lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Luokittelu

Ikääntymisestä on tehty tietoinen vähättelyjärjestelmä!

Puheenvuoron -blogeja lukiessa on helppo tunnistaa kirjoittajat, joiden ns. hyväätahtova puhe, onkin  vakavinta ikäänliittyvää rasismia.

Ikääntymispuhe ei ole vain selitystä sille, että ihmiset vanhenevat, vaan ennen kaikkea sille. miten ihmisten itsemäärämisoikeudet virtuaalisesti viedään, ennen kuin on edes selvitetty, onko ihminen 'ikääntynyt' ja siten kykenemätön huolehtimaan itsestään.

Tulevien eduskuntavaalien menestyjät ovat, jotka puuttuvat ihmisten ikäluokitteluun.

 

 

 

Leipäjonosta köyhäinrekisteriin

Syrjäytynyt rahaton ja mielenterveysongelmainen pitkäaikaistyötön jännittää koko yön aamun leipäjonoon menemistä. Mutta rohkaistuu sitten viimeisillä voimillaan pukemaan viikko sitten pestyt vaatteet päälleen, koska on syönyt viimeksi toissapäivänä, pelkkää pastaa. Lääkkeet veivät viimeiset rippeet toimeentulotuesta, koska Kela käytti tarveharkintaa ja korvasi vain osan.

Jonossa kukaan ei nosta katsettaan, kaikki odottavat pääsevänsä jonon kärkeen ja pääsevänsä livahtamaan ruokakassin kanssa takaisin varjoihin ja kohti kotia - keräämään energiaa seuraaviin haasteisiin.

Avioliitossa, eronnut, leski - sosioekonomisen tarkkailun merkityksiä!

Suomalaisessa lomaketodellisuudessa joutuu aina arvioimaan oman sosioekonomisen paikkansa.

Ruksien piirtely tuottaa ahdistusta. Miten minua arvotetaan, jos ruksaan itseni eronneeksi? Onko avioliitto se ainoa oikea, jolla tulen hyväksytyksi.

Tuota seikkaa jouduin miettimään, kun ensimmäisen kerran oli merkittävä itsensä eronneeksi.

Nolotti ja hävetti. Ikäänkuin se nyt ketään virkailijaa kiinnostaisi. En ole maailmassa ainoa eronnut, enkä viimeinenkään, mutta jokuhan näistä tiedoista on kiinnostunut ja tarvitsee.

Sosiaalityön ja elämänhallinnan "uusi ihminen"

Lainasin kirjastosta Klaus Härön ohjaaman elokuvan "Uusi ihminen". Se kertoo nuorten naisten työkodista, jonne päähenkilö (17-vuotias nuori nainen) huostaanotetaan. Tapahtumat sijoittuvat 1950-luvun alun Ruotsiin.


Alla on kuvakaappaus DVD:n takakannesta:

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä