lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Joukkorahoitus

Bisnesenkeieistä, joukkorahoituksesta ja digitaalisesta sijoittamisesta

Yhteenveto

 

Uudet digitaaliset alustat ovat pysyvästi muuttamassa sijoittamista listaamattomiin yhtiöihin. Ne myös antavat tavallisille kuluttajille pääsyn sijoitusmahdollisuuksiin jotka aiemmin oli varattu vain ammattilaisille. En usko isompiin ristiriitoihin uuden "demokraattisemman" rahoitusalan ja toisaalta vakiintuneempien toimijoiden kuten bisnesenkeleiden tai VC-rahastojen välillä. Kaikille toimijoille on tilaa ekosysteemissä ja uskon, että uusille digitaalisille ankkurisijoittajille avautuu uusia mahdollisuuksia. 

 

"Linnan juhlat & köyhän miehen Guggenheim" haastaa puoluetukisuomen

"Tarina menee niin, että näillä Petäjäveden, Keski-Suomen, metsiköissä ristesi latuja sata vuotta sitten. Pappa ja hänen veljensä olivat siellä ja katsoivat, että missä ne ladut menee, missä punaisten ladut menee?

He olivat valkoisia isomman talon poikia. Näin lähti pappa siitä sitten sotaan - ei ollut koskaan sama mies. Olin kahdeksan kun pappa kuoli, muistan hänet, sellainen katkeranoloinen, hiljainen, vanha mies… mulla on sellainen ajatus, että papalle sattui jotain sodassa…

Kansalaisaktivismin kärkihankkeita

EU-komissio toi muutama vuosi sitten julki luvun 1000 miljardia, jonka suuruinen summa EU:n alueella menetetään vuosittain harmaan talouden johdosta. Luku on peräisin verotutkimuksiin erikoistuneen Tax Research -konsulttiyrityksen tutkimusraportista. Sattumalta muuten sama summa, jonka EKP on luvannut pumpata velkakirjaostoihinsa.

Taloussanomien Jan Hurri laskeskeli toissa vuonna, paljonko veronkierron osuus vaikuttaisi Suomessa.

Wikipedian laittomuudesta

(luonnoksista löytyi viime keväältä tämmöinen – no, parempi myöhään kuin ei silloinkaan)

Muistatte varmaan, miten Wikipediasta oli tulla Suomessa laiton. Ainakin Wikipedian rahoitusmalli, lahjoitusten kerääminen käyttäjiltä haiskahti poliisiviranomaisten nenään pahasti laittomalta rahankeräykseltä.

Elinkeinoministeri KD Nuorten linjoille

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori kannattaa joukkorahoituksen helpottamista. KD Nuoret on tyytyväinen siitä, että elinkeinoministeri jakaa näkemykset, jotka nuorisojärjestö esitti jo viime syksyn vuosikokouksessaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä