lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Ongelmanratkaisu

Kun yhteistyö sakkaa, älä jää tuleen makaamaan..

 

Mietin ihmisten yhteistyön kivikkoisia polkuja. Turha kuvitella, että missään olisi auvoisaa, kaikissa yhteisöissä syntyy helposti ristiriitoja.

Hyväkin toiminta voi rikkoutua hetkessä. Toki on tilanteita, että jossain jo vuosia tilanne on kehittynyt huonoksi.Erilaiset persoonallisuushäiriöt, mm. narsismi,eivät välttämättä näy hetkessä ja ympäristö kärsii niistä. Kiusaaminen, ihmisten jaottelu hyviin ja pahiksiin, huomion keskittyminen epäoleellisiin arvoasetelmiin ja kissanhännänvetoihin, vie pois focuksen itse perustehtävästä.

Miksi Suomi on alisuoriutuja monilla sektoreilla?

Porin Suomi Areenalla on tällä viikolla kymmeniä keskusteluja Suomen tilasta. USA:ssa uransa työskenneelleenä prof. Bengt Holmströmillä on näkökulmaa siihen: "Voi sanoa, että Suomi on tällä hetkellä ylikoulutettujen alisuorittajien maa. On raaka-aineita ja kokkeja, mutta arvokkain resepti, huipputekniikka, on vanhentunut."

Pakolaiskriisin pelastus, sittenkin? Saksa vs Itä-Eurooppa

Teesi-antiteesi-synteesi...voiko se toimia EU:ssa?

 

Onnistuuko EU kerrankin? Pakolaistulva alkoi jo hukuttaa Eurooppaa - tai ainakin Saksaa - päätellen sen yllättävästä käännöksestä "rajat apposen auki" politiikasta tiukennettuun rajavalvontaan. Toimenpiteet vaikuttivat jopa holtittoman osaamattomilta, mutta...

 

Pakolaisongelma ratkennee väkivallalla

Viime kesäkuussa lomaillessani Kreikassa Lesboksen saarella tutustuin ulkopuolisen silmin siihen, miltä pakolaisten matka Eurooppaan näyttää. Joka päivä Molyvoksen kaupungin liepeille rantautui kumiveneitä täynnä Turkin puolelta tulevia pakolaisia, jokaisella mukanaan korkeintaan reppu, kassi tai joku perheenjäsen sylissä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä