti, jos jätämme vihervasemmistopropagandan huomioimatta - mikä äänekkyyden vuoksi on tietenkin hieman hankalaa - niin kysehän ei ole poliittisesta väkivallasta vaan väkivallasta. Poliittinen väkivalta on organisoitua, systemaattista ja yhteiskuntajärjestystä horjuttavaa, Karttusen tapauksessa mikään näistä määritelmistä ei täyty.

 

Pitäisikö myös vasemmistoliitto kieltää?

Poliittinen vasemmisto on jatkanut peijaisiaan Helsingin asema-aukiolla väkivallan uhriksi joutuneen Jimi Karttusen "haudalla" käyttäen hänen kuolemaansa makaaberisti keppihevosena oman poliittisen agendansa esille tuomisessa.  Äänenpainot ovat käyneet yhä voimakkaammiksi ja väkivaltaisiksi natseiksi on pyritty leimaamaan niin perussuomalaiset kuin kaikki kansallismieliset järjestötkin.  Jotkut syyttävät äärioikeistoyhteyksistä myös kokoomuslaisia ja keskustalaisia, jotkut jopa kristillisdemokraatteja.

Natsismi tulee tuomita mutta sitä Suomen eturivin poliitikot eivät tee

Harvoin mikään on saanut yhtä aikaa niin surulliseksi ja vihaiseksi, pelokkaaksi ja järkyttyneeksi kuin uutinen Jimi Karttusen kuolemasta. Jimi Karttunen kuoli vammoihin, jotka aiheutti väkivaltaa käyttänyt natsi. Tämä tapahtui keskellä kirkasta päivää Helsingin päärautatieasemalla. 

Otan osaa Karttusen perheen ja läheisten suruun. Kuten eräs ystäväni hyvin totesi, Jimi ei kuollut uhrina vaan sankarina: hän teki sen, mitä kenen tahansa meistä tulisi tehdä: puuttua väkivaltaisen, yhteiskuntarauhaa ja turvallisuutta uhkaavan järjestön tempaukseen kansalaisrohkeudella.

Pahimman piti tapahtua

”Meillähän on esimerkiksi eri paikkakunnilla ollut pitkään skiniongelmia, mutta ei ole osattu ajatella, että skinit liittyvät joiltain osin myös rasistiseen ja väkivaltaiseen ääriliiketoimintaan. Skinien on annettu touhuta ja puututtu siihen vain, jos he ovat tehneet jotain lainvastaista”, sisäministeriön kehityspäällikkö Tarja Mankkinen sanoo Ilkka-lehdessä.

Kallis hinta

Paljon on tapahtunut muutamassa päivässä. Hirveällä hinnalla. Osanottoni Jimi Karttusen omaisille ja muille läheisille.

Poliittinen virhelaukaus? Case Jimi Karttunen ja SVL

On äärimmäisen surullista kuulla kuinka nuori mies pitkälti ennen aikaansa saa kuolla väkivaltaisesti.

Yksittäinen tapaus, josta näyttää kehkeytyvän laajempikin demokratian alasajoyritys.

 

Kuinka monasti - kymmeniä kertoja vuodessa - näin tapahtukaan nakkikioski- ja taksijonoissa. Entä kotona kavereiden kesken - jo hieman tarkoitushakoisemmin kirveellä, vesurilla tai puukolla, jopa ampuma-asein - selviteltiin hieman välejä. Onko julkinen paikka erityisempi kuolla kuin koti; jos minä saisin valita (ja saan) valitsen turvallisen kodin.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä