lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Koulumenestys

Pojatko likkoja tyhmempiä?

Poikien huonompi koulumenestys on viime aikoina huolestuttanut. Kuka mitäkin syitä on löytänyt.

Jotkut politiikot ovat ottaneet aiheen vaaliteemakseen.

Ja onhan se huolestuttavaa ja väärin, että joitakin lapsia lytistetään häviäjiksi heti elämänsä alussa.

Olkoon sitten mitä sukupuolta tahansa.

Todellinen tasarvo ei mitata millään keskiarvoilla. Jokaisella on oikeus täysiarvoiseen yhteikuntakelpoisuuteen ja yhteisön tukeen.

Tuki opinnoille on tuki tulevaisuudelle

Erilaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että maahanmuuttajataustaiset opiskelijat eivät Suomessa ole menestyneet yhtä hyvin kuin samanikäiset kantaväestön edustajat. Tutkimuksissa on myös todettu vanhempien koulutustaustan ja kotouttamisprosessin vaikuttavan lasten akateemiseen menestykseen. Tendenssi on tosin enenevässä määrin tuttu myös kantaväestön kohdalla. Tuoreimmat ja OAJ:n puheenjohtajan mukaan maamme historian heikoimmat Pisa-tulokset kertovat vanhempien sosiaalisen aseman heijastuvan hälyttävissä määrin myös valtaväestön lasten koulumenestykseen

Onnea luokalle jäähneillekki

Onnea luokallle jäähneillekki, parhaasti olet tehny ja se riittää, son loma ja uusin voimin uus alku ja tässä jotaki teilekki katkerille, joitten lasten tai vunukoitten onnellisilla kuvilla ei feispuukit täyty tai joitten lapsi ei saanu 10:jä eikä stipendejä!

Älkää heittäytykö lapsenne etheen esteeksi, joka lapsesta pittää joka vahemman kyetä olheen ylpeä. Kyllä tet ossaatta, ko luovutta omista vaatimiksistanne tai jostaki ja antakaa arvo toistenki läpeille.

Mistä "immoslaisuus" kumpuaa - HS jäi valheesta kiinni taas

Helsingin Sanomat erään kolumnistinsa välityksellä halusi parantaa "suomalaista luokattoman huonoa maahanmuutto'keskustelua' http://www.hs.fi/kotimaa/a1440727054759?jako=4283e4d359498a811b1de1d7c84... kertomalla, että Oxfordissa eräässä koulussa uuden mullistavan pedagogiikan omaksumisen myötä maahanmuuttajien koulutulokset paranivat kantaväestöäkin paremmiksi. Helsingin Sanomien kolumnisti huipensi analyysinsä toteamalla, että "meillä ei olla oltu juuri mistään yksimielisiä.

Homo- ja lesboparien lapset menestyvät heikommin koulussa

Viime syksyllä kun Tahdon-kampanja ja enemmistö suomalaisista toimittajista ajoi voimakkaasti homoliittojen laillistamista, yksi keskeisistä väittämistä homoliittojen laillistamisen puolesta oli se, että tiede ei ole havainnut eroja homo- ja lesboperheissä kasvaneiden pärjäämisessä verrattuna heteroperheiden lapsiin. Kuitenkin kun tarkastelee tarkemmin, mitä tutkimukset todella osoittavat huomaa, ettei näin välttämättä ole esimerkiksi koulumenestyksen kohdalla.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä