lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Julkinen johtaminen

Sosiaalialan työstä ja palkkauksesta

Mikä sosiaalialalla on vialla? Miksi päteviä työntekijöitä on vaikea löytää? Miksi työn vaikuttavuutta ei yhteiskunnassamme ymmärretä?

Uuden sukupolven kuntajohtaja on erilainen pomo

Kauppalehden pääkirjoituksessa 3.1.2017 otetaan kantaa siihen, että kaupungin- ja kunnanjohtajan virasta on kadonnut vetovoima. Hakijoita ei pääkirjoituksen mukaan ole riittävästi. Lisäksi esille nostetaan kunnan rooli tulevaisuudessa. Pääkirjoituksen mukaan tulevien maakuntajohtajien tehtävissä on vaikutusvaltaa ja näkyvyyttä enemmän kuin kaupunginjohtajan viroissa.

Päivän politiikkaa | Saammeko Hallitukselta parhaimmillaan huonoa johtamista?

Kansan rahoja käyttävän hallinnon tulisi tarjota ratkaisuja, palveluita, joista emme ole edes vielä kysyneet. Suomen työkalut eivät ole huonommat kuin muilla ja olemassa olevien kansalaistemme kanssa voimme saavuttaa paljon enemmän kuin viime vuosina tullut tulos. Nyt on aika pohtia millaista johtajuutta tarvitsemme ja millaista johtajuutta meidän ei pitäisi enää sietää.

 

"Onko talouskasvussamme vikaa, sillä Suomen BKT kasvoi toisella kvarttaalilla 0,3%"

 

Johtaminen on liian usein epäonnistunutta

Kun muistaa Timo Soinin sanat "Missä EU, siellä ongelma". Tämä on kansalaisille, sen kainen maksajille alkanut valjeta yhä selkeämmin. EU:n johtaminen on epäonnistunutta, jos vain vallan huipulla keskustelevien salaliitton omainen elin on pitänyt kansalaiset epätietoisina tosiasioista. Ehkä siksi, etteivät  kansalaiset kyseenalaistaisi heidän tarkoitusperiään ja salaisia suunnitemiaan ja että he voisivat päästä esteettä tavoitteisiinsä.

Sipilän hallitukseen kolme uutta ministeriä

 

Suomi on saatava kuntoon. Suuret ja tärkeät reformit ansaitsevat huolellisen valmistelun, selkeän prosessin ja tarmokasta muutosjohtamista. Valta kasaantuu liian pienelle eliitille. Keskustan toive ministereiden määrän vähentämisestä oli virhe. Se virhe tulee nyt myöntää.

Sipilä todistaa; Suomea ei johdeta, kuin yritystä!

Similän hallituksen alkutaival lähti rivakasti liikkeelle. Näytti siltä, että Sipilä kykenee johtamaan maata ja lainsäädäntyötä kuin omia yrityksiään. 

Toisin kuitenkin kävi. 

Ei ole kulunut, kuin muutama kuukausi hallitus on perunut tekemiään päätöksiä enemmän, kuin mikään tähänastinen hallitus Suomen historiassa. 

Lainsäädäntötyö on virkamiesvalmistelussa sumppuuntunut ja sekaantunut kun ensin tehdään hallituksen päätöksen mukaista valmistelutyötä ja vähänpäästä tulee ilmoitus, että kaikki on peruttu.

Mitä eroa on nykyhallituksella ja suuryhtiöllä?

Nykyhallituksemme aikana Suomeen on ruvennut pesiytymään uudenlainen kulttuuri hoitaa asioita. Tämä kulttuuri on kopioitu lähes suoraan liikemaailmasta. Sillä tyypillisiä piirteitä ovat mm. seuraavat:

  1. Päätökset tehdään nopeasti, koska markkinoilla pärjääminen vaatii nopeaa reagointia

  2. Ne tehdään mahdollisimman pienellä joukolla, koska yhtiön johto ja hallitus on pieni

  3. Päätöksien valmistelussa ei tarvitse ottaa huomioon kuin firman tuloksen maksimointi

23 kuukautta murskaavat Sipilän tuloshaaveet

Paineet Suomen taloudellisen tilan korjaamiseksi ja yhteiskuntaamme halvaannuttavien käytäntöjen muuttamiseksi on kasattu tulevan hallituksen harteille. Osaavalle ja aikaansaavalle hallitukselle on tilaus: puoluekannasta riippumatta on yksituumaisesti tunnustettu, että isoja kysymyksiä on ratkaistavana ja päätöksiä on saatava aikaan nopeasti.

Herätkää - nollakorko ei lisää velankantokykyä

Suomen talous on kriisissä. Säästöt on syöty, eivätkä tulot ole enää pitkään aikaan riittäneet kattamaan menoja. Otamme syömävelkaa emmekä leikkaa kulujamme riittävästi. Edessä on velkavankeus ja mahdollisesti maksukyvyttömyys. Globaalin talouden aikana tämä tarkoittaa kansallisen itsemäärämisoikeutemme  merkittävää romuttumista. Olemme muiden armoilla, jos emme itse korjaa tilannetta paremmaksi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä