lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Kriittinen keskustelu

Mitä Seta voisi oppia Skepsikseltä?

Olen saanut huuhaa palkinnon Skepsikseltä (kirjoista Usko, tiede ja Raamattu ja Usko, tiede ja evoluutio) ja kunniarotta-antipalkinnon Setalta. Tältä pohjalta on mielenkiintoista vertailla näitä kahta yhdistystä.

Skepsis ja avoin keskustelu

Kun se lehdessä lukee

Mihin ihminen perustaa kantansa tai mielipiteensä? Aika usein lehdistä lukemaansa,uutisista näkemäänsä tai kuulemaansa. Siksi mediakritiikki olisi hyvä lähtökohta ja kovasti toivottavaa. En silti ole sitä mieltä, että asioita jatkuvasti vääristeltäisiin tahallaan ja tarkoitushakuisesti. On kuitenkin niin paljon helpompaa ja myös myyvämpää yksinkertaistaa asioita. Itse asiassa se on omanlaistaan  populismia. 

Unissasaarnaajia 1918 - entä nyt?

  • Jokaisen on rukoiltava ja siunattava kiväärinsä ensin, ettei tee murhia, s.o. ammu viattomia. Kun sen on hartaalla mielellä tehnyt, on vastuukin siirtynyt yksityiseltä esivallalle. Valkoiset voittavat taistelun.

Näin Keskisuomalaisessa 1918 Elsa Heporauta, valkoisten - vai pitäisikö sanoa mustien - lipunkantaja, nuorisoseuraliikkeen voimahahmo ja lehden rintamakirjeenvaihtaja. Hän kertoo Puumalan reserviläisiltä kuulemansa tiedot unissasaarnaajasta. Sodan oikeutus esitetään lehtijutussa ja saarnaajan suulla kiistatta.

Sukupuolineutraalia avioliittolakia vastustavat homot

Suomen media ei puhu asiasta mitään, mutta seksuaalivähemmistöstä löytyy yllättävän paljon vastustusta sukupuolineutraalia avioliittolakia kohtaan:

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä