lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Kestävä hyvinvointi

Fotosynteesi valjastetaan parantamaan ihmisten hyvinvointia

Keinotekoista fotosynteesiä yritettiin japanilaisten toimesta jo 1970-luvulla saada aikaiseksi, siinä onnistumatta. Kukaan muukaan ei ole siinä onnistunut. Luonnon omat kasvit, mikrolevät ja bakteerit taitavat fotosynteesin, joten keinotekoista fotosynteesiä ei tarvita.

"The technology, which is the first of its kind in the world, purifies the air through the photosynthesis of microscopic plants, removing greenhouse gases from the environment whilst generating breathable oxygen."

Ilmastopeikosta kestävään kehitykseen

Nuorison käsissä on tulevaisuus. Nuoret ja lapset asuvat maailmassa, jonka hyvinvointiin tai pahoinvointiin pitää vaikuttaa nyt.

Ensimmäinen edellytys hyvinvoinnille on tunne ensiksi siitä, että omaan hyvinvointiin kykenee vaikuttamaan ja toiseksi siitä, että ympäristössä ilmenevät uhat ovat hallittavissa. Uutisoinnissa, koulujen oppikirjoissa ja meitä jokapäiväisessä elämässä ympäröivä puhe on tehnyt ilmastonmuutoksesta pelottavan peikon. Kuinka tästä ilmastopeikosta päästään kestävään kehitykseen ja ilmaston parantamiseen?

Helsingin ryhdyttävä toimenpiteisiin poikien syrjäytymisen ehkäisemiseksi

 

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät valtuutetut. 

Käsittelemme tänään esitysehdotusta liittyen kestävän hyvinvoinnin mittaamiseen. Esitysehdotuksessa todetaan muun muassa näin: Kestävän kasvun turvaamiseen sisältyy yhtenä alateemana lasten ja nuorten hyvinvointi ja syrjäytymisen ehkäisy. 

Kestävän hyvinvoinnin kannalta erityisesti tämä lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisy on aihe, johon haluan tarttua nyt hieman erilaisesta näkökulmasta ja nostaa erityisesti esiin poikien syrjäytymisen näkökulman. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä