lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Oikea työttömyys

Tilastoilla eroon työttömyydestä!

Työttömät työnhakijat, nuo välitilassa roikkujat, matkalla joko uuden työpaikan tuomaan tasaiseen toimeentuloon tai työvoiman ulkopuolelle toimeentulotuen varaan. Vai mihin, millaisia vaihtoehtoja työttömälle on tarjolla nykyään? Kuinka paljon heitä on, missäkin työnhaun tilanteessa? Mitä tämä kaikki maksaa? Ja miksi järjestelmää halutaan muuttaa? Minne maailma on menossa, ratkeavatko työttömyyden ongelmat?

 

Pakkolakipolitiikka ja tulevaisuus

Puhutaan kilpailukyvyn lisäämisestä ja kestävyysvajeen saavuttamisesta. OECD:n Mari Kiviniemi antoi selkeän kannan Suomen kilpailukyvyn laskemisesta ja huoli painoi tulevaisuutta ajatellen. Ihmettelen vain näitä nykyisiä keinoja yrittää nostaa Suomen kilpailukykyä ja lisätä työpaikkoja. Hallitus on ollut koko ajan kannalla, että Suomessa täytyy tehdä rankalla kädellä säästöjä ja valitettavasti ne kohdistuvat suurilta osin eläkkeen saajiin ja muihin työväestöön.

Näin työttömyys poistuu kokonaan.

Maassamme on noin 300.000 työtöntä. Heille järjestetään mitä erilaisempaa toimintaa, tukityöllistämistä, tehdään "soppareita" työpajatoimintaa ja erilaista temppukoulutusta. Kunnat maksavat satoja miljoonia yli 300 päivää työttöminä olleille, mutta eivät kykene työllistämään, työnantajille maksetaan parhaimmillaan 1280€/kk työllistämisestä, mutta sitä toista samanveroista maksua ei pienyrittäjä kykene maksamaan. Sitten rajoitetaan tätäkin mahdollisuutta erilaisilla pakkolaeilla kiten yleissitovuus, pakollinen vähimmäistyöaika, vaikka tarve olisi vain silloin kun tarvitaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä