lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Perintöoikeus

Perintö – velat = tasapaino

(Perintöjä on useanlaisia. Me ihmiset perimme omaisuutta, henkisyyttä ja geenejä, jotta pärjäisimme elämisen taistelussa, joka on sopeutuvaa kilpailua kukin omaan ”lokeroonsa” – jatkamaan sukua)

 

[ … keskimääräinen kansalainen Liisa tulee jättämään tämän päivän materiaalisessa maailmassa suuremmat perinnöt |1 kuin koskaan aiemmin, ainakin jos rahassa sitä mitataan …

Mihin maanomistus ja perintöoikeus perustuu?

Olletikin käytännössä agraarikulttuuriin ja sitä ennen vaeltavat metsästäjäkeräilijät ja sitä ennen muiden kädellisten ja ihmisten yhteiset esivanhemmat, eläessään primitiivisesti villissä luonnossa ilman kummoisempaa sivistystä, luku ja kirjoitustaitoa, dokumentteja historiastaan, ilman parempaa ymmärrystään elukkoina kuseksivat reviirejään tapellen vieraiden laumojen kanssa, jotka tulivat kuseksimaan omia reviirejään.

Mikä on muuttunut ajoilta?

Vastikkeeton rahako passivoi?

Kun joku syntyy vammaisena tai kipeenä tai epäedullisiin olosuhteisiin, joutuu eroon suvustaan ja perheestään, on yksin ja pyytää apua..

"Ei heru!" 

Ans olla kun tuleekin puhe perinnöistä.. 

Yht´äkkiä se passiivisuusmomentti "unohtuu". Vedotaan perintöverotukseen jopa niin traagisesti, että kun on jo moneen kertaan maksettu siitä työstä, kun on se omaisuus tienattu, tai että yrityksiä menee nurin ja työttömyys lisääntyy kun firman omistaja kuolee yht´äkkiä ja pitäis jakaa pesä ja maksaa verot etc.

Hoivavastuut ja perintöoikeudet puntarissa!

Kiinassa lapset ovat pääsääntöisesti huolehtineet jo vuosisatojen ajan vanhempansa ja osin isovanhempansakin. Perhe on kokonaisuus, jossa arvostetaan nuoruuden intoa ja elinvuosien mukanaan tuomaa kokemusta. Läheissuku on meidän näkemyksen mukaan laajennettu ydinperheyhteisö. Kiinassa on edelleen vähäiset yhteiskuntajärjestelyt vanhuksien osalta – meihin nähden

Perinnöt kuihtuvat vanhuksien omiin hoitokuluihin

Uutisointi on vihdoin hoksannut, että historian suurimmilla perinnöillä ja yhteiskunnan vanhushuolehdinnan uhkatekijöillä on yhtäläisyys ja vanhuksille itselleen pelastus - aiheesta kymmeniä kirjoituksia mm. printimediassa kautta Suomen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä