lindapelkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Positiivinen diskriminaatio

Sukupuolikiintiöt osakkeenomistukselle pörssiyhtiöihin tie tasa-arvoon?

Miksi pörssiyhtiöihin haluttaisiin sukupuolikiintiöt hallituksiin? Itse ymmärrän tasa-arvon niin, että se on kaikkien ominaisuuksien tasa-arvoa. Yhden ominaisuuden, kuten sukupuolen mukaan ei toki pätevää hakijaa saa syrjiä. Itse koen ikäni ja työkokemukseni suhteen olevan sellainen, että se jo tässä vaiheessa toimii työllistymisen esteenä. En silti vaadi kiintiötä, jonka mukaan minut pitäisi ikäsyrjinnän vuoksi valita jonkin yrityksen hallitukseen vähemmän pätevänä kuin joku toinen. Se ei ole oikea tapa.

Kantasuomalaisia syrjitään ylioppilaskirjoituksissa!

Kantasuomalaisia syrjitään ylioppilaskokeissa ja samalla korkeakouluihin haettaessa. Suomi toisena kielenä -kokeen ylioppilastutkinnossa suorittavat saavat kompensoitua tällä täysin paljon vaativamman äidinkielen kokeen. Suomi toisena kielenä -koe ylioppilaskirjoituksissa on tietenkin hyvin paljon helpompi kuin äidinkielen koe. Tästä huolimatta näistä saa yhtä paljon pisteitä korkeakouluhauissa.

Positiivisella syrjinnällä poikien luku- ja kirjoitustaitoa kohentamaan

Pitkin vuotta on käyty julkisuudessa poleemiseksikin äitynyttä keskustelua heikkenevistä Pisa-tuloksista ja erityisesti suomen kielisten poikien heikosta lukutaidosta - Opetusalan ammattijärjestö OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen viittasi - ja  twiittasi - aikaisemmin syksyllä provokatiivisessa hengessä näihin tietoihin ja väitti poikien heikon lukutaidon johtuvan ihan vain laiskuudesta :

 

Positiivinen syrjintä edistää tasa-arvon toteutumista

Positiivinen syrjintä (positiivinen diskriminaatio, myönteinen erityiskohtelu) tarkoittaa yksinkertaisesti sellaista hallinnollista toimintatapaa, jossa vähemmistö- tai erityisryhmään kuuluvia tuetaan silloin, kun he ovat vaarassa jäädä eriarvoiseen asemaan.

Maahanmuuttajavaltaisten koulujen erityisrahoitus on oppimistulosten vääristelyä

On ollut jo pitkän aikaa päivänselvää, että 2010-luvun tasa-arvo Suomessa merkitsee henkilökohtaisen ihanteeni, mahdollisuuksien tasa-arvon, sijaan lopputuloksen tasa-arvoa. Vanhaa ja osin kulunuttakin analogiaa käyttäen verrokit eivät lähde samalta lähtöviivalta vaan eri pisteistä siten, että kaikki tulevat samaan aikaan maaliin. Tällä tavoin, lähtöviivaa siirtämällä, toisille itse asiassa annetaan paremmat mahdollisuudet kuin toisille. Tällainen filosofia tottelee myös nimeä tasapäistäminen.

Syrjäyttäjät

Joka ikisessä maamme puolueessa on tahoja ja mielipiteitä, jotka omaavat omaan jalkaan ampumisen merkkejä. Puhumme esimerkiksi melko yhteen ääneen sen puolesta, että nuoret pitäisi saada opiskelu- ja työelämään, eli niinsanotusti yhteiskuntaan kiinni. Entäpä, kun tätä vaativat tahot ovat itse nuoria syrjäyttämässä?

Maahanmuuttajien arvotus koituu silkaksi vahingoksi

Humanitaarisperusteisten sekä vailla työtä ja säännöllistä toimeentuloa olevien maahanmuuttajien tienestit ja tulevaisuudennäkymät herättävät aina välillä ansaittua huolta. Kehitin joutessani ja pyyteettömänä lahjana yhteiskunnalle toimeentulopoliittisen ratkaisun työttömille oleskeluluvan, turvapaikan, toissijaisen suojelun turvin ja muilla kenties unohtamillani statuksilla maassa oleilijoille.

Positiivisen syrjinnän tuki ja Helsingin koulut

Luin aamulla Hesarin nettiuutista, jossa Helsingin kaupungin opetusviraston päällikkö Outi Salo kertoo positiivisen syrjinnän tuen leikkauksista seuraavaa. Siteeraan uutista:

"Helsinki jakaa erityistä tukea maahanmuuttajavaltaisille kouluille. Positiivisen diskriminaation rahalla koulut voivat palkata resurssiopettajia tai ylimääräisiä avustajia. Lisäksi on annettu vielä niin sanottua reppurahaa: jokainen vieraskielinen tuo koululle tietyn summan.

Positiivisesta syrjinnästä aikamme henkisen kurjistamisen muotona

 Johdannoksi: erojen ja samankaltaisuuksien dialektiikasta nykykulttuurissa

 

EU-komissio ajaa "rodullista tasa-arvoa" väkipakolla

Suuri ja mahtava EU-komissio on näemmä laittanut ison vaihteen päälle positiivisen diskriminaation edistämiseksi haastamalla Suomen oikeuteen rodullista tasa-arvoa työelämässä valvovan elimen puuttumisen vuoksi. Tämä on hienoisessa ristiriidassa sen kanssa, että Suomessa toki on tasa-arvovaltuutettu, ellei nimenomaan "työelämän rodullista tasa-arvoa valvova elin" ole erillinen vaatimus.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä