lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Muukalaisvihamielisyys

Minun identiteettini ei ole sinun kriisisi

Ranska voitti futiksen maailmanmestaruuden. Kaikkia joukkueen jäseniä – heidän kirjavista etnisistä taustoistaan ja juuristaan huolimatta – juhlitaan maassa ranskalaisina. Kun etelä-afrikkalainen koomikko kutsuu tiimiä Jenkeissä afrikkalaiseksi, saa tämä Ranskan suurlähettilään nousemaan puolustamaan joukkuetta.

Afrikkalainen mies kiipeää monta kerrosta talon ulkoseinää pitkin ja laittaa oman henkensä alttiiksi pelastaakseen pikkulapsen. Ranska palkitsee hänet maan kansalaisuudella.

Mytologisoitu hyvä ulkomaalainen

Seuratessani poliittista dialogia ja kannanottoja, sekä kulkiessa tielläni paikallisivaikuttajana, aktivistina ja tavallisena kaduntallaajana, olen usein kohdannut kansallismielisiltä tahoilta samankaltaisia kantoja siitä, miten he eivät vastusta ulkomaalaisia kokonaisuudessaan. Tiivistelmiä, joissa painotetaan, ettei heillä ole ongelmana ulkomaalaisuus tai uussuomalaisuus itsessään, vaan heidän ongelmansa on vain työttömät, kulttuuriin sopeutumattomat ulkomaalaiset.

Terrorismin juuret

Oheinen teksti on osakäännös saksalaisessa Die Welt -lehdessä 11.2.2016 julkaistusta artikkelista:
Das sind die deutschen Treibhäuser des Terrors (Nämä ovat saksalaisen terrorismin kasvualustaa)
Artikkelin kirjoittaja: Joachim Wagner 
 

Miksei ulkoministeri haluaisi pakolaisvirran tyrehtyvän?

Olen ihmetellyt ulkoministeri Timo Soinin (ps) toimettomuutta Suomen asemaan vaikuttavissa kansainvälisissä kysymyksissä, etenkin Lähi-idän kriisin ja pakolaisongelman ratkaisemisessa.

Oletin, että hänellä olisi ollut ainakin halua ja näkemystä näiden asioiden hoitoon, koska hän valitsi mieluummin ulkoministerin kuin valtiovarainministerin salkun. Ilmeisesti erehdyin.

Suomea ja Eurooppaa ravistelee massiivinen pakolaiskriisi, muukalaisvastaiset mellakat ja väkivaltaisuudet lisääntyvät ja tilanne Lähi-idässä on ajautumassa suursodan partaalle.

Rasismia voi vastustaa myös olemalla hiljaa

Sananparsi "vaikeneminen on myöntymisen merkki" kilvoittelee väsyneimmän suomalaisen kansanviisauden tittelistä yhdessä sellaisten latteuksien, kuten "työ tekijäänsä kiittää", "hyvä antaa vähästään, paha ei paljostaankaan" tai "asiakas on aina oikeassa" kesken. Eri kansanryhmien läsnäoloon voi suhtautua karkeasti jaoteltuna kolmella eri tavalla:

Pyörätuoli ja muukalaisviha

Tänään ensimmäinen uutinen, jonka näin, kertoi pyörätuolilla liikkuneen miehen tulleen hakatuksi neljän ulkomaalaistaustaisen toimesta.

Äänestäkää, ettei teidän puolestanne äänestetä

Ennakkoäänestys loppui eilen. Kävin itse antamassa ääneni ennakkoon, että saa viikonloppuna keskittyä muihin asioihin. Nyt niillä, jotka eivät vielä ole näin tehneet on ensi viikonloppuna tilaisuutensa.

Äänestysaktiivisuus on laskenut 80-luvun jälkeen, joskin pientä piristymistä havaittiin viime eduskuntavaaleissa. Aktiivisuuden lasku kertoo kansalaisten pettymyksestä politiikkaan ja omiin vaikutusmahdollisuuksiin. Nuoret varsinkin jättävät usein äänestämättä.

Balladi Maria Tolppasesta

 

Reino Helismaa vuonna 1949:

”Joku neekerkin - all right -

Kuoli vahingossa kait.

Mut ihmisistä kuoli ainoastaan Brown ja Smythe.”

Maria Tolppanen perussuomalaisten vaalisivuilla:

Muukalaisviha - Suomen brändi

Ei siitä niin pitkä aika ole, kun Suomea brändättiin maailman kilpailukykyisimpänä valtiona. Paperikoneet jylläsivät, Nokia oli maailman myydyin matkapuhelin, hyvinvointimalliamme ylistettiin ja vienti piti meidät vakaalla kasvun tiellä.

Pegida, dresdeniläinen "spesialiteetti"

Islam- ja muukalaisvihamielinen Dresdenissä syntynyt Pegida-liike on jäämässä dresdeniläiseksi "spesialiteetiksi". Liike sai maanantaina kaduille Dresdenissä 18.000 henkeä, mutta muualla Saksassa vain muutamia satoja.

Muissa Saksan kaupungeissa, kuten Münsterissä, Kölnissä, Stutgartissa, Hampurissa ja Münchenissä Islam- ja muukalaisvihamielisyyttä sekä Pegidaa vastustavat vastamielenosoittajat keräsivät kaduilla joukkoihinsa yli 20.000 henkeä Dresdenin ulkopuolella. Lisäksi useissa kaupungeissa Pegidan vastustamiseksi sammutettiin valaistus julkisista rakennuksista.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä