lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Nenäpäivä

Moraalinen nenänvalkaisupäivä taas

Nenäpäivä taas. En pidä nenäpäivästä. Hauskanpitoa ja hulluttelua "hyvän asian" edestä. Hädässä olevia maailman lapsia tällä siis näin autetaan. We are the World. Hulluttelu ja hauskanpito on kyllä ihan paikallaan ajatellessa vaikka Jemenin lasten todellisuudetta. Onneksi on näitä päiviä. Nenäpäivä on meidän hyvin toimeen tulevien länsimaalaisten moraalinen nenänvalkaisupäivä.

Sydän, sielu ja sisu

Viime perjantaina 7.11.2014 oli minulle päivä, joka vahvisti uskoani tähän hienoon kansaan. Katsoin iltakahdeksasta puoleen yöhön saakka TV2:n Nenäpäivätapahtumaa, enkä sen jälkeen saanut paljon aikaa. Päivä oli minulle tärkeä, koska pääsin ensimmäistä kertaa itse mukaan tähän jo kahdeksatta kertaa järjestettyyn hienoon traditioon. Minä, tai oikeammin minun alter egoni ”Don Husu” sai olla mukana Yle Puheen tiimissä joka pelasi lätkämatsin 5.11. Hämeenlinnassa. (Kuva Don hususta tässä)

Hyvää nenäpäivää

Mietin tuota nenäpäivää. Hyvä asiahan siinä on, kun pyydetään ihmisiltä vapaaehtoista apua toisille ihmisille, sellaisille jotka sitä apua oikeasti tarvitsevat. Tarkastelunäkökulmia on varmasti monia, mutta mieleeni tulee nyt ainakin kaksi. Tarkastelen niitä nyt erikseen, kun ne ovat ihan eri asioita, vaikka liittyvät nenäpäivään.


1.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä