lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Mäntsälä

Aito avioliitto ja kuviteltu vihollinen – Teesit Mäntsälän kirkon ovessa

Aito avioliitto -yhdistyksen puheenjohtaja ja paikallispoliitikko Susanna Koivula (kd) on jälleen levittänyt tietoa, joka on kertaalleen osoitettu paikkansapitämättömäksi. Koivulan johtamansa yhdistyksen sivuilla 21.9. julkaistussa kirjoituksessa syytetään ”sateenkaariaktivisteja” Koivulaan kohdistuvasta ”ajojahdista”, jonka tarkoituksena olisi saada Koivula jopa irtisanotuksi virastaan kirkon nuorisotyöntekijänä.

Mäntsälän kapinakellokas – Rohkeudella ja raukkamaisuudella vissi ero!

Mäntsäläläinen Kristillisdemokraattien paikallispoliitikko ja HLBTI -vastaisen kapinaliikkeen puheenjohtaja Susanna Koivulalta vaikuttaa mopo karanneen käsistä ihan täysin. Kapinakellokas Koivula irrottelee oikein maan perusteellisesti viimeisimmässä blogikirjoituksessaan, missä hän ruotii lukemiaan Facebook -huhuja. Koivulasta ovat ”sateenkaariaktivistit” kuulemma tehneet kantelun tuomiokapitulille.

Olipa kerran ammatti

1990-luvun alussa, siis neljännesvuosisata sitten, kuuluin opiskelijoiden viimeiseen vuosikertaan, josta koulutettiin kodinhoitajia. Niitä vanhanaikaisia kodinhoitajia, jotka osasivat pestä pyykit ja mankeloida, valmistaa silakkapihvejä ja vispipuuroa, pestä ikkunat ja puhdistaa uunin luukun laseja myöten. Sen lisäksi kodinhoitaja pystyi hoitamaan säärihaavan, pistämään insuliinin, jakamaan lääkkeet, hoivaamaan koliikkivauvaa, leikittämään isompia, kuuntelemaan, täyttämään lomakkeita, leipomaan pullaa, käymään kaupassa.

Läskikapina

Kapinan syntymiseen on monenlaisia syitä, mutta yhteisenä nimittäjänä niissä noustaan valitsevaa järjestelmää, hallintoa vastaan taistelemaan, koska voimassa olevaan tilanteeseen ollaan tyytymättömiä. Itsenäisessä Suomessa tunnetaan ainakin kolme kapinaa. Kapinakuntia ovat Mäntsälä, Nivala ja Kuolajärvi.(nyk.Salla) Kaksi ensinmainittua lienevät tuttuja, mutta läskikapina varmaan monelle on outo. Raamatussa puhutaan Kooran kapinasta.

 

ks. alla tietoja viisi vuorokautta kestäneestä läskikapinasta .

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä