lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Kaverisosiaalikapitalismi

Petrin tarina

Kerron tässä blogissani tarinani siitä, kuinka menetin 2011-2014 koko omaisuuteni yrittäjänä Ambrosia Professionalsissa - todennäköisesti sen kertominen aiheuttaa minua kohtaan vain lisää halveksuntaa suurimmalta osalta suomalaisista?

En minä heille tarinaani kerro.

Miksi onnittelisin Sauli Niinistöä?

Kun presidentinvaalit 2018 olivat juuri päättyneet, oli studiossa seitsemän Sauli Niinistöä kilvan kehuvaa ja onnittelevaa ex-presidenttiehdokasta – sanokaa minulle yksikin hyvä syy onnitella Sauli Niinistöä?

Presidentinvaalit 2018 oli monella tapaa suomalaisen näennäisdemokratian irvokas näytös.

Kansanedustajat tekevät tuottavaa työtä yhden (1) prosentin ajastaan?

Sori jos hieman liioittelin otsikossa - nimittäin voihan se tuottavan työn osuus olla monella kansanedustajalla lähempänä yhtä (1) promilleakin eli noin tuhannesosaa ajankäytöstä? 

Kansanedustajan touhun Arkadianmäellä kaiketi pitäisi edistää JOKAISEN suomalaisen asiaa eikä vain oman valtapuolueen, eturyhmän tms. "väärän kollektiivin" kansalta varastamista, nollasummakakunjakoa ja suomalaista kaverisosiaalikapitalismia? 

Sipilä-fiasko oli pässinlihaa jo ennen herra pääministeriä!

Pian on kulunut kaksi vuotta siitä kun varoitin suomalaisia, että silloin vielä tuleva pääministerimme Juha Sipilä on ennen muuta systeemin mies eikä mikään dynaaminen muutoksen airut niin kuin monet hänen tuolloin kuvittelivat olevan. 

Otsikoin blogini 13.2.2015 ”Juha Sipilä – suomalaisen kasvuyrittäjyysmafian luottopakki?”

Kannattajakorttikeräys on alkanut!

”Minä olen se, jota ei ole päättänyt Vladimir Putin millään tasolla eikä valtapuolue vaan Suomen kansa.” 

Kaverisosiaalikapitalismia vasta-alkajille - suomalainen "bisnesenkeli"

Teen jatkossa aina välillä omaan kokemukseeni perustuvia välipalablogeja suomalaisen ”kaverisosiaalikapitalismin” sankarillisista uroteoista. 

Valhe, emävalhe… SLUSH!?

Tulen oman presidentinvaalikampanjani #petripresidenttiehdokas aikana tekemään kaikkeni, että isänmaamme edun nimissä tämäkin esilletuomani ongelma – josta Slush on yksi ilmenemismuoto – otetaan Suomen agendalle kriittiseen tarkasteluun ja laitetaan sitten kuntoon.

Leikkirahaa Elina Lepomäki!?

”Velkatragedia-näytelmän traagiset tapahtumat käynnistyvät, kun yrittäjää velkovien firmojen ja viranomaiskoneiston ihmiset yhdistävät voimansa, heistä tulee yhdessä oivallinen sakinhivutusryhmä. Viranomaiset vaihtelevat sujuvasti velallisesta tietoja keskenään, samoin tekevät muut velkojat. Yhteissuunnitelmien jälkeen yrittäjän teurastus voi sitten alkaa, jossa yrittäjän firman ja usein myös hänen yksityinen omaisuus lyödään lihoiksi, tämä kyltymätön ja ahnas sakki tarvitsee kaiken, myös ne viimeisetkin siemenperunat. Saalis jaetaan sitten sopuhintaan velkojien kesken.

Suuri (epä)reiluus-gallup – kaikki mukaan!

Ensin pieni alustus aiheeseen ja sitten pääset ”äänestämään”. 

MOT Pankkivangit ohjelma 13.6.2016 kertoi tarinan kahdesta suomalaisen pankin ylikävelemästä ex-yrittäjästä. Ohjelma oli hyvin seikkaperäinen ja sopivasti rautalangasta väännetty. Osa meistä järkyttyi näkemästään ja kuulemastaan – vihaakin nostatti moinen epäreiluus? Ylivoimainen enemmistö ohjelman katsojista todennäköisesti kuitenkin ajattelee, että ”kaikennäköistä”, eikä mieti asiaa sen enempää.

Ihana Elina & satakertainen kuppaus

Elina Lepomäki ja Juha Sipilä tehän olette kuin kaksi marjaa! 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä