lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Maahanmuutto Maahanmuuttokriittisyys; Suomen tulevaisuus; kasvu; uudistuminen

Maahanmuuttokriittiset VS MVlehti

Miltä sinusta tuntuisi, jos sinun kuvaasi käytettäisiin raiskaajan tilalla? Miltä sinusta tuntuisi, jos sinua syyttä leimattaisiin terroristiksi, rikolliseksi tai lasten hyväksikäyttäjäksi? Miltä sinusta työssäkäyvältä tuntuisi, jos sinua sanottaisiin sossupummiksi ja laiskaksi ihmiseksi? Miltä sinusta tuntuisi, että sinua kuvailtaisiin apinaksi tai joksikin muuksi eläimeksi ulkonäkösi perusteella? Miltä sinusta tuntuisi, jos lapsistasi ja vaimostasi leviteltäisiin valheita ja rakkaittesi kuvia käytettäisiin ilman lupaa internettiin?

Suomalaiset Suomen ongelma

Viimeksi reilu vuosi sitten ja sitä ennen seurasin elämää USA:n eteläisimmässä osavaltiossa. Siellä paikalliset ongelmat jäivät helposti hyvän sään ja lämmön varjoon. Suomalaisuus siellä asuvien Suomalaisten piirissä suorastaan huokuu ja itsekin koin siellä olleessa Suomalaisuuden tärkeämmäksi kuin koskaan aikaisemmin. Sieltä katsottuna silloinen Suomen tilanne ja ongelmat tuntuivat toivottomilta. Suomeen juurtuneet ihmiset näyttivät lähinnä sosialismikoneiston aivopesemiltä ja hyväksikäyttämiltä orjilta, joilla ei olisi tietoa paremmasta.

Perjantai on toivoa täynnä

Perjantai on toivoa täynnä

John Steinbeck’in romaanin nimi ”Torstai on toivoa täynnä” (Sweet Thursday) sopisi tämän päivän tunnelmaan.

Kirja itsessään on letkeä tarina, jossa Monterey’n pummit ja laitapuolen henkilöt pyrkivät palauttamaan päähenkilö ”tohtorin” elämään ilon ja hymyn. Elämän ei tarvitse olla loputonta kärsimystä tai hymytöntä puurtamista vaan siinä voi olla muutakin – ”Vanhojen tenniskenkien” lisäksi elämässä voi olla jotain vihreämpää .  

20 miljoonaa lastua laineilla vuonna 2050

Tämän kirjoituksen inspiraatio syntyi lapsen yksinkertaisesta kysymyksestä: "Isä" Kuinka monta ihmistä Suomeen mahtuisi asumaan?" Asun itse Helsingin Punavuoressa, jossa on Suomen suurin asukastiheys. Asukkaita on 19.855 neliökilometrillä. Asuin lapsuuteni Nokialla, jossa on nykyisin 33.000 asukasta ja asukastiheys 115 asukasta neliökilometrillä. Siinä voisi olla sopiva haitari. Nokialla on paljon metsää ja maanviljelystä. Kaupungin sisälläkin tuntuu välillä, että on pikemminkin korvessa kuin kaupungissa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä