lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Korkeakoulutettujen työttömyys

Julkisen sektorin on alennettava työpaikkojensa koulutusvaatimuksia

Työelämään siirtymisen nopeuttaminen on ollut pinnalla pitkään. Asiantuntija- ja selvitysryhmät ovat monesti julkilausuneet, että Suomessa pitäisi siirtyä ulkomailla yleisesti käytettyyn malliin, jossa työelämään siirrytään jo kandidaattitutkinnon suorittamisen jälkeen.

Globalisoituva koulutus lottovoittona ja yritykset turvapaikanhakijoina

Helsingin Sanomien mielipidekirjoituksessa erikoislääkäri Ari Kemppainen kertoo laskeneensa, paljonko on tullut maksamaan yhteiskunnalle. Hän sai summaksi 380000 euroa. Erikoislääkäri on kouluttautunut 11-12 vuotta. Lukuvuoden hinta USA:n lukukausimaksuilla opiskelevalle olisi vuoden 2016 hinnoilla asumiskuluineen keskimäärin $35,370. Arvio on siis oikeansuuntainen, ehkä alakanttiinkin.

Työttömyysasteen pitäisi sanella koulutusmäärät

Liberan Heikki Pursiainen kirjoitti tänään "Lääkäriliitto – rikkaiden asialla köyhiä vastaan?" (Libera.fi 30.5.2016) kirvoittaen suuren määrän (pääosin negatiivisia) kommentteja.

Lääkäriliitto tekee vain työtään edunvalvojana, ja edunvalvojat saavat Suomessa perinteisesti valehdella vaikka mustan valkoiseksi. Tämä ei olisi ongelma, jos niin suuri osa lääkäreistä, ja muustakin kansasta, ei uskoisi mustaa valkoiseksi.

Kylmät soitot työnhaussa

Viisikymmentä vuotta täyttäneen läheiseni hieno ura IT-alalla oli katkennut yt-kierrokseen ja hän oli ollut työttömänä jo kolme vuotta. Katastrofin venyminen alkoi stressata jo minuakin. Huomauttelin aika ajoin, että nyt kannattaisi alkaa soittamaan suoraan yrityksiin ja kysellä mahdollisesti aukiolevia piilotyöpaikkoja. Rähinälläni ei ollut muuta vaikutusta, kuin että hän lakkasi vastaamasta puheluihini. Ymmärrettävästi.

Korkeakoulutettujen työttömien määrä ryöpsähtänyt

Ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneita työttömiä on ylivoimainen ennätysmäärä Suomen historiassa. Samoin ennätyksessään on heidän osuutensa työvoimasta. Suunta on pahempaan. Tässä on tarkastelua korkeakoulutettujen työttömyydestä. Missä töitä on?

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä