lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Pankkitoiminta

Ehdokkaalta vaadittiin oleskelulupa - Ettei nyt ihan kuka tahansa!

Pankit valvovat meitä tiukasti, koska voimme olla vaikkapa Venäjän agentteja. Pankit valvovat myös kansanedustajaehdokkaita, sillä jos ehdokas pyytää lainaa niin pankki vaati häneltä todistuksen oleskeluluvasta. Pitäähän semmoinen olla, jos somalilta näyttää.

Ei mulla muuta, kuuluu klassinen sanonta, ja siiihen tyydyn. Tässä linkki asiasta kertovaan uutiseen, joka siis selvästi osoitaa että kyllä Suomi etujaan valvoo, eikä täällä ihan kuka tahansa ihan mitä tahansa tee!

Kuluttaja kansainvälisessä verkossa

 

Maailma on nopeasti muuttunut. Vielä kymmenen vuotta sitten arkipäivänä kolahteli postiluukusta laskuja, joskus kortti tai kirje ystävältä, kauppojen mainoksia ja lehtiä. Nykyään postilaatikko voisi kolista jo tyhjyyttään – kaikki tuo voisi olla jo kokonaan verkossa digitaalisena.

Vielä vähän aikaa sitten suomalainen kuluttaja eli hyvin säännöstellyssä ja sovitussa ympäristössään kuluttajasuojalakien varjossa. Mitään pahaa ei voinut tapahtua.

Postilaatikkofirmat

Pankit kertovat, tänään taas, että neuvovat firmoja postilaatikkofirmojen perustamisessa "mukavuuslippumaihin" ilman yrityksille koituvaa verotuksellista hyötyä.

Jos pstilaatikosta ei ole verotuksellista hyötyä, niin voisiko vaikka Nordea vastata, mikä hyöty niistä  perustajallensa on.  Firma ilman henkilökuntaa, kun nimellinen johtajakin on kuollut,  tuskin tuottaa uusia kauppasopimuksiakaan. 

Laskutustapojen tarkastelua - Blogikirjoitus vuodelta 2013

Kirjoitin alla olevan jutun vuonna 2013. Onko tilanne kuluttajalaskujen osalta muuttunut kuluttajan kannalta. Toimiiko e-lasku hyvin maksajan kannalta?

 

 

Onko suomalaiset laskujen maksajat ollenkaan huomanneet laskutuksen muuttumiseen liittyvää problematiikkaa. Laskuttajat ilmoittavat laskun kukin omilla verkkosivuillaan ja lähettävät tavalliseen sähköpostiin ilmoituksen.

 

Ollaanko Yhdysvaltoja eristämässä? (AIIB)

Kiinan johtama Aasian kehityspankin (AIIB) perustaminen on vetänyt mukaan useita länsimaita, jotka on totuttu mieltämään Yhdysvaltain liittolaisina. AIIB:in (Asian Infrastructure Investment Bank) on määrä toimia alueellisen kehittämisen rahoittajana Aasiassa, ja se nähdään kilpailijana Yhdysvalloista käsin toimiville instituutioille kuten Maailmanpankille (WB, World Bank) ja sen kehitysrahastoille.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä