lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Palkkiot

Julkinen kiitos

Tässä haluan julkisesti kiittää Keskustan varapuheenjohtajaa hyvästä ja konkreettisesta esityksestä osakeyhtiölain muuttamiseksi palkkiomaksujen käsittelyssä. Ehdotuksessa esitetään, että palkiot käsiteltäisiin yhtiökokouksessa hallituksen sijasta, jonka näkemys on joskus kapea-alainen. Asian jatkokäsittely jää sitten oikeusministeri Antti Häkkäsen harkintaan.

Olisiko aika näyttää esimerkkiä – kansanedustajamme?

 

Vaikka esitetty palkkiokorotus on liki nimellinen, mutta se on plusmerkkinen. Jokainen kansanedustaja vasemmalta oikealla tietää missä kansakunta menee sekä kuinka nyt miinustetaan yt - urakalla. Työttömiä ja nimenomaan nuoria työttömiä |0 ja yli 50-vuotiaita on erityisen paljon!

Tulisipa oikea maakuntahallinto!

Pohjois-Pohjanmaan maakuntavaltuuston kokous (1.6.) sai taas toivomaan aitoa maakuntahallintoa.

Maakuntavaltuuston tilinpäätöskokouksessa ei kuultu edes yhtään ryhmäpuhetta, toisin kuin aiempina vuosina. Ehkä sekin kertoo jotain siitä, mikä merkitys valtuuston kahdella vuosittaisella kokouksella on.

Maakuntaliitto on vähän niin kuin EU, sitä ohjataan poliittisesti lähinnä hallituksen (komission) ja jäsenkuntien (jäsenmaiden) suoran vaikuttamisen avulla. Valtuuston eli parlamentin tehtäväksi jää tehtyjen päätösten siunaaminen tai pieni viilaaminen.

Monenmoista on vapaaehtoistyö

 

Björn Wahlroosilta kysyttiin ajankohtaisohjelmassa ohjelmaan lähetetyssä kysymyksessä: "Kuinka ehditte tehdä kolmea työtä."

Björn Wahlroosin vastaus: ”Tehtävät ovat vapaaehtoistyötä.”

Kuinka hän voi noin vähättelevästi, ehkä jopa ylimielisesti vastata tuollaiseen kysymykseen.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä