lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Matalapalkka-ala

Sussu-Täti palkkakiimassa - entä se palvelu?

Talouden hyvät näkymät sekä sosiaalipuolen epäilemättä sekasortoinen tilanne ovat aukaisseet viimeinkin Sussu-Tädin pään. Asiakkaita on liikaa suhteessa työvoimaan, ja työ on paikoittain heikosti organisoitua. Myös palkka on pieni. Sari Sairaanhoitaja vetosi jo vuosia sitten tunteisiin Kokoomuksen vaalirattaissa, ja on aloitellut jo uuden merkittävän palkannoston suunnittelun, jossa tavoitteeksi on asetettu 3000 euron peruspalkka sekä hoitajamitoitukset.

Yhteiskuntamme omatunto - kiusallinen arvovalinta!

Suomalaisten kriisitietoisuutta on pohjustettu vuosia. Viimeksi Jan Vapaavuoren toimesta. Maamme on kestänyt v. 2008 jälkeen seuraavat 8  -vuotta epävarmuutta, pelkoja ja hallitusten epäonnistumisia. 

Suomi on vajoamassa suohon. Onneksi meillä on soita, jonne vajota. 

Suomalaiset, kansana, on vahva ja humaani. Toinen toisemme auttaminen on ensisijainen toimintamallimme.

Euroopan Unioniin kuuluminen on vieraannuttanut, alkanut pelottaa, tulla hallitsemattomammaksi.

Pakolaisten palkka-ale toteutettavissa paikallisella sopimisella

Petteri Orpo on ehdottanut, että turvapaikanhakijat työllistettäisiin alempien palkkojen avulla. Tämän voisi toteuttaa käytännössä niin, että siirrytään laajemmin paikalliseen sopimiseen.

Kun siirrytään paikalliseen sopimiseen, niin sellaiset yritykset, jotka palkkaavat paljon maahanmuuttajia ja turvapaikanhakijoita, voisivat sopia paikallisesti, eli yrityskohtaisesti alemmista palkoista. Tällaisia maahanmuuttajia palkkkaavia yrityksiä ovat Euroopassa usein vuokratyövoimayritykset.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä