lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Perheyrittäjyys

Pientilallisuus takaisin siihen arvoon mikä sille kuuluu

Suomen maatalouteen on palautettava pientuotannon kulttuuri. Esim. EU-politiikan seurauksena vähentynyt pienviljely on ollut huono suuntaus. Pientilallisuuden palauttamisen voi aloittaa jo kuntapolitiikasta niin, että kunnat suosivat ruokahankinnoissaan pientuottajia kuten perhetilallisia ruokahankinnoissaan.

Pakko työllistää?

Keskustelussa työttömyydestä ja yrittämisestä on unohdettu pari keskeistä asiaa: työllistäminen ei ole pakollista eikä hallitus ole työnantaja. Työpaikkoja syntyy tarpeesta tuottaa palveluita tai erilaisia hyödykkeitä. Jos tarvetta ei ole, niin ei tarvita tekijöitäkään.

Miksi Suomen teollisuuden rakenteet eivät uudistu?

Suomen kilpailuetu pienenä ja vientivetoisena maana tulisi perustua ketteryyteen ja nopeuteen suhteessa kilpailijamaihin. Globaalissa markkinataloudessa pienet kotimarkkinamme voisivat olla jopa eduksi, koska se pakottaa hakemaan kasvua ja pääomia sieltä mistä sitä on saatavissa. 

Yrittäjä ei pelkää verottajaa, vaan äkillistä muutosta

Suomalainen työllistävä, perheellinen, yrittäjä on yhteiskunnan vastuullisimpia toimijoita. Hän ei ole yksin vastuussa vain itsestään ja perheestään vaan epäsuorasti jokaisesta henkilöstön jäsenestä ja heidän perheistään.

Juuri ennen joulua suomalaislehdet täyttyivät kiljuvista otsikoista, joissa parjattiin perintöveropakolaista. Kiire joulunviettoon sumensi arviointikyvyn eivätkä professoritkaan tunnistaneet tosiasioita. Niistä ensimmäinen on, että perintöveroa ei paeta. Meistä jokainen pakenee vain äkillistä ja odottamatonta muutosta, kuolemaa.

Yrittäminen Suomessa- mistä malli?

Meillä on viime aikoina ollut esillä yrittäjien tukala asema. Tämä on hyvä ottaa esille muutoinkin, kuin eduskuntavaalien edellä. Yrittäjien on saatava työllistää ihmisiä, mutta työllistämisen keinoista ollaan eri mieltä. En seurannut 2.12.14 esitettyä niin sanottua ”yrittäjäiltaa” kun pelkäsin saavan kohonneesta verenpaineesta sydänhalvauksen.

Perintövero ajaa Suomea kohti myynti- ja tytäryhtiötaloutta

Perintövero vähentää kasvollisten perheyritysten määrää Suomessa. Mikäli lähitulevaisuuden perheyritysten sukupolvenvaihdokset epäonnistuvat, niin vaihtoehtona on Suomen myynti- ja tytäryhtiötalouden syveneminen. Näin kirjoittaa Perheyritysten liiton toimitusjohtaja ja entinen pääministeri Matti Vanhanen Suomen Kuvalehdessä (31/2014, s. 14-15) otsikolla "Sattumanvarainen vero".

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä