lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Maksuhäiriömerkintä

Eduskunta rajoittaa pikavippejä – oli aikakin

Eduskunnan talousvaliokunta, jossa minä olen jäsenenä, hyväksyi tänään yksimielisen mietinnön, jolla tiukennetaan pikavippien sääntelyä. Seuraavaksi mietintö menee eduskunnan täysistunnon käsiteltäväksi.

Valiokunnassa vallitsi yli puoluerajojen harvinaisen laaja yhteisymmärrys siitä, että pikavippien – tai muodollisemmin korkeakorkoisten vakuudettomien kuluttajaluottojen – ongelmiin täytyy puuttua ja vippejä tarjoavat firmat laittaa kuriin. Teimme hallituksen lakiesitykseen useita tiukennuksia.

 

Alaikäisten maksuhäiriöt ovat yhteiskunnan vika!

Lastemme, siis alle 18-vuotiaiden, maksuhäiriömerkinnät ovat meidän syytämme. Olemme hyväksyneet yhteiskuntaan säännöt jotka mahdollistavat jopa vauvan henkilötunnuksen käyttämisen velanottoon. Onke se oikein? Onko se hyvä? Miksi lapsi tarvitsee velkaa?

Tämä asia tuli mieleeni kun luin vapaavuorosta Tuija Kortelaisen kirjoituksen: Luottohäiriö

Mitä pitäisi tehdä?

Hyvät ihmiset: tarkistakaa luottotietonne!

Omat luottotiedot voi tarkistaa kohtalaisen helposti.
Ohjeet omien luottotietojen tarkistamiseen löytyvät täältä.

Kulutus -ja luottoyhtieskuntamme luottotiedottomat ahdingossa

Iltalehti uutisoi heinäkuussa siitä, kuinka maksuhäiriöisten määrä on lähtenyt Suomessa entistä suurempaan nousuun. Kesäkuun 2016 lopussa maksuhäiriöisiä oli jopa 372 800 eli 8,4% aikuisväestöstä.

Kotivakuutus oltava jokaisen saatavilla

Koti kuuluu kaikille, mutta valitettavasti vakuutusyhtiöiden käytännöt voivat ajaa ihmisiä asunnottomuuteen.

Vuokra-asunnon saamisen edellytyksenä on yleensä kotivakuutuksen ottaminen. Usein vakuutusyhtiöt eivät kuitenkaan myönnä vakuutuksia henkilöille, joilla on maksuhäiriömerkintä. Suomessa on yli 370 000 maksuhäiriömerkintäistä, joiden asunnon saanti ja koko elämä voi vaikeutua kotivakuutuksen saamisen vuoksi.

Porkkanaa maksuhäiriöisille

Maksuhäiriöisten määrä nousi kesällä Suomessa taas uuteen ennätyslukemaan. Edellinen ennätys oli sekin tältä vuodelta. Nyt häiriömerkinnän omaavia kansalaisia on enemmän kuin 1990-luvun lamaisina vuosina: lähes joka kahdennellatoista on merkintä.

Kaupasta ei saa yli 4,7%:n kaljaa, pikavipissä saa olla satoja prosentteja?

Nuoria varoitetaan alkoholin, tupakan ja huumeitten käytöstä ja väärinkäytöstä rangaistaan. Nautintoaineita on rajoitetusti saatavilla tai niitä ei saa laillisesti edes pitää hallussa. Nuoria varoitetaan sukupuolitaudeista ja tieliikenteen vaaroista. On kypäräpakko moottoripyöräilijöille ja turvavyöpakko autoilijoille.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä