lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Joensuu

Nyt kotoutetaan rikollisia hyvinvointivaltioon!

Nyt alkaa olla Suomen oikeuslaitokselta viimeisetkin järjen rippeen menneet. Lapsen raiskannut selvisi ehdollisella - oikeus: ”Vankeus haittaisi sosiaalista selviytymistä”

Tässä linkki alkuperäiseen uutiseen: IL

Oikeus siis katsoo, että kotouttaminen on tärkeämpää kuin rangaistuksen antaminen rikoksesta. Tämä on vain yksi rangaistus muiden joukossa joka tekee Suomen oikeuslaitoksesta täysin naurettavan.

Joensuun virkamiehet kielsivät kirkkomuskarihetket perhepäivähoitajien lapsilta

Kaikessa hiljaisuudessa Joensuun varhaiskasvatuksen johto on kieltänyt vuodenvaihteessa perhepäivähoitoa osallistumasta kirkkomuskareihin vanhempien luvalla. Suurin osa perheistä on ollut tyytyväinen lasten päästessä yhteisöllisesti soittamaan, laulamaan, tanssimaan ja osallistumaan aktiivisesti. Ongelmaksi ei ole koettu sitä, että siellä on laulettu sekä hengellisiä lauluja, että muitakin sisältöjä. Lyhyeen kirkkomuskarihetkeen ei ole kuulunut raamatunkertomusta tai rukousta.

Joensuu hyväksyi kotouttamisohjelman vuodelta 2014

Valtio maksaa korvauksia kotoutumispalveluiden järjestämisestä, mutta vain jos kunnalla on kotouttamisohjelma. Joensuun kaupungilla oli kotouttamisohjelma vuosille 2014-2017.  Se unohtui päivittää, valtio ei maksa ja valtuuston pitää se hyväksyä. Hätä ei lue lakia, se tuotiin 26.2. valtuustoon nimellä: Kotouttamisohjelman päivitys 2018-2021.

Mikä on vastuumme kiintiöpakolaisista?

Joensuun kaupunki päätti nostaa kiintiöpakolaisten määrän vuoden 2017 yhdeksästä henkilöstä 45:n vuosina 2018-2019. Määrä on 5-kertainen aiempaan nähden. Vuosina 2014-2016 heitä on tullut 30 henkilöa, siihenkin nähden kasvu on +50%. Onnistummeko kotouttamisessa? Vastuu on meidän, uusjoensuulaisista.

Maakunta jää paitsioon maakuntauudistuksessa?

Joensuun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Mustonen kirjoittaa 11.10 (Karjalainen), ettei Joensuu jää paitsioon maakuntauudistuksessa, helppo olla samaa mieltä, mutta maakunta kyllä jää. Tähän asti olen ollut siinä käsityksessä, että maakuntavaltuutetut valitaan suoralla kansanvaalilla, mutta kirjoituksessa kerrotaan, että Joensuulle tulee asukaslukuun perustuvat kiintiöt?

 

Kunnioitamme demokratiaa

Minulla on erilainen kuva Perussuomalaisten puoluekokouksesta. Näen jäsenten äänestyskäyttäytymiseen kolme syytä. Ensiksi, enemmistö oli suorastaan tuohtunut, hallintorekisterin takinkäännöstä, meidät petettiin hallituksen toimesta. Toinen liittyy vanhuksien, vähäosaisten ja työttömien suorastaan kyykyttämiseen. Ja kolmas hallitusohjelmaan kirjattujen tavoitteiden toteuttamatta jättämisestä.

Hyviä uutisia!

Pahamaineisen Soldiers of Odinin Joensuun osasto ilmoittaa, ettei se aio partioida Joensuussa enää perjantaina, eikä myöskään viikonloppuna. Syyksi ryhmä ilmoittaa Yleisradion, ilmeisesti Yle Joensuun, aikeet haastatella heitä ennen tai jälkeen partioinnin. Asiasta uutisoi Pohjois-Karjalan maakuntalehti Karjalainen. Soldiers of Odinin pääasiallisessa Facebook-ryhmässä ilmoitetaan suoraan, ettei ryhmä anna mitään haastatteluja Yleisradiolle. 

 

Vastapartioinnille oli tilausta

Kukaan Puheenvuoroa seuraava ei ole voinut välttyä huomaasta keskustelua katupartioinnista. Kiivasta keskustelua käydään myös poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen lausonnosta, jossa Kolehmainen piti katupartioinnin kaltaista talkootyyppistä vapaaehtoistyötä kannatettavana. Eräiden partioitsijoiden taustoihin ja uusnatsikytköksiin hän ei ottanut kantaa millään tavalla, mutta myöhemmin hän selvensi lausuntoaan. 

 

Olisiko vastapartioinnille tilausta?

Juuri palattuani matkalta avasin Facebookin ja huomasin kaverini päivityksestä Soldiers of Odinin aloittaneen katupartioinnin nykyisessä kotikaupungissani Joensuussa. Ystäväni on tilanteesta huolissaan ja niin olen minäkin. Oman näkemykseni mukaan valkoista Suomea puolustavalle katupartioinnille ei ole tarvetta ja poliisi on samaa mieltä. 

 

Virkkuselle ja hallitukselle näytettiin kaapin paikka Joensuun seudulla

Virkkusen, hallituksen ja hallituspuolueiden tavoitteena oli saada Joensuusta kuntaliitostouhotuksen "päänavaaja". Selvitykset tehtiin nopeasti, ja niiden ainoana tavoitteena oli selittää liitostarve parhain päin. Operaatio haluttiin viedä nopeasti päätökseen, koska Joensuun seudun piti olla esimerkkinä muulle Suomelle.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä