lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Katupartiointi

Odinin sotilaat, menkää kotiin

Minulle ei tullut yllätyksenä se että Soldiers of Odin – ryhmän jäsenet olivat kävelleet kotikyläni katuja muka ylläpitämässä turvallisuutta. Eräs ystävä ja naapuri oli nähnyt heidät ja otti yhteyttä. En viitsi laittaa tähän hänen mielipidettään asiasta, se oli joka tapauksessa erittäin kriittinen SOO:n esiintymistä kohtaan.

Pojat kansan urhokkaan

Tässäpä teille mahdollisuus, oi pojat kansan urhokkaan!

Onhan teillä monellakin taisteluosaamista, jota tässä vaativassa isäm maan puolustustehtävässä tarvitaan!

Moni on pelannut sota-, taistelu- ja ammuskelupelejä, ja peräti laivan upottamista! Siinähän on meriittiä kerrakseen, varmasti kelpuutetaan joukkoon!

Mukaan vain Kosken sisseihin! 

Katupartioita lisää - pliis!

Katupartioita lisää pliis!  

Eräs julkisuuden poliitikko – jätettäköön hänen nimensä nyt pois – ylisti kerran pääkaupunkiseutua ympäröiviä kuntia siitä, että niissä ei ole panostettu turhaan rakentamiseen ja vaikuttavien kaupunkikokonaisuuksien luomiseen. Eivätpähän ihmiset kiinny liikaa näihin nukkumalähiöihin.

Tämä ajatustapa perustui ns. matkustajakoti-ajatteluun ts. siihen, että näissä kunnissa asuvat ihmiset ovat täällä vain pikaisesti käymässä.

Aqua jacta est

Talvella on ollut kovia pakkasia. Ja yhtenä huvina onkin ollut veden heittäminen. Olen itsekin heitellyt. Vesileikeistä on tullut mainstreamia. Kuitenkin asia ei ole näin yksinkertainen. Sillä "Loldiers of Odin" -ryhmä on heitellyt vettä ihmisten päälle. (Ihminen se on Soldiers of Odinlainekin. Kenties ei kovin kunnioitettavalla tavalla.

Katupartiot tänne!

Sosiologisesti, oikeudellisesti, demokratiaa myötäillen - katupartiot pitäisi ehdottomasti ottaa käyttöön!  Ihmisillä on perusteltu huoli kanssaihmisistään, jo oman maan perusteella. Ja sitten Euroopastakin kuuluu kummia, ennennäkemätöntä seksuaalista ahdistelua ja rötöstelyä.  Meidän maan poliisilla on vielä homma hanskassa, ja näyttöä tuli juuri Uunna Vuonna Helsingissä.  Mutta mitkä ovat heidän resurssinsa, jos homma lähtee käsistä?

Eliitti "pankrotissa" eli selvitystilassa

Juttelin tässä pari päivää sitten erään Torniossa turvapaikanhakijoita haastatelleen virkamiehen kanssa. Hän kertoi, että tulijat kyselevät jatkuvasti kuunteluissa sitä että ”milloinka he saavat heille luvatut omakotitalot?”

Virkamies ei halunnut nimeään julkisuuteen.

Ymmärrettävästi.

Kertomus kuvastaa karulla tavalla sitä neuvottomuuden suota, johon monet päättäjämme ovat suistuneet. Liberaali eliittimme on paniikissa. Mitä tehdä kun todellisuus ei ollutkaan sellainen kuin haluttiin?

Kutupartiot

Ensiksikään otsikossa ei ole virhettä. Toiseksi keskustelu katupartioinnista on mennyt aikoja sitten nipottamiseksi ja tyhjän jankkaamiseksi. Esimerkkinä Perussuomalaisten Sampo Terhon sanoma että kaduilla saa kävellä. Ikäänkuin joku olisi ollut sitä kieltämässä. Sen sijaan tarkoitusperillä on väliä. Normaali kutupartiointi ei ole varsinaisesti koskaan haitannut ketään, tapahtui se sitten iltahämärissä tai päivänvalossa.

Pieni iltasatu katupartioista

Olipa kerran kaukaisessa tulevaisuudessa kaksi miestä, Marko ja Jokke. Marko ja Jokke olivat jo pitkään seuranneet huolestuneena tilannetta, jossa Suomeen saapui yhä enenevissä määrin ulkomaalaisia ulkomailta. He olivat vakuuttuneita siitä, että tästä ei seuraisi pelkästään hyvää. Rikostilastoissakin nämä ulkomaalaiset olivat yliedustettuina. Markon ja Joken mielestä kaikki maahanmuuttajat vain ahdistelivat kaikkia suomalaisia naisia kaikki päivät pitkät yhteiskunnan varoilla.

Sallimaton mielipide

Voiko poliittista asiaa kehittää asiana, jos ideologia sokeuttaa kaikkien kysymysten, kritiikin ja kommentoinnin vastaanottokyvyn. Lähiaikoina on paljon kuohuttanut poliisin lausumat, katupartiointi ja nyt pääministeri jota ei ymmärretä. Tähän samaan liitetään pakolaisvastaisuus, lääppiminen yms.

Koulukuljetukset ja katupartiot

Koulukuljetukset ja katupartiot

 

Yle uutisoi tänään Sipilän ensimmäisen ulostulon katupartioasiassa, josta meidän SSS- eli Sählää-Säntäile-Suhmuroi -kolmikko onkin ollut erityisen hiljaa viime aikoina.

 

Sipilän puhe oli Keskustalle tyypillistä mitäänsanomatonta höttöä, jossa varotaan ottamasta mitään kantaa mihinkään, jottei suututeta ulkoministeri Soinia ja tämän nuivaa siipeä. 

 

Eräs kohta uutisesta oli kuitenkin mielenkiintoinen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä