lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Perheen arki

Lasten päivähoito kuntoon – perheiden valinnanvapaudesta ei tingitä

Perhevapaista ja lasten päivähoidosta on kuntavaalien alla käyty laajasti keskustelua. Vanhempainvapaiden suurremonttia ovat esittäneet useamman puolueen lisäksi myös työmarkkinajärjestöt. Niin oppositio- kuin hallituspuolueiden parista on kuulunut puhetta varhaiskasvatuksen maksuttomuudesta. Hallituspuolueiden osalta tämä on hieman surkuhupaisaa, kun muistaa, että vain vähän aikaa sitten hallitus oli aikeissa korottaa päivähoitomaksujen rajoja.

Kahden kodin perheiden kyykyttämisen pitää loppua

Puheeni Vihreiden puoluevaltuuskunnassa 11.2.2017

Rakkaat vihreät ystävät,

Moni teistä tietääkin, että olen uusperheen äiti. Meidän perheeseemme kuuluu kolme ihanaa lasta, joista kaksi on minun tuotantoani ja yksi mieheni aiemmasta liitosta.

Kaikki kolme lasta asuvat meillä vuoroviikoin. Järjestely on meidän kaikkien kannalta paras mahdollinen. Valitettavasti vain Helsingin kaupunki ei tätä järjestelyä tunnusta.

Saako nainen puolustaa miestä?

Maaliskuussa Väestöliiton parisuhdekeskuksen johtaja Heli Vaaranen herätteli keskustelua miehen paikasta perheessä. Itse asiassa hän nosti aiheellaan mielipidemyrskyn, puolesta ja vastaan. Hyvä niin.

Näyttäisi kuitenkin siltä, että aihe koskee likeisimmin nuoria perheitä, joissa on alle kouluikäisiä lapsia. Puhutaan perheen ruuhkavuosista, jolloin vastuiden jakaminen puolisoiden kesken muodostuu suurimmaksi ongelmaksi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä