lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Mielenosiutukset

Mielenilmaus Nicaraguan rauhan puolesta 10.6.2018

Kepa ry - Kehitysyhteistyön kattojärjestö, Suomessa asuvat nicaragualaiset ja Nicaraguan ystävät kokoontuvat sunnuntaina 10.6.2010 klo 11.00 mielenilmaukseen Esplanadin puistoon Runebergin patsaan luokse osoittamaan mieltä rauhan puolesta Nicaraguaan ja ihmisoikeusrikoksia vastaan.

Samana päivänä myös muissa Euroopan kaupungeissa osoitetaan mieltä Nicaraguan rauhan puolesta, vapauden ja demokratian puolesta.

Ihmisoikeudet kuuluvat kaikille

Luin eilen Vihreän Langan uutisista Amnesty Internationalin vuosiraportin tuloksista. Moni suomalainen, joka on seurannut läheltä Suomen muuttunutta turvapaikkapolitiikkaa osasi odottaa Amnesty Internationalin vuosiraportin tuloksia. Suomi ei ole enää lintukoto ihmisoikeuskysymyksissä. ”Ihmisoikeudet kuuluvat kaikille –toteamus ei toteudu Suomessa.

Viikonlopun mielenosoitukset pientä natsiryhmää vastaan.

Viikonloppuna nähtiin maassamme poikkeuksellisen merkittävä mielenosoitusten sarja. Mielenosoituksiin osallistui yhteensä tuhansia henkiä.

Yleensä mielenosoituksia järjestetään istuvaa hallitusta vastaan, tai ainakin jonkin asian puolesta jota hallituksen toivotaan ajavan. Mielenosoituksella pyritään kiinnittämään hallituksen huomio asioihin joihin halutaan kiinnittää huomiota. Yleensä mielenosoituksia järjestää oppositio, tai oppositiota lähellä olevat tahot.

¡No pasarán!

Jokainen, joka oli eilen Peli poikki - Rikotaan hiljaisuus -mielenosoituksessa tietää mistä otsikon sanat ovat peräisin. "¡No pasarán! - Tästä ette kulje! Melkein noilla sanoilla alkoi toimittaja Mikael Brunilan puhe. Brunila on yksi  Äärioikeisto Suomessa -kirjan (2012) kirjoittajista.

Rikotaan yhdessä hiljaisuutta

Suomessa on tällä hetkellä yksi johtaja ylitse muiden ja hän on presidentti Sauli Niinistö. Myös sisäministeri Paula Risikko yrittää kovasti.

Tänään uutisissä sanotiin, että ministeri Paula Risikko haluaa poliisin puuttuvan entistä tiukemmin vihapuheisiin. Ministeri on oikeassa, koska vihapuheista vihatekoihin on lyhyt matka.

Tasavalla presidentti Sauli Niinistö sanoi YK:n yleiskokouksessa New Yorkissa, että ahdasmielinen nationalismi, rasismi ja väkivaltainen ääriliikehdintä ovat nousussa ja, että nämä tuhoisat ideologiat on pysäytettävä.

Pegida, dresdeniläinen "spesialiteetti"

Islam- ja muukalaisvihamielinen Dresdenissä syntynyt Pegida-liike on jäämässä dresdeniläiseksi "spesialiteetiksi". Liike sai maanantaina kaduille Dresdenissä 18.000 henkeä, mutta muualla Saksassa vain muutamia satoja.

Muissa Saksan kaupungeissa, kuten Münsterissä, Kölnissä, Stutgartissa, Hampurissa ja Münchenissä Islam- ja muukalaisvihamielisyyttä sekä Pegidaa vastustavat vastamielenosoittajat keräsivät kaduilla joukkoihinsa yli 20.000 henkeä Dresdenin ulkopuolella. Lisäksi useissa kaupungeissa Pegidan vastustamiseksi sammutettiin valaistus julkisista rakennuksista.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä