lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta New York

New York 11.9. - mikä on muuttunut?

Päivälleen seitsemäntoista vuotta sitten maailmaa järkytti uutinen World Trade Centerin kaksoistorneja päin tahallaan ohjatuista lentokoneista. Muistan missä olin kun se tapahtui: kotona, televisio oli auki enkä tiennyt katsovani uutislähetystä vaan luulin töllöttäväni harvinaisen kökköä katastrofielokuaa. Kyllä on halvalla tehdyn näköistä.

Mutta se olikin totta. No, totuushan harvoin näytää hyvltä. Se näytti juuri niin tyhmältä, turhalta ja mahdottomalta kuin mitä se olikin. Mitä ne luulevat tällä voittavansa?

Vihaan New Yorkia

Vain harva asia suututtaa enemmän kuin jalkojen välissä juoksevat torakat. Yksi ylitse kävelevä kiukunaihe on jalkojen välissä juoksevat rotat.

Nämä sekä monet muut maahan polkevat haasteet pilasivat suuressa arvossa pitämääni elinaikaa New Yorkissa, jonne muutin vuonna 2014 opiskelemaan elokuvatuotantoa. Vihaan New Yorkia, ja minulla on siihen monia syitä:

Maailmaan mahtuu vain yksi Guggenheim

Sain tänään tilaisuuden puhua Guggenheimin vastaisessa mielenosoituksessa senaatintorilla (MTV3, 30.11.2016). Kiitän järjestäjiä tästä mahdollisuudesta, sekä MTV:tä livehaastattelusta (löytyy yo. linkin takaa kohdasta 10:45 eteenpäin). Itse puheen sisältö muistiinpanoista ja muistista alla:

New York ei ratkaise mutta vahvistaa Donald Trumpin asemaa

Supertiistaihin verrattava taistelu käydään tänään kun demokraattien ja republikaanien esivaalit järjestetään New Yorkissa. Verrattuna moneen muuhun osavaltioon, on New Yorkin rooli merkittävä puoluekokousdelegaateilla mitattuna. Demokraateilla jaossa on 291 puoluekokousdelegaattia, määrä on toiseksi suurin heti Kalifornian jälkeen. Republikaaneilla New Yorkin 95 puoluekokousdelegaattia kuuluvat Teksasin, Floridan ja Kalifornian kanssa raskaaseen sarjaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä