lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Kabotaasiliikenne

Valikoivaa EU-uskovaisuutta

Suomi on tunnetusti EU:n mallioppilas ja nykyinenkin hallitus on perustellut kyseenalaisia uudistuksia EU:n lainsäädännöllä. EU on hallituksen mukaan edellyttänyt muun muassa Metsähallituksen yhtiöittämistä ja odotettavaa on, että sama kohtalo odottaa sosiaali- ja terveyspalveluita. EU ei tosiasiassa yhtiöittämistä edellytä, vaan hallitus käyttää EU:ta keppihevosena oikeistolaisen politiikan tekemiseen.

Kabotaasi kuljetuksia, mutta millä hinnalla !

Kabotaasi kuljetuksia, mutta millä hinnalla ???

 09.02.2016 Tiistai iltana olin Eduskunnan lehterillä kuuntelemassa lähetekeskustelua koskien Hallituksen esitystä Eduskunnalle laiksi kaupallisista tavarakuljetuksista tiellä annetun lain 6.momentin muuttamisesta.

Siis uutta kabotaasi lakia. Lähetekeskusteluun osallistui yli kymmenen kansanedustajaa. Lukuisissa puheenvuoroissa kaikki asettuivat lakia vastaan. Nämä kansanedustajat olivat yli puoluerajojen perehtyneet suomalaiseen kuljetusalaan alaan ja kuljettajien ongelmiin koskien kabotaasi lakia.

Hallitus hötkyilee kabotaasikuljetuksissa

Hallitus on tuonut eduskuntaan esityksen, että kansalliset kabotaasisäännökset kumotaan, vaikka komissio on vasta haastanut Suomen kansalliset määritelmät. Hallitus hötkyilee nyt kansallisten kabotaasisäännösten purkamisessa ja aiheuttaa arvaamattomia vaikutuksia kotimaiselle kuljetuselinkeinolle.

Mitä olemme oppineet vuonna 2015

Jos joku ajattelee, että vuosi 2015 oli huono vuosi ja uusi vuosi 2016 on parempi, se voi olla tottakin. Mutta vain, jos itse teemme asialle jotain. Tilanne ei taatusti parane vain odottamnalla ihmettä.

Ruotsin entinen rahaministeri Anders Borg listasi haasteiksi joulun alla suunnilleen samat asiat kuin presidentti Sauli Niinistö puheessaan tänään. Epävarmuutta, populismia, opportunismia, vanhojen rakenteiden murtumisen tuskaa ja meille suomalaisille vielä erikseen tuijottamista vain omaan napaan. Mutta myös mahdollisuuksia on, jos vain haluamme niitä nähdä.

Kabotaasi ja muita sabotaaseja

Nyt sitten tiedämme kaikki kabotaasin. Vielä kuukausi sitten siitä ei puhunut kukaan, mutta nyt tämä hienosti huulien välissä suhahtava sana kuulostaa mukavan tutusti jo siltä, mitä sen säädösten purkaminen Suomen kuljetusalalle tarkoittaakin. Eikä kukaan voi estää, se tulee ja tapahtuu kuin korkeimman kädestä viskattuna. Isoja kiviä on päihin putoillut pitkin vuotta ja sama tulee jatkumaan, jos Sipilän hallituksen antamiin todistuksiin on uskominen.

"Me päätämme EU:ssa omista asioistamme." Hirtehishuumoria!

Kun aikoinaan maassamme keskusteltiin Euroopan Unioniin liittymisestä, niin silloin korostettiin, että liittymällä tulevan liittovaltion jäseneksi me pääsemme päättämään omista asioistamme. Pistin silloin tuollaiset puheet hirtehishuumorin piikkiin. Olen samaa mieltä nyt ja entistä vahvemmin.

EU-parlamentissa on 751 jäsentä. Suomalaisten osuus tuosta porukasta on parisen prosenttia. Siis vain ja ainoastaan parisen prosenttia.

Mitä käytännön valtaa tuolla edustajamäärä on? Jokainen tervejärkinen ymmärtää, että hyvin vähän.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä