lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Kirkkolaki

Uskonnot ulos kouluista ja julkishallinnosta

Joulun alla käytiin taas perinteikäs keskustelu tunnustuksellisen kristillisyyden tuomisesta peruskouluihin. Asiassa ei ole jossiteltavaa: Tunnustuksellisella uskonnon opetuksella ja poliittisilla aatteilla ei ole paikkaa peruskoulujen lukujärjestyksissä, piste.

Kirkossa vihkiminenkö ilman kirkolliskokouksen hyväksymää kaavaa?

"Vuonna 2016 kirkolliskokoukselle tehtiin edustaja-aloite, jossa esitettiin, olisiko kirkon aiheellista luopua vihkioikeudesta. Piispainkokoukselle luovutettiin 6.9.2017 professori emerita Eila Helanderin selvitys aiheesta."
"Professori Helanderin selvityksen keskeisenä tuloksena on, että vihkimisoikeudesta ei pidä luopua."

Usko, rakkaus ja rakenteet - uusi kirkolliskokous valittu

Suomen evankelisluterilaisen kirkon ”eduskunta”, kirkolliskokous, on saanut uudet edustajansa 9.2.2016 suoritetussa vaalissa. Kokoukseen on valittu 64 maallikko- ja 32 pappisedustajaa. Kirkolliskokous on kirkon ylin päättävä elin. Se päättää kirkon lainsäädännöstä, hallinnosta ja taloudesta. Kirkolliskokous kokoontuu kahdesti vuodessa Turussa. Allekirjoittaneelle lankesi arpa Oulun hiippakunnan pappisedustajan tehtävään. Seuraavassa tulevaisuuden haasteisiin liittyviä mietteitä.

 

Kahtalaisuudesta

Papitko saavat pian vihkiä samaa sukupuolta olevia avioliittoon?

"Kirkon pitää ottaa kantaa tasa-arvoisen avioliittolain tuomiin muutoksiin, peräävät kirkon sisällä toimivan,  (ns. uudistumieliset. huomautus. blogistin) uudistusmielisen Tulkaa kaikki -liikkeen edustajat.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä