lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Keskustanuoret

Ottakaamme nuorten hallitusneuvotteluista mallia 10.-11.1. Säätytalolla

Nuorisojärjestöt pitävät omat ”hallitusneuvottelut”:

Poliittisten järjestöjen simulaatio järjestetään loppuviikosta Säätytalolla.

Poliittiset nuorisojärjestöt kokoontuvat 10.-11. tammikuuta nuorten hallitusneuvotteluihin Säätytalolle.

Simulaation pohjalta pyritään muodostamaan toimintakykyinen enemmistöhallitus ja kevytversio sen ohjelmasta. Osa puolueista päätyy oppositioon valmistelemaan oman vaihtoehtonsa.

Keskustanuoret vasemmalta ohi

Suomenmaassa uutisoitiin torstaina 13.07.2017 Keskustanuorten ja Keskustaopiskelijoiden uudesta pamfletista, jossa järjestöt ottivat kantaa muun muassa kiintiöpakolaisten märään: "Nuor­kes­kus­ta­laiset vaativat Suomen pako­lais­kiin­tiön nostamista kymmeneen tuhanteen, kun nykyisin kiintiö on 750.

Perhe on nostettava takaisin hyvän elämän keskiöön

Perheiden ja parisuhteiden nostaminen jälleen hyvän elämän keskiöön vaatii poliittista tahtoa ja nykyisten valtion tukirakenteiden uudelleen tarkastelua. On aika sanoa ei työelämän joustamattomuudelle, joka on jo vuosia pompotellut perheitä ja parisuhteita. Perhe tai parisuhde ei voi olla työelämään nähden vain satunnainen projekti, josta tukee kyetä joustamaan ollakseen menestyvä. Vääristyneen markkinatalouden vaatimus perheen loputtomasta joustosta syö jaksamista, on perimmäinen syy tasa-arvo-ongelmiin ja on hyvälle lapsuudelle vahingoksi.

Keskustanuoret Pirkanmaalla ja minä

Tämä ei ole mainos vaan minun tarinani siitä miten ja miksi juuri poliittinen harrastus. Mennessäni ensimmäistä kertaa Pirkanmaan keskustanuorten liittotoimistolle. Oli uusien ilta jossa jokainen esittäytyi, tutustuimme toisiimme,puhuimme kuntavaaleista ja mietimme silloisen toiminnanjohtajan kanssa tämän päivän politiikka;mihin vaikuttaisin jos voisin.

En ole enää keskustalainen

Kaksi ja puoli vuotta on pitkä aika, siinä ajassa on ehtinyt tapahtua paljon. Ehdin siinä ajassa liittyä ja erota Suomen Keskustanuorista. Päätin erota keskustasta, koska en osannut perustella jäsenyyttäni. Jos joku kysyy sinulta miksi olet jokun järjestön jäsen, etkä saa vastattua kysymykseen järkevällä tavalla on aika erota siitä. Suomen Keskusta oli liittyessäni toiseksi suurin puolue, viime vuonna sain olla mukana juhlimassa nousua taas Suomen suurimmaksi puolueeksi. Nyt poistuessani riveistä keskusta on taas Suomen toiseksi suurin puolue.

Luottamus on talouspolitiikan kivijalka

Suomen sijoitus kilpailukykyä mittaavassa Maailman talousfoorumin vertailussa putosi viime syksynä tämän vuosituhannen heikoimmaksi. Samaan aikaan olen kuullut ympärilläni onnellisia huokauksia, kun hallitus linjasi, että kokonaisveroaste ei saa nousta.

Elokuvatuotanto toisi miljoonia Suomeen, jos vain uskaltaisimme panostaa siihen

Eilen 25.11. ensi kertaa Helsingissä esitetty Saksalais-suomalaisena yhteistuotantona toteutettu lastenelokuva Lumikuningatar jäi mieleen valovoimaisena esimerkkinä suomalaisen luovan talouden voimasta.

Varsinais-Suomen piirin puheenvuoro (Keskustanuorten liittokokous 2015)

Ohessa kirjoittamani ja pitämäni puhe Keskustanuorten liittokokouksessa 2015.

 

"Arvoisa puheenjohtaja,

rakas liittokokous väki, aateystäväni, edistyksen lipun kantajat.

Me olemme tänään kokoontuneet tänne Auran rantamille, missä Suomen synnyinmuistot, työn ja tiedon puistot ja virsi vapauden soi. Nyt me olemme Keskustanuoren pyhällä maalla, Salossa, missä tämä voimakas kansanliike sai 70 vuotta sitten alkunsa. 

Miten saadaan nuoret mukaan politiikkaan?

Olen pitkään pohtinut, mikä on poliittisten nuorisojärjestöjen tehtävä ja asema. Minkälaisia asioita nuorisojärjestöjen kannattaisi tuoda esille ja ennenkaikkea miten saamme nuoret innostumaan politiikasta ja järjestövaikuttamisesta.

 

Kuntavaalit 2017 - Keskustanuorten merkittävä koetinkivi

Huhtikuussa 2017 käydään Suomessa kuntavaalit, mahdollisesti myös maakuntavaalit. Nämä vaalit asettavat Keskustanuorille tulevan kaksivuotiskauden tärkeimmän koetinkiven. Kuntavaalien kautta ovat järjestöön tulleet monet Saarikot, Jäätteenmäet ja Rehnit: tulevaisuuden kansalliset, kansainväliset sekä järjestölliset vaikuttajat. Kuntavaalit ovat perinteisesti olleet myös merkittävä mahdollisuus tehdä jäsenhankintaa. Kuntavaaleissa on kyse siitä, miten nuorkeskustalainen näkemys kuuluu paikallisyhteisöjen kehittämisessä. Kuntavaaleissa on kyse myös järjestön tulevaisuudesta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä