*

lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Maaseudun elämä

Mamun maallemuutto

Oikeastaan saimme ihan virkeän keskustelun pääkaupunkiseudun tuoreesta, vihreänmustasta huumorista. Niin kuin monissa muissa yhteyksissä, niin tässäkin pätee upea suomalaissanonta "Se, mitä Pekka kertoo Paavosta, kertoo sittenkin enemmän Pekasta kuin Paavosta".

Maaseudulla asuva vähemmistö

Täällä maalla on mukava asua ja tehdä jopa etätöitä. Maaseudullakin moni maksaa veronsa. Maanviljeilijöitä tarvitaan jatkossakin. Suomi ei pidä olla täysin riippuvainen ulkomaalaisesta ruokatuotannosta.

Tusinoittain vai yksittäin ?

Työ on taas kerran murroksessa. Teollistumisen tusinoittaminen on ajautumassa viimeiseen pyristykseensä ja on ulostamassa ihmisen prosesseistaan koneiden ottaessa tusinatuotannon omiin hoiviinsa. Kaupungistuminen on muuttumassa kangistumiseksi, jossa ihmisenoloiset zombit kulkevat kerrostalojen varjossa harmaiden päivien läpi etsien aurinkoa elämäänsä.

 

Mitä tilalle ?

 

Perustulo, maaseutu ja yrittäminen!

 

Uudenmaan maaseudun strategia - kylien kaupungit?

Perjantaina 27.3. pidettiin Loviisassa tilaisuus, joka puhalsi toivoa Loviisan maaseudun tulevaisuuteen. Thomas Rosenberg oli yhteistyössä ruotsin- ja suomenkielisten kotiseutuyhdistysten kanssa pannut pystyyn koko päivän ohjelman Loviisan kylien ympärille.

Aamupäivän esitelmiä en ehtinyt kuulemaan, mutta ne käsittelivät teemaa ”Ydinvoimakaupungista puutaloidylliksi” sekä Loviisan Wanhoja Taloja (laululla höystettynä!).

Ne pienet koulut

Hyrsylän mutka on tunnettu paikka entisessä Nummi-Pusulassa ja nykyisessä Lohjalla Aira Samulinin asuinpaikkana. Siellä käyvät ihmiset nauttimassa ikinuoren Samulinin ohjelmista. Ehkä Aira Samulinin elämänmyönteisestä asenteesta johtuen Hyrsylän mutkan nimi tuo iloisia tuulahduksia.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä