lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Pitkäaikaissairaat

Soten uuden asiakasmaksulain lakiluonnos on lausunnolla 14.9. asti

 

Uusi asiakasmaksulaki lausunnolle - pitkäaikaishoidon asiakasmaksut yhdenmukaisiksi ja alle 18-vuotiaille maksuttomat palvelut (STM:n 29.6.2018, tiedote 101/2018):

Uusi asiakasmaksulaki lausunnolle - pitkäaikaishoidon asiakasmaksut yhdenmukaisiksi ja alle 18-vuotiaille maksuttomat palvelut

Roikotetaan vaan eläkeiän kynnyksellä olevia kortistossa

TEM:n Toimialaonlinesta löytyy siprustelua työttömyydestä ja avoimista työpaikoista eri kanteilta. 

 

Nyt otin tarkasteluun kuinka paljon työttömillä on työttömyyspäiviä takanaan. Työttömyysasteet eivät ole paljoa heiluneet tässä vähän yli kymmenen vuoden aikana minkä otin tarkastelujaksoksi (luvut 12kk liukuvia arvoja jälleen, jotteivat mm opiskelijoiden työttömiksi valmistumisista aiheutuvat tilastopiikit vaikuttaisi),
 

Vetoomus kansanedustajille

 

   Hyvä kansanedustaja,

   Lähestyn sinua tällä kirjeellä, koska olen syvästi huolestunut yhteiskuntamme alasajosta, jota hallitus aikoo tämän päiväisen julkitulonsa perusteella jatkaa huomattavan rajulla ja erityisen kauaskantoisella tavalla. Viittaan hallituksen julkaisemaan pakettiin toimista, joilla se aikoo korvata kaatuneen, yhteiskuntasopimukseksi nimittämänsä esitysnipun.

Mediasta poimittuna tänään 8.9.2015, Mtv3:n nettisivujen mukaan

Omaiset hoitajina

Arvioiden mukaan Suomessa on noin 350 000 omaishoitajaa ja omaishoito on yhä kasvava järjestelmä.  Se ei ole kuitenkaan vakiinnuttanut paikkaansa osana kuntien palvelujärjestelmää. Monet omaishoitajista eivät saa omaishoidon tukea, vaikka heidän hoidettavanaan olevan omaisen hoivan tarve on ilmeinen, eikä omainen selviydy arjessaan omatoimisesti. Myöskään omaishoitajan vapaan aikainen hoito ei toimi aina ja kaikkialla asianmukaisella tavalla.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä